用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬鞍山循道衛理小學 有冇馬鞍山循道衛理小一生呀?
樓主: EvaLam^^
go

有冇馬鞍山循道衛理小一生呀? [複製鏈接]

ehksn,

唔好意思, 無上黎一排, 你亞仔係咩組呀? 我亞女係橙組呀, 佢係有戴眼鏡的, 嘻嘻! 等我呢個星期六留意下你仔仔先.

原文章由 ehksn 於 07-7-30 23:57 發表
Stellalwy,

I am typing English.
As I have input Chinese problem again.
My son has joined this summer course.
He is shorter than the other children.

原文章由 stellalwy 於 07-8-8 14:05 發表
Hello EvaLam,

原來你亞女都報左呀, 咁我地應該係星期六見過喇, 但大家都唔知邊個係, 哈哈.

我個女入左橙組, 乜果d係社工黎架? 我以為係學校d老師添, 其中有一個特別細粒的社工都幾惡架喎, 我唔係好滿意佢 ...

stellalwy,

你講個個好細粒既社工咪就係負責我囡個囉,如果佢呢個星期都係0甘我會同黎姑娘投訴

原文章由 stellalwy 於 07-8-8 14:08 發表
ehksn,

唔好意思, 無上黎一排, 你亞仔係咩組呀? 我亞女係橙組呀, 佢係有戴眼鏡的, 嘻嘻! 等我呢個星期六留意下你仔仔先.

Stellalwy,

我都唔好意思,無post一排。因plan月中去BK. 開學前同呀仔媽咪relax 吓。當然我都要啦。
我個仔入咗西瓜組,同唔到D朋友一齊,佢有D唔開心。
今個星期都留意下你個女女先。:D

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-8 14:28 發表

stellalwy,

你講個個好細粒既社工咪就係負責我囡個囉,如果佢呢個星期都係0甘我會同黎姑娘投訴

EvaLam,

今個星期留意吓你講社工先。我個仔話佢D老師同社工都OK

各位馬循媽咪好! 小女也是今年新生 多多指教!
請問有吳多泰的舊生嗎

原文章由 yungma 於 07-8-9 00:00 發表
各位馬循媽咪好! 小女也是今年新生 多多指教!
請問有吳多泰的舊生嗎

yungma,

hi 多多指教呀!記得要多d上來交流下啦!你小朋友有冇上適應班呀

eshkn & stella

個社工第二堂好小小啦,冇0甘惡死,不過都係唔識同小朋友溝通,我見佢個組d小朋友個個木口木面,又發覺西瓜組個位社工好好呀,會同小朋友講笑,見d小朋友個個帶住個笑容上課室添:D

Hi EvaLam,

果日你有無去帶你囡囡去呀? 我得一個人咋, 因為老公要返工, 見到有d家長都有伴, 覺得好獨單囉. 唔知你係咩身型呢? 我5尺3寸度啦, 短髮的無載眼鏡.

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-8 14:28 發表

stellalwy,

EvaLam,

原我你, eshkn & 我, 三個小朋友都係唔同班, 真係橋喇!
我好想快d知亞囡派到咩班呀. 你地的小朋友係貴姓呢?
我囡姓余架.

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-14 02:14 發表

eshkn & stella

個社工第二堂好小小啦,冇0甘惡死,不過都係唔識同小朋友溝通,我見佢個組d小朋友個 ...

原文章由 stellalwy 於 07-8-15 21:45 發表
Hi EvaLam,

果日你有無去帶你囡囡去呀? 我得一個人咋, 因為老公要返工, 見到有d家長都有伴, 覺得好獨單囉. 唔知你係咩身型呢? 我5尺3寸度啦, 短髮的無載眼鏡.

stellalwy,

我都係自己一個咋,我有5呎4吋高,長曲髲,冇帶眼鏡,阿囡姓黃,紮馬尾,揹個粉紅色micky mouse背囊仔,我0地睇下今個星期六相唔相認到啦

請問知唔知學校於星期六有否課外活動安排?
或者其他活動?
如有,是否一定要參加?

因為我已開始計劃於星期六為女兒報讀興趣班(校外的)。

謝謝!

EvaLam,

我個女揹個粉紅色my melody背包仔架.

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-16 03:41 發表

stellalwy,

我都係自己一個咋,我有5呎4吋高,長曲髲,冇帶眼鏡,阿囡姓黃,紮馬尾,揹個粉紅色micky mouse背囊仔,我0地睇下今個星期六相唔相認到啦

今日收到信喇, 我個女派到 1D. 你地呢? 快d話我知啦!!!

原文章由 stellalwy 於 07-8-17 21:52 發表
今日收到信喇, 我個女派到 1D. 你地呢? 快d話我知啦!!!

hi stellalwy,

阿囡編0左去1C呀,其他媽咪呢?快d上來講下啦!
my melody背包?我對你囡囡有印象呀,聽日我0地相認啦:tongue:

各位媽咪, 我小女入了 1B 呀! 

EvaLam,

我都係認唔到你囡囡喎..........
你有無帶埋細果個黎架? 我真係認唔出你.

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-18 00:02 發表

hi stellalwy,

阿囡編0左去1C呀,其他媽咪呢?快d上來講下啦!
my melody背包?我對你囡囡有印象呀,聽日我0地相認啦:tongue:

kao123,

哎呀, 大家都唔同班添!  我想問下, 你地知唔知係點分配讀咩班架? 我個囡1D, 聽落好似唔係咁好咁既!!!

原文章由 kao123 於 07-8-18 17:17 發表
各位媽咪, 我小女入了 1B 呀! 

原文章由 stellalwy 於 07-8-20 22:53 發表
kao123,

哎呀, 大家都唔同班添!  我想問下, 你地知唔知係點分配讀咩班架? 我個囡1D, 聽落好似唔係咁好咁既!!!

stellalwy,

我估係同一幼稚園既小朋友會編埋一班,因為阿囡幾個舊同學都係
1C班,唔知你0地係咪都一樣呢.

我朝早冇帶細仔,放學時就有帶啦,仲推住架bb車添,不過真係好難相認 個日一去到以為某位媽咪係你,因為佢囡囡係揹melody背囊,想過去同你打招呼時,發現附近又有個女孩子揹melody,而且個媽媽都算係短頭髮我驚人0地以為我係傻既  最後相認失敗:loveliness:

[ 本文章最後由 EvaLam^^ 於 07-8-20 23:33 編輯 ]

原文章由 Lighter 於 07-8-16 17:22 發表
請問知唔知學校於星期六有否課外活動安排?
或者其他活動?
如有,是否一定要參加?

因為我已開始計劃於星期六為女兒報讀興趣班(校外的)。

謝謝!

Lighter,

我都唔清楚星期六有冇課外活動,估計應該冇掛,或者等家長日時問老師啦,你小朋友編0左邊班呀?

[ 本文章最後由 EvaLam^^ 於 07-8-22 23:50 編輯 ]

EvaLam,

哈哈哈, 我都唔敢相認呀, 怕人地以為我做咩野, 我都見有幾個小朋友係用melody背包架. 我亞女d同學仔我唔知編左咩班呀! 因為同佢地唔熟麻. 我係在職媽咪黎, 好少機會同其他家長見面同傾計架.
我媽媽就同亞女d同學仔的公公, 外婆, 嫲嫲, 媽咪, 好熟囉.

無法啦, 要揾食麻. 我睇下有無近照, 睇下pm比你睇下得唔得先, 嘻嘻.

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-20 23:27 發表

stellalwy,

我估係同一幼稚園既小朋友會編埋一班,因為阿囡幾個舊同學都係
1C班,唔知你0地係咪都一樣呢.

我朝早冇帶細仔,放學時就有帶啦,仲推住洵動\囡囡係揹melody背囊,想過去同你打招呼時,發 ...

原文章由 EvaLam^^ 於 07-8-20 23:31 發表

Lighter,

我都唔清楚星期六有冇課外活動,估計應該冇掛,或者等家長日時問老師啦,你小朋友編0左邊班呀?

Lighter,

今日遇到一位馬循媽咪,問清楚佢啦,原來星期六都有課外活動0架:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題