用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II [複製鏈接]

聖羅撒小學 PART II

今日我再打去沙田問英文圖書,  佢話現在只有3本, 其他要8月中, 第9同第10本肯定無.到時都快開學, 點算呀

其實睇吾晒都無問題既!  學校又吾會問.

原文章由 甜粟米 於 07-7-26 17:16 發表
今日我再打去沙田問英文圖書,  佢話現在只有3本, 其他要8月中, 第9同第10本肯定無.到時都快開學, 點算呀

同一遭遇,得3本, 其他要等8月中。仲要入沙田,mon-fri(9至6), Sat(9至1), d甘嘅時間, 在職媽媽甚算,真係要向學校反映吓

原文章由 甜粟米 於 07-7-26 17:16 發表

Piano Teacher (SRL Old Girl)

心心媽
吾該晒!

醒目開學勳章

MauMau

我地的reading books已收到喇,快d比個聯絡電話我,要分書呀!

醒目開學勳章

ShanShan

妳係唔係去完星加坡呀?我8月尾都會帶2個麻煩妹過去玩玩,有什麼地方值得去呀?

good morning

原文章由 BBChu 於 07-7-30 09:54 發表
good morning

Hi BBCHU:
Good Morning
我的意思係, 睇唔晒都唔緊要, 可以慢慢睇,最慘係無得賣, 8月個家長會真係要反映一下.
我朋友個間農圃官立,都將20本圖書列埋入書單度.唔使煩.

原文章由 心心媽 於 29/7/07 01:24 PM 發表
ShanShan

妳係唔係去完星加坡呀?我8月尾都會帶2個麻煩妹過去玩玩,有什麼地方值得去呀?

心心媽, 係呀, 剛去完 SIN, 我會 suggest 去:-

Sentosa (要大半 or 一日)
Zoo + Night Safari (要去足一日+, remember 佢有套票+, 一次過買哂兩個 parks (ie zoo + Night Safari) 既 tickets 平d+)  <--- 但 Night Safari 我哋今次冇去, 因我d囡連 zoo 都話怕, 所以我哋都冇去到, 驚嚇親佢哋咪c, 都係等下次, 佢哋再大d先啦)
Bird park (我哋冇時間去呢到)

各位你地會買邊隻水壺比女女返學, 我見有好幾隻係會漏水.

原文章由 甜粟米 於 31/7/07 05:13 PM 發表
各位你地會買邊隻水壺比女女返學, 我見有好幾隻係會漏水.

甜粟米
我都有呢個問題呀,唔知有冇高人可以指點下呢.

我終於都報左校車, 希望無咩大問題啦!

冷氣褓姆車專車 東九龍區 來往 聖羅撒 (公爵街)

將軍澳 、藍田、油塘

匯景、麗港城、順利

黃大仙、竹園、斧山道

牛頭角、官塘、德福、麗晶

查詢電話: 60111923

查詢電郵: [email protected]

(小學課後活動可跟 4:30 幼稚園車)

本車隊於07-08年度繼續為大家服務,歡迎以電話或電郵的方式來查詢。

(現在只接受登記,九月份上車才收車費)

我女一年級時,因為重細,所以買有飲管的水壼,呢款多數會漏水,所以買個窄身d,可以插喺書包側,另有一個食物袋,小息時佢就會將食物盒及水壼放入食物袋落操場,咁會方便d,因為佢地兩隻手拎唔到太多野,又要去廁所喎!
而家就已轉用擰蓋的水樽,因為佢大個左無咁"論盡",呢款就唔漏水,不過我都唔建議一年級用呢d呀,因為佢地自己小心都無用,我女一年級時都間中落到操場被其他高年級撞親(見人跑,唔識閃開),所以用呢類樽飲緊水一被人撞就會全身濕晒嘞!
到冬天就用細size輕身暖壼,可以裝暖水飲!
p.s.一年級唔洗買太貴呀,好易唔見野,寫左名都未必即日可以攞番o架,吉之島都有賣水樽(有飲管or無飲管都有的)約30蚊,唔洗買大個,學校有得裝水,太大唔方便,及裝水太都都太重啊!其實都唔止係吉之島,好多地方都有賣,大書局都有的啊~
原文章由 ShanShan 於 07-7-31 17:17 發表

甜粟米
我都有呢個問題呀,唔知有冇高人可以指點下呢.
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我仲未幫阿囡買鞋呀

原文章由 BBChu 於 07-8-1 11:34 發表
我仲未幫阿囡買鞋呀

我都未買呀, 遲d先買, 費事到返學時話對鞋唔

[ 本文章最後由 Kuseiszeto 於 07-8-1 16:55 編輯 ]

原文章由 cameo 於 1/8/07 02:41 AM 發表
我女一年級時,因為重細,所以買有飲管的水壼,呢款多數會漏水,所以買個窄身d,可以插喺書包側,另有一個食物袋,小息時佢就會將食物盒及水壼放入食物袋落操場,咁會方便d,因為佢地兩隻手拎唔到太多野,又要去廁所 ...

cameo
真係唔該哂你既 reminder 呀, 我都係諗緊買返飲管既, 係 baby 咗d, 但起碼唔洗佢整濕哂呀.   

BBChu
我都未去買 shoes 呀!  Don't worry 啦.  
‹ 上一主題|下一主題