用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II

都煩ga, 要入到沙田買!

原文章由 wanmui 於 07-7-7 13:42 發表
真係要去沙田訂?好煩!

MauMau
不如睇下套書幾$啦!  如果好貴就4個share, 如果吾貴. 不如妳同心心媽share一套啦!

原文章由 MauMau 於 07-7-6 15:31 發表

BBChu & ShanShan

記住預埋我呀!
MauMau

原文章由 BBChu 於 5/7/07 09:27 PM 發表
好呀! 不如妳同SHANSHAN各買三本,我就買四本, 我負責去買,書到手再聯絡!  OK?

BBChu
你真係唔話得+啦.

BBChu
So, can just buy, or need to be ordered?  If order, then need to go Shatin twice. Trouble!
原文章由 BBChu 於 07-7-9 09:16 發表

原文章由 BBChu 於 07-7-9 09:16 發表

沙田邊到有得買?

You call the book store to order first,  when  the books are ready, they will ask you to pick them up at Shatin, so you only go there one time.

原文章由 wanmui 於 07-7-9 10:46 發表
BBChu
So, can just buy, or need to be ordered?  If order, then need to go Shatin twice. Trouble!

地址書單上面咪有law!

原文章由 bgirl2 於 07-7-9 12:00 發表

沙田邊到有得買?

醒目開學勳章

我冇所謂架,4個share or 2個share都得架!另外,我都有機會去沙田的,使唔使我買?

原文章由 BBChu 於 07-7-9 09:19 發表
MauMau
不如睇下套書幾$啦!  如果好貴就4個share, 如果吾貴. 不如妳同心心媽share一套啦!

醒目開學勳章

Daisy媽 & Cameo,

妳地囡囡升邊班呀?我大女升3B班,會唔會同班?

另外今日收到班主任電話,話小三課程會深好多,叫我大女早D(8月份)開始收拾放假的心情,唔係怕佢小三時追唔上喎.......我好擔心呀!!

如果妳可以行開沙田,就真係太好,佢地大概7月中有貨,由於我到時吾係香港,如果妳真係可以去取,就吾駛等我月尾先去:D

原文章由 心心媽 於 07-7-9 22:51 發表
我冇所謂架,4個share or 2個share都得架!另外,我都有機會去沙田的,使唔使我買?

醒目開學勳章

咁....呢個重任就交比我喇!

原文章由 BBChu 於 07-7-9 22:59 發表
如果妳可以行開沙田,就真係太好,佢地大概7月中有貨,由於我到時吾係香港,如果妳真係可以去取,就吾駛等我月尾先去:D

請問你地去知唔知(偉發)有無呀??

[ 本文章最後由 甜粟米 於 07-7-10 00:49 編輯 ]

偉發去過啦!  完全無呀!:-|

原文章由 甜粟米 於 07-7-10 00:37 發表
請問你地去知唔知(偉發)有無呀??

原文章由 心心媽 於 9/7/07 11:01 PM 發表
咁....呢個重任就交比我喇!

心心媽, 咁就真係辛苦哂你啦.    

早晨呀, 咁多位.  

呀! 有樣野想問下呀唔該, 體育堂既玻鞋係咪要全白+. 如果有 brand 既 or 個 logo 有 colour 得唔得+?  定真係要買白飯魚呢?   

原文章由 BBChu 於 07-7-10 09:06 發表
偉發去過啦!  完全無呀!:-|

沙田係未中英都有呀!!

原文章由 ShanShan 於 07-7-10 09:24 發表
呀! 有樣野想問下呀唔該, 體育堂既玻鞋係咪要全白+. 如果有 brand 既 or 個 logo 有 colour 得唔得+?  定真係要買白飯魚呢?   

妳諗都唔好諗有任何標記或是有白色以外的顏色。白飯魚又唔需要,只要係全白的波鞋就得啦!
老師話明年不可穿漆皮鞋,襪亦要冇暗花,最好係最普通的純白,冇暗花,冇pattern的白襪。

原文章由 wtmaggie 於 10/7/07 02:55 PM 發表

妳諗都唔好諗有任何標記或是有白色以外的顏色。白飯魚又唔需要,只要係全白的波鞋就得啦!
老師話明年不可穿漆皮鞋,襪亦要冇暗花,最好係最普通的純白,冇暗花,冇pattern的白襪。

wtmaggie
哦! 係要全白既波鞋, ok, 明白哂.

"不可穿漆皮鞋同襪亦要冇暗花?"  嘩!  真係好彩問下咋, 否則我一定錯.  雖然"漆皮鞋" -- 我 hubby 已話唔會買+啦, 但我就一定會買通花 pattern 既白襪比囡咯, 因我鍾意佢冇咁 boring 又靚d喎.

原文章由 ShanShan 於 07-7-10 16:07 發表

wtmaggie
哦! 係要全白既波鞋, ok, 明白哂.

"不可穿漆皮鞋同襪亦要冇暗花?"  嘩!  真係好彩問下咋, 否則我一定錯.  雖然"漆皮鞋" -- 我 hubby 已話唔會買+啦, 但我就一定會買通花 pattern 既白襪比囡咯 ...

其實在聖羅撒讀書,緊記四字,樸素、簡單。
花巧的東西留待放假時才用。髮夾只能用黑色,頭飾只限用絲帶。(夏天用粉紅色,冬天用深藍色)
若用髮圈,只用最普通的,不要用有毛毛嗰D。
初初不太慣用絲帶,但用久了,發覺幾靚,而且,全校都用絲帶,好整齊。