用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
go

聖羅撒小學 PART II [複製鏈接]

我發現舊TOPIC已經睇吾到新既MESSAGE, 所以開返個PART II, 等大家再傾!

http://www.srols.edu.hk

飯盒資料

P3

3A
SHANSHAN

3B
yuentingmam
espirt
心心媽
甜粟米
kuseiszeto
bgirl2

3C
BBChu
Mandy Wu
heiyan.mami
Doremika

3D
YuenBaBa  

P5

5A
心心媽
cameo

7    0    0    0

見到呢個topic, :) 太好啦!
原文章由 BBChu 於 07-7-5 09:12 發表
我發現舊TOPIC已經睇吾到新既MESSAGE, 所以開返個PART II, 等大家再傾!

究竟有冇人買到summer english reading books呀?

BBChu
唔該哂你開返呢個 topic 呀.  

打左去沙田果間問啦!  佢地7月中先有貨 , 可以打去訂定!

原文章由 BBChu 於 07-7-5 12:00 發表
究竟有冇人買到summer english reading books呀?

知唔知d英文書貴唔貴呀, 我買左3本中文, 1本$60, 1本$30, 1本$40, 如果買晒20本咪成千蚊

原文章由 BBChu 於 07-7-5 16:29 發表
打左去沙田果間問啦!  佢地7月中先有貨 , 可以打去訂定!

聖羅撒小學 PART II

我覺得唔使太緊張要睇晒20本書,其實買唔到未睇其他書, 唔好令到自己太緊張啦!

咁我又真係太緊張既 我老公見到D中文書已經好痛苦咁既樣! 因為中文係佢負責

原文章由 甜粟米 於 07-7-5 17:25 發表

我覺得唔使太緊張要睇晒20本書,其實買唔到未睇其他書, 唔好令到自己太緊張啦!

咁英文書,一定吾會平囉! 其實中文書可以去圖書館借,不過果本“我的第一本成語故事"圖書館係無既!

原文章由 BBCheryl 於 07-7-5 16:36 發表
知唔知d英文書貴唔貴呀, 我買左3本中文, 1本$60, 1本$30, 1本$40, 如果買晒20本咪成千蚊

醒目開學勳章

BBChu & ShanShan,

我昨天覆的post唔見左!!  

我想一齊夾買英文書,預埋我呀!

原文章由 BBChu 於 07-7-5 20:18 發表
咁英文書,一定吾會平囉! 其實中文書可以去圖書館借,不過果本“我的第一本成語故事"圖書館係無既!

點解D先生要這麽難找的書?找唔到,唔安落!

好呀! 不如妳同SHANSHAN各買三本,我就買四本, 我負責去買,書到手再聯絡!  OK?

原文章由 心心媽 於 07-7-5 20:41 發表
BBChu & ShanShan,

我昨天覆的post唔見左!!  

我想一齊夾買英文書,預埋我呀!

醒目開學勳章

咁麻煩妳喇!!:loveliness:

原文章由 BBChu 於 07-7-5 21:27 發表
好呀! 不如妳同SHANSHAN各買三本,我就買四本, 我負責去買,書到手再聯絡!  OK?

聖羅撒小學 PART II

原文章由 BBChu 於 07-7-5 20:14 發表
咁我又真係太緊張既 我老公見到D中文書已經好痛苦咁既樣! 因為中文係佢負責

BBChu:
你都好呀!老公負責1 part, 我要全部負責, 我又要揍住細女,大女返多幾日就唔使返,但要自己接送,因為今個月返幾日校車都要收全費

好彩朋友有本 "十萬個為甚麼"
見到咁多中文字真係

[ 本文章最後由 甜粟米 於 07-7-5 22:51 編輯 ]

聖羅撤小學 PART 1
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=600513&;extra=page%3D3

[ 本文章最後由 BBChu 於 07-7-6 10:06 編輯 ]

原文章由 BBChu 於 07-7-5 21:27 發表

BBChu & ShanShan

記住預埋我呀!
MauMau
囡囡最愛作弄我,叫我"貓貓 哈!哈!哈!"

Hi Parents,
  I have just bought 10 Chinese books on the P.1 reading list in Megabox 10/F Popular book store. I costs about $400.:cry:  I just gave the booklist to the shopkeeper and she found all the books for me in 15 minutes.Free parkings are available in Megabox. I didn't ask for the English books since I have made the reservation in the Shatin bookshop.Maybe they have got all English books!

defg
其實英文書我已經問過商務,天地, 大眾都係無law!

原文章由 defg 於 07-7-6 17:07 發表
Hi Parents,
  I have just bought 10 Chinese books on the P.1 reading list in Megabox 10/F Popular book store. I costs about $400.:cry:  I just gave the booklist to the shopkeeper and she found a ...

真係要去沙田訂?好煩!

[quote]原文章由 BBChu 於 07-7-7 12:30 發表
defg
其實英文書我已經問過商務,天地, 大眾都係無law!

早晨!
‹ 上一主題|下一主題