用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 07-08 K2 劍鳴傻媽會
樓主: CarrieBB
go

07-08 K2 劍鳴傻媽會 [複製鏈接]

Cathleen,

唔好客氣啦! 小小禮物之嘛!

乜欣欣d 普通話唔好咩? 其實問心講, 我平時有同Adrian 溫中文, 英文之類, 但普通話就一d 都無同佢溫, 因為我d 普通話好鬼差 但星期五見到Ms. Ho 時, 傾左一陣, 佢話Adrian d 普通話都ok, 都好d.......

妳搵私人教普通話, 貴唔貴架? 我都想揾, 教細又教大(我)啊!   

原文章由 Cathleen 於 07-7-14 17:21 發表
Renee,

多謝您俾欣欣份禮物呀.
我知adrian考得好叻仔呀, 不枉您一番心血

轉校? 講吓啫.  不過欣欣如果開學後3個月d國語真係唔掂, 禁我就真係要諗啦, 所以而家已經報左個國語私人教授班佢 ...

晴媽,

唔好客氣, 都係份小禮物, 妳係唔係去左旅行啊? 我未溫番之前D message, 唔知妳係唔係去左玩了. 我星期五唔見Hillary, 將份禮物交左比李老師.

雖然我之後唔係km 的一份子了, 但我一得閒實上來同妳哋傾計, 其實我同Adrian 都唔捨得妳哋

我新工人ok 啊! 我都幾滿意.

原文章由 Hillary2002 於 07-7-14 17:34 發表
renne:

多謝你份體物, 有時間上下bk同我地d傻媽八 你個新工人點呀滿意嗎

嘩! 原來妳哋大執位了! A班同B班mix埋一齊!

原文章由 Cathleen 於 07-7-14 21:15 發表
hillary, 而家有safari, lucas同埋我欣欣呀
kimberly, kinki 同mosses同a班, 而家唔知carrie點?

豆姐,

我宜家係公司忙到就來痴就真............

原文章由 聰明豆 於 07-7-10 15:03 發表

忙都係一件好事黎既, 個腦不停轉, 吾洗打牌都吾怕老人痴呆啦!

renee,
欣欣幾唔like普通話, 因為問親佢都話唔識.
普通話班係我樓下學唔貴, 100/hrs算平啦.  不過好唔好就唔知. 但係俾佢打番個底,希望佢會好d

cathleen

原文章由 Renee 於 07-7-14 23:41 發表
Cathleen,

唔好客氣啦! 小小禮物之嘛!

乜欣欣d 普通話唔好咩? 其實問心講, 我平時有同Adrian 溫中文, 英文之類, 但普通話就一d 都無同佢溫, 因為我d 普通話好鬼差 但星期五見到Ms. Ho 時, 傾左 ...

renee,
如果carrie都係a班, 禁只係欣欣同mosses掉換位置.
不過好開心欣欣可以同hillary加safari一班, 因為欣欣如果成日講野,或者俾老師blame, 我實知呀(因為可以問2個小妹妹)

cathleen

原文章由 Renee 於 07-7-14 23:46 發表
嘩! 原來妳哋大執位了! A班同B班mix埋一齊!

cathleen,

$100都reasonable. 試下啦, 可能有意想不到的收獲呢!

原文章由 Cathleen 於 07-7-15 14:24 發表
renee,
欣欣幾唔like普通話, 因為問親佢都話唔識.
普通話班係我樓下學唔貴, 100/hrs算平啦.  不過好唔好就唔知. 但係俾佢打番個底,希望佢會好d

cathleen

Cathleen,

No only Moses, but some of the kids from B to A, then
some from a to b..

原文章由 Cathleen 於 07-7-15 14:26 發表
renee,
如果carrie都係a班, 禁只係欣欣同mosses掉換位置.
不過好開心欣欣可以同hillary加safari一班, 因為欣欣如果成日講野,或者俾老師blame, 我實知呀(因為可以問2個小妹妹)

cathleen

renee:

係呀我去左沙巴, 沙巴無野玩, 只係游水同食海鮮, hillary玩得好開心 你個仔就好啦入一間好學校, 小一就係唔係直上架, 如果我有個仔我都想讀
依晴Hillary, 依韻Eleanor

supergirl & bebechu,

你地兩位公子編左邊一班呀?? QQ讀C班呀!

晴媽,

哦! 原來妳去左沙巴, 我未生Adrian 之前都去過沙巴玩, 妳自己book 機票同埋訂酒店啊? 其實沙巴真係無乜野玩, 都幾悶! 不過,妳帶 Hilary 去, 佢實玩得好開心嘅!

我都真係好矛盾, 又想Adrian 讀個間, 因為到小一時唔駛煩(雖然無話100% 直上小學, 但d畢業生媽咪話我知, 99%都入得番小學. )但又想Adrian 係km 讀, 因為佢讀左km 真係讀得好開心, 而我又開心, 因為可以識到妳哋嘛....

原文章由 Hillary2002 於 07-7-15 19:35 發表
renee:

係呀我去左沙巴, 沙巴無野玩, 只係游水同食海鮮, hillary玩得好開心 你個仔就好啦入一間好學校, 小一就係唔係直上架, 如果我有個仔我都想讀

QQ媽,

好耐無見妳喇! 我同妳同一命運了, 唔可以係office hour 上咁多bk 了

我宜家連lunch 都唔可以搵妳同bebechu 食飯, 因為我宜家的lunch hour 係12pm to 1pm. 妳話 c 唔 c

不如, 搵日約出來啊! 我好想見下妳同QQ 啊!!!

原文章由 QQ2003 於 07-7-15 21:48 發表

A 班的媽咪 (Carrie, Cathleen, Lunabella, 豆)

pls check pm 啦! 我將上次sports day 同生日會影的相upload 左了, 妳哋去睇下妳哋d 千金的樣啦!

其他班的媽咪, 如想睇我哋d 相, 我都可以pm 比妳哋架!

Renee,

你明天畢業禮到唔到呀?? 如果你去,我地都有機會見到ge

all,

我明天畢業禮坐W9 & 10, 有冇人坐我附近呀??

我明天畢業禮坐 T10-12
原文章由 QQ2003 於 07-7-16 09:12 發表
all,

;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

合唱团同学请带表演服装,需要演唱多一次!

[ 本文章最後由 safarimama 於 07-7-16 09:38 編輯 ]
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

QQ ma,

呀囝係a班, qq c 班, 咁第日無人報料比我知!

我地明天好似坐你隔離w7 & w8, 如無記錯!:

原文章由 QQ2003 於 07-7-16 09:12 發表
all,

QQ,

TIMTIM讀B班, 我都好煩!  因為星期六老師話TIMTIM唔係好肯講PTW, 聽就OKAY, 唉! 今次真係識聽唔識講.  同佢轉咗上午, 都唔知係唔係好事定? 為由睇吓佢D SCHEDULE一睇吓邊度可以加插PTW 比佢 .  又怕太RUSH? 都唔知點.

原文章由 QQ2003 於 07-7-15 21:48 發表

RENEE,

我呢????????? 你究唔可以同我食LUNCH LOR????  仲乜你唔想見吓我??????? :tongue: :tongue: :tongue:

原文章由 Renee 於 07-7-15 23:10 發表
QQ媽,

好耐無見妳喇! 我同妳同一命運了, 唔可以係office hour 上咁多bk 了

我宜家連lunch 都唔可以搵妳同bebechu 食飯, 因為我宜家的lunch hour 係12pm to 1pm. 妳話 c 唔 c
...
‹ 上一主題|下一主題