用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 粉嶺聖方濟各
go

粉嶺聖方濟各 [複製鏈接]

請問有無人知道band???  tks~
   0    0    0    0

原文章由 PoYi723 於 07-7-7 23:52 發表
請問有無人知道band???  tks~

聽說是 band 2 尾。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

how about the discipline?

原文章由 Cecilia818 於 07-7-10 00:58 發表
how about the discipline?

無細心研究過這間學校,但以我日常所見,感覺良好,學校門口無不良少年聚集,學生都儀容整齊。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

其實呢間唔錯,佢係中中,平衡班,上到中4都係中文教學
唔洗好似其他學校咁轉左做英文
如果英文叻;緊係唔好簡佢啦
老師都好好架-學生趕不上,老師又會幫佢地補課
學校又有攪增益班同輔導班
又多活動,學生又有歸屬感.
唔好果d學生,一早都比人踢走哂喇..

[ 本文章最後由 ling0323 於 07-7-10 11:19 編輯 ]

救恩校長去牽晴間開補習社...
之前聽人講過..原來係真ge
不過仲話走左8成老師喎..
唔知係咪真架呢??有冇咁快請到老師呢?

我以前係呢間學校讀~
d 老師真係好好, 好有心機~
真係唔明可以問到明~
最記得係英文科既miss~
因為佢地真係好俾心機, 去幫學生提升eng 既lv~
‹ 上一主題|下一主題