用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II

cameo,

he~he~

其實我地的囡囡在P2時都是同班的。

我的女兒也讀3D。

醒目開學勳章

BBChu & shanshan

沙田間書店好似有書喇,你們用了什麼名訂書?我要撻朵他們才賣比我呀!

[ 本文章最後由 心心媽 於 07-7-18 21:53 編輯 ]

原文章由 tungtung-mama 於 07-7-18 14:20 發表
cameo,

he~he~

其實我地的囡囡在P2時都是同班的。

係咩,,,,hahahaha....咁似乎諗諗吓係我自己失憶!
我女係...~曦晴~
傾偈王一個...hahaahaha
其實我女讀2A時我大部份同學都唔識,嚟嚟去去都只係知某幾個名,同是2A的家長講起其他同學仔時,都只係得我一舊雲,唔知邊個打邊個,,,,hahahaa
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

心心媽
Sorry! I am not in HK until end of July.  Please 
check PM.

原文章由 心心媽 於 07-7-18 21:49 發表

沙田間書店好似有書喇,你們用了什麼名訂書?我要撻朵他們才賣比我呀!

各位好,
早個幾星期好忙, 冇時間留言, 我琴日考車牌筆試, 今日開始學車, 希望暑假學識啦 !

原文章由 心心媽 於 07-7-18 21:49 發表

心心媽:
中文書我今晚起商務只係買到7本, 至於英文當然一本都買唔到.
我想問你沙田個間點解要撻朵呀,是否要先打去訂, 佢地無現貨.

I want to know too, pls tell me.  Thanks

原文章由 甜粟米 於 07-7-20 22:35 發表

心心媽:
中文書我今晚起商務只係買到7本, 至於英文當然一本都買唔到.
我想問你沙田個間點解要撻朵呀,是否要先打去訂, 佢地無現貨.

醒目開學勳章

係呀,他們話暫時只供應比之前預定了的家長 你地如果要買,快d打電話去訂喇!

原文章由 wanmui 於 07-7-21 09:37 發表
I want to know too, pls tell me.  Thanks

Thanks, 我老公打了電話去la, 佢地話可能俾唔齊d書我:cry:
原文章由 心心媽 於 07-7-21 19:09 發表
係呀,他們話暫時只供應比之前預定了的家長 你地如果要買,快d打電話去訂喇!

dear 今年升小一的媽咪們,
我呢排見你地講買書問題,同一個小一家長傾開,佢上年暑假時都係買唔齊(佢都話難買),咁佢check左d書內容大概係咩,佢話學校所揀o既書入面,都係唔同類型,多方面的,咁佢買唔到AA呢本書,就搵番一本內容近似的書,因為上年老師係要佢做閱讀報告,咁佢就係咁做法~
我唔知今年會咪一樣!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

心心媽
Is it OK for collect the books?  i will come back HK this Thur.  If you have any problem, please PM or call me.

醒目開學勳章

BBChu

我上星期已call葉小姐,但原來未到妳的order.....我昨天才收到call話書已ready....但欠第5本即"FAST & SLOW",而他們亦不曉得這本書什麼時侯才返貨,所以我打算今個星期六早上去攞,攞完書後我們可以約係MTR STATION分書....因為我當天還會去黃大仙同美孚...OK嗎?

原文章由 BBChu 於 07-7-24 21:48 發表
心心媽
Is it OK for collect the books?  i will come back HK this Thur.  If you have any problem, please PM or call me.

關於英文圖書, 我尋日 23/7已經打左去沙田問, 要等佢地覆有幾多本, 佢好肯定話第9同第10係一定無.

心心媽: 如果你拿到圖書後, 請上黎回報下, 謝謝

[ 本文章最後由 甜粟米 於 07-7-24 22:34 編輯 ]

其實點解學校唔將20本圖書列入書單度, 況且圖書係一定要睇的, 唔使家長們頭痛.

醒目開學勳章

唉!我都比d書攪到好頭痛!

原文章由 甜粟米 於 07-7-24 22:38 發表
其實點解學校唔將20本圖書列入書單度, 況且圖書係一定要睇的, 唔使家長們頭痛.

我都覺得好煩, 希望大家在家長會/有机會見老師,一齊提出這個問題!
另外, 我有d担心個女適應小學生活,我想問學校係味有d迎新日之類?

原文章由 心心媽 於 07-7-24 22:53 發表
唉!我都比d書攪到好頭痛!

原文章由 心心媽 於 24/7/07 10:30 PM 發表
BBChu

我上星期已call葉小姐,但原來未到妳的order.....我昨天才收到call話書已ready....但欠第5本即"FAST & SLOW",而他們亦不曉得這本書什麼時侯才返貨,所以我打算今個星期六早上去攞,攞完書後我 ...

心心媽
唔好意思, 我都係去咗旅行剛剛返到 HKG, 間 book store 覆咗我啦, 話我哋 order 既書只有7本咋, 你係咪諗住 Sat 去呀?  pls check pm 啦.  

全套小一新書七折讓,如有興趣請pm我。

我返黎啦!

心心媽
我美孚OK喎!