用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 九龍塘宣道小學家長召集處
go

九龍塘宣道小學家長召集處

Hi 各位家長,

自從 BK 轉了新系統, 真的唔識用, 好似同你們失去聯絡, 過往資料找不到, 連好友又連唔到線, 唉, 新科技, 好難用呀

請各位宣小家長繼續聯繫, 請報到

我都有同感

wendykan報到

[ 本文章最後由 wendykan 於 07-7-6 15:28 編輯 ]
http://by.lilypie.com/FduOp8/.png[/img]

Hi,

~ 請問我在那裡可以看回自己發出的 POSTED

~ 為何好友連線用唔到   有什麼"竅門"架

Hi HY412,

晞晴媽咪 報到....:) :) 我仲熟習緊個 BK 新系統...好難攪 !!

Hi, HY412,

妳試下以下步驟:

-> 先去"小學雜談"
->之後去左上角"我的話題"
->再去"我的收藏"
->再搵"收藏的主題"

跟以上做, 試下可唔可以搵到妳要搵既野..............

wendykan

原文章由 HY412 於 07-7-7 10:11 發表
Hi,

~ 請問我在那裡可以看回自己發出的 POSTED

~ 為何好友連線用唔到   有什麼"竅門"架

[ 本文章最後由 wendykan 於 07-7-8 01:39 編輯 ]
http://by.lilypie.com/FduOp8/.png[/img]

Hi wendykan,

~ 搵到喇, 謝謝.

~ 不過當連結"好友列表"時, 仍然用唔到, 唔知道係咪需要 delete 哂再儲存過才用得到

~ 如果連結"個人資訊"時, 睇唔到你們"最近發表的主題"和"最近發表的回應"

~ 每次進入 bk 時, 都要重新輸入用戶名稱和密碼

** 我明明"在線", 但狀態欄顯示我是"離線"

[ 本文章最後由 HY412 於 07-7-8 17:19 編輯 ]

Dear all,

終於見翻大家喇,真是"仿如隔世"!

"拿拿"聲報到先!

KiuKiu-Mama
"Bejoyful always; pray continually; give thanks in all circumstances."(1Th 5:16-18) ;-)

簽名被屏蔽

Hi, 各位師姐師兄,
小兒今天入讀P1, 請多多指教, 7/28 要返學校迎新會, 暑假又返宣小P1暑期班, 真係有啲緊張, 希望小朋友可快啲適應

::" />

~ 實在太開心喇, 希望其餘失散了的家長, 可以盡快歸隊.
~ nanabi 亦未 login 到, 真係慘呀 :cry:

Bevis318,

歡迎你呀, 小朋友有返宣小P1暑期班, 會好快適應的, 有什麼問題可以隨時上來問的, 大家都會非常樂意回答的.

[ 本文章最後由 HY412 於 07-7-9 22:09 編輯 ]

up

你地去左邊呀, 快 d 入來報到喇

我又報到:time:

菲傭放了假,所以我在家湊仔女,冇時間回應,真係唔好意思。

好彩囡囡會自己執床和幫仔仔沖涼。我暫時都重頂得住。

Hi, everyone,

How's APS results for Secondary schools ?

原文章由 iwc 於 07-7-11 15:38 發表
Hi, everyone,

How's APS results for Secondary schools ?

初步結果,在學校禮堂門口有貼出來。和上年,分別不大。

Hi simoomhot,

妳一年才出來現身數次, 唔好咁神秘喇

原文章由 simoomhot 於 07-7-11 14:35 發表
我又報到:time:

Hi ChiChiPaPa,

我以為你 login 唔到入來呀 , 你囡囡好叻呀, 會幫仔仔沖涼.近來身邊有數個菲傭都是放假後就不回來, 令她們失哂預算, 希望你個菲傭唔會一去無回頭

另, 請問 bk 新系統是否不能睇別人回應過的文章

原文章由 ChiChiPaPa 於 07-7-11 15:04 發表
菲傭放了假,所以我在家湊仔女,冇時間回應,真係唔好意思。

好彩囡囡會自己執床和幫仔仔沖涼。我暫時都重頂得住。

搵到啦!報到 報到!
多謝晒 HY412!

嘩! 你消失左成幾個月喇, 唔好只聯絡幼稚園家長而忽略了我們

而家可以睇番每個人的"最近發表的回應",無得走雞喇

原文章由 kidslover 於 07-7-11 23:32 發表
搵到啦!報到 報到!
多謝晒 HY412!

HI HY412,

近排公司很忙,又要考慮請新印傭,都沒有時間回應。
煩完阿囝成績還以為可以鬆一鬆,點知工人有問題。
我件餅話工人偷咗兩佰呅,佢都唔知有無眼花。我又
覺得她一向都幾好,聽教聽話,還想續第二份約,
現在都十五十六??