用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 天陰泳會..服務態度勁差
樓主: 叮叮噹噹
go

天陰泳會..服務態度勁差 [複製鏈接]

請問你們有沒有打去消委會??真是激到一肚氣!!

天X泳會..服務態度勁差 » 發表回覆

醒目開學勳章

I have faxed the complaint letter with supporting documents to Consumer Council.  The lady there replied she will follow up the case for me.  As she could not contact the officier of the Swimming Club, she had referred the case to the Police Station and hoped they could locate the officier of the Swimming Club.  The lady also told me not to attend the class as this would mean you accept their arrangement.

Hope it's useful to all of you.

唔係!!我今日去咗荃灣個地址諗住揾佢哋理論,發現佢哋已經搬咗 個新地址都唔知真定假
原文章由 lsy9255 於 07-7-13 15:57 發表
不是荃灣同屯門同時運作嗎?佢份通告咁寫喎!

終於有一男仔聽電話,居然說我報那班開不成!!!
昨晚上還說今天會通知,我要求退款,他說要2 weeks.
會否close their business bf refund, very angry
cyma

[ 本文章最後由 cy98ma 於 07-7-13 21:57 編輯 ]

其實由始至终, 究竟有無人上過堂?

醒目開學勳章

原文章由 cy98ma 於 07-7-13 21:55 發表
終於有一男仔聽電話,居然說我報那班開不成!!!
昨晚上還說今天會通知,我要求退款,他說要2 weeks.
會否close their business bf refund, very angry
cyma

They probably will close the company bf refund.

However, whether they can escape their liabilities will depend on the type of the company: whether the company is a limited company or partnership or sole-prop.

By the way, 我已向消委会作投訴, they had passed the case to Police la.

They also said you could not ask for refund if you attend the swimming class ==>  u agree with their arrangement.

我終於在黃昏時打通了電話, 而且係那個陳生接聽 (相信係負責人), 佢亦即刻話我知教練電話, 地點亦冇變.  

於是我致電個教練, 係個17歲的靚妹!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

原文章由 lulu823 於 07-7-13 15:18 發表
我都報咗2初及中班,收到上課通知書上堂時間不同 ,打去問佢話無得改,唔可以退錢,卒之打電話去消費者委員會,而家準備d收據資料fax過消費者委員會跟進!

我都打算打電話去消費者委員會,好希望各家長覺得天睛有問題便去投訴 ,米俾佢地覺得係個別例子

原文章由 HoW 於 07-7-13 22:02 發表
其實由始至终, 究竟有無人上過堂?

我都好想知呀,又話好多年歷吏,點解由始至終都無人話有係佢果到學過游水.

原文章由 Irene_BB 於 07-7-12 12:30 發表
柴灣泳池變咗去港島東(西灣河鯉景道52號)室內泳池:cry:
我都未知點去﹐請問有無人話我知在哪裏附近呀

o係西灣河電影資料館隔離,近鯉景灣
悠悠Blog日本童裝

天晴泳會..服務態度勁差

Hi,

佢地都更改咗我既上課地點, 仲要係上課前兩天才比上課通知書, 即時用email 查問, 至今沒人回覆, 其間致電查詢, 很難才打通, 最攪笑係個教練call咗我, 都話搵唔到佢地, 最後, 我能夠打通3個電話如下:

1) ms wong - 佢地已經搬咗, 你打24028877, 我乜都唔知, 我只係接線生, 負責聽電話, 留message
2) ms chan - 我係暑期工(1week), 唔知咁多, 老細出trip, 話得事未番, 留message 啦
3) mr qiu -  老細係HK, 冇出trip, 不過一定唔能夠改回地點, 或者第二階段先改回啦, 還說服我上堂, 假如要退$$, 要比佢老細批喎@#^$^%$^&$^^!!!!!!!!!

**請大家睇清楚保險書的條文(低 & 面) 有不所同的, 有些敏感字句, 面紙沒有的**

我地入局啦~~~~~~~

份保險書我寄左番去啦,你大約睇睇有咩係吾同再話比我地知好吾好呀.

雖然我好好彩冇中老千局,但一樣都好戥你地激氣

當初之所以令我起疑心,就係佢地太緊張收水,五月初報名畀一半先上課第一堂再畀尾數都話唔得,班都未知開唔開得成,好唔好意思收晒人$呀! 以前幫個仔報過幾間游水都唔會咁!
都唔知咩人黎o架! 家長供細路學野d$都要呃 就算唔係呃,冇咁大個頭就唔好帶咁大頂帽 最大問題係全港咁多泳池都話有班開,每日分三個時段,咁易控制咩! 除非佢地班教練成隊兵咁多就話o者! 就算有得咁多教練都死,水準一定好參差

[ 本文章最後由 丸媽媽 於 07-7-14 02:28 編輯 ]

原文章由 丸媽媽 於 07-7-14 02:25 發表
雖然我好好彩冇中老千局,但一樣都好戥你地激氣

當初之所以令我起疑心,就係佢地太緊張收水,五月報名畀一半先都話唔得,班都未肯定開唔開得成,點會好意思收晒$,以前幫個仔報過幾間游水都唔會咁!
...

唉,我上個星期先入局咋,見康民果邊抽幾都抽吾到,咪報c+囉,諗住係得bk 買廣告既都吾差得去邊啦,點知個個都比佢......我重無特價tim呀,吾知係咪0廿,比番同一個泳池我尼,我只係改左上課時間.

原文章由 eyan 於 07-7-14 02:30 發表
......我重無特價tim呀,吾知係咪0廿,比番同一個泳池我尼,我只係改左上課時間.

唉~經一事長一智,開得成班都叫好彩,希望你小朋友學得好,不過真係要小心睇實小朋友安全,我都戥你地擔心d教練水準

原文章由 丸媽媽 於 07-7-14 02:34 發表

唉~經一事長一智,開得成班都叫好彩,希望你小朋友學得好,不過真係要小心睇實小朋友安全,我都戥你地擔心d教練水準

係呀,我跟個名去搜尋過,我估係佢,佢係04-05年度係元朗比過賽,重係係包尾果個,我諗應該都係得18~19歲左右,但希望我估錯啦.我而家都吾知佢比吾比我免費入場,如吾比我都會自費入場睇實個女.

個陳小姐根本就係老闆,仲話自己係暑期工,真係笑話

我地講左"禁"多野,佢地都唔出來,就知身有糞啦

真係多得BK唔小,見錢開眼

大臣,係咪都應該要出來講下野,個個報親都話有問題,你地找d什麼客戶來o家~間野邊個係負責人呀 :evil:

我剛剛打電比佢地,陳小姐接聽,佢話我地簽回保險時,
後面講明他們可以轉泳及時間,我地無得追究!
我都無睇清楚就簽!
今次真係入局啦!比人呃!:tongue:
下次要醒D啦!

‹ 上一主題|下一主題