用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~
樓主: Bebichhichi
go

08-09 入讀幼兒園一齊分享搵校心德呀~~~

原文章由 Monty 於 07-7-22 12:30 發表

3X

因為我囡囡上緊英文ge音樂playgroup,
我發覺囡囡好多時係唔明miss講乜ga,
所以想同佢搵d中文ge返吓......

返pg,我都係想佢過吓d群體生活,因為暫時得佢自己一個,
想佢同d同年ge小朋友 ...

monty:
請問你英文0既pg 0向邊度番開呀???
提供下資料呀..吾該晒

至於暑假, 呢間學校0既pg 吾影響,
佢地上埋7月, pg有一批小朋友0向8月會入n1,
所以如果你8月先join, d 同學0既年齡0吾會0甘大,

而家我個女個班, 最細係我個女(15.5月),
最大0既係23個月左右~
年齡相差都幾大,
不過等我個女學下d 大哥哥姐姐都係好事0黎0既!

原文章由 3X 於 07-7-22 20:49 發表

monty:
請問你英文0既pg 0向邊度番開呀???
提供下資料呀..吾該晒

至於暑假, 呢間學校0既pg 吾影響,
佢地上埋7月, pg有一批小朋友0向8月會入n1,
所以如果你8月先join, d 同學0既年齡0吾會0甘大,
...

3X

pg資料--->http://www.tinyseedstudio.com/Prod/chinese/about.asp

e...咁我聽日打去問吓先,不過唔知仲有冇位呢
d 同學年齡大d都好,因為我囡囡都好like同d大過佢ge小朋友玩ga

3X

我今日打左電話去cannan問pg嘅資料,不過佢話要留tel no.等負責人call back我 ...
唉...又要等 .....

Monty:
如果佢地今日無人reply你.
你明天10:00am打去找pg 個ms. ho,
呢個時候佢一定0向度, 而且pg未開始佢該得閒d 聽tel 0架!

[ 本文章最後由 3X 於 07-7-23 14:25 編輯 ]

原文章由 3X 於 07-7-23 14:23 發表
Monty:
如果佢地今日無人reply你.
你明天10:00am打去找pg 個ms. ho,
呢個時候佢一定0向度, 而且pg未開始佢該得閒d 聽tel 0架!

3X

唔該晒,啱啱Ms.Ho call左我lu,佢講左俾我知d貴用,
上pg形式等,我諗住報返星期2,4個班,不過我冇fax機,
所以要親自去拎報名表ar...
但係要等囡囡病完至可以去 & 順便參加吓:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 Monty 於 07-7-23 14:49 發表

3X

唔該晒,啱啱Ms.Ho call左我lu,佢講左俾我知d貴用,
上pg形式等,我諗住報返星期2,4個班,不過我冇fax機,
所以要親自去拎報名表ar...
但係要等囡囡病完至可以去 & 順便參加吓:lov ...

monty:
嘿嘿嘿..我個女都係番星期二,四0架!!
不過PG佢分A,B 2班,
我個女係B 班.

係呢! 係你工人陪上堂, 定你係全職媽媽自己帶上堂呀?

喂!呢個PART係分享 入幼兒園心得0既,
如果我地再講PG就離晒題LU..
有咩用PM 聯絡都得^^

祝你個女快D 好番啦!
佢06年幾多月出世0架?

原文章由 3X 於 07-7-23 22:27 發表

monty:
嘿嘿嘿..我個女都係番星期二,四0架!!
不過PG佢分A,B 2班,
我個女係B 班.

係呢! 係你工人陪上堂, 定你係全職媽媽自己帶上堂呀?

喂!呢個PART係分享 入幼兒園心得0既,
如果我地再講PG就離晒 ...
3X

係bor...離晒題tim...

希望遲d能夠同班la..

我係全職媽媽,所以會自己帶佢上堂,
不過驚唔識路落車啫,雖然ms.ho叫我搭bus 40號,
跟住係邊樹落,不過我都聽到一頭煙......

有心..有心...:loveliness: :loveliness:
我囡囡係06年1月出世ga...
你bb呢

MONTY
你同女女報CANONO PG呀
我諗住等囝囝大個D先呀.
佢依家先得一歲,所以都係大少少先.

我都上網報左CANON喇,真係勁方便呀

我都報左迦南pg,不過唔知收唔收,佢叫我唔洗俾$住,等佢打電話俾我先入$$!我報左一星期返兩堂!

原文章由 car817ho 於 07-7-25 11:32 發表
MONTY
你同女女報CANONO PG呀
我諗住等囝囝大個D先呀.
佢依家先得一歲,所以都係大少少先.

我都上網報左CANON喇,真係勁方便呀

hi car817ho

我仲未報pg 呀,因為冇fax機,所以要親身去攞form,
順便睇吓d環境,不過要等囡囡病好至去得...

我都係網上報左cannan(on22/7),不過仲未有消息ge,
唔知駛唔駛send多次呢???

原文章由 yanput 於 07-8-8 02:10 發表
我都報左迦南pg,不過唔知收唔收,佢叫我唔洗俾$住,等佢打電話俾我先入$$!我報左一星期返兩堂!

吓....要等消息ga,唔通有好多人報....
我都諗住報返星期二 & 星期四嗰組wor...

原文章由 pekklekc 於 07-8-8 12:18 發表
我都報左迦南 Oct Playgroup for 3 months, 不過迦南要等bb 15m+先收, so I expect they will give me a call next month.  As I know 都有好多人報, but it's Cantonese teaching.  So I rather prefer Victor ...

pekklekc

ic....咁我都要等囡囡好返,快d去報至得...

請問你們 BB 現在多大 ?
如要報 08~09 幼兒園的話, 是否於入學時需要達 2 YEARS ?
因我現在開始留意. 故請給意見...
THANKS

康山維多利亞收左我對仔女讀playgroup, 不過我最後都無join, 因為返1,3,5, 3:00-5:00好似好辛苦, 我講大人, 因為我住將軍澳, 我都係想近近地在樓下的playgroup讀住先, 而n1都在附近讀, 在k1才出九龍塘讀

我都住 TKO, 有沒有好的 PLAYGROUP 介紹 ?
PLS ADVISE.

原文章由 孖bJAN 於 07-8-8 16:04 發表
康山維多利亞收左我對仔女讀playgroup, 不過我最後都無join, 因為返1,3,5, 3:00-5:00好似好辛苦, 我講大人, 因為我住將軍澳, 我都係想近近地在樓下的playgroup讀住先, 而n1都在附近讀, 在k1才出九龍塘讀

唔該我想問下報迦南PG 係咪上返佢WEBSITE-->報名表果度填就得架啦~
但點解我又唔見有PG 班呢個組別揀既~~
愛是恆久忍耐......

原文章由 新紮媽媽 於 07-8-8 23:04 發表
唔該我想問下報迦南PG 係咪上返佢WEBSITE-->報名表果度填就得架啦~
但點解我又唔見有PG 班呢個組別揀既~~
唔係ga...可以fax/親身攞form
我冇fax機,所以要搵日去拎ar....

hi car817ho

我頭先收到cannan ,佢話收到份form,
咁會10/11月再 約interview時間....

我心情要d緊張tim...

岩岩cannan都打電話比我話收到form會約10-11interview.
唔知in 完幾耐有消息呢

原文章由 Monty 於 07-8-9 11:08 發表
hi car817ho

我頭先收到cannan ,佢話收到份form,
咁會10/11月再 約interview時間....

我心情要d緊張tim...