用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安夫人千禧小學...part II
樓主: tszyau2000
go

鄭任安夫人千禧小學...part II [複製鏈接]

我都上過去, 攪黎攪去都吾知去左邊樹, 真係要花多d時間去學習..

原文章由 chunchunmama 於 08-8-9 10:00 發表
Hi Bunny ~

我當上去yahoo check email 咁囉...浸迷未算得上嘅...
我有好多朋友都有facebook a/c, 大家可以互留言/睇相都好方便..仲可以即時加comments, 我主要係 upload photo/video 上去俾, 已經超正啦!  仲有好 ...

bk易用好多, 係一班人一齊傾計好好ge平台, 但係呢...就冇咩私穩, 傾計ge內容, 咩人都睇到, 講私人ge事, 要小心d, 或者
FACEbook有選擇性, 比較可以暢所欲言, 分享生活...

各有各好, 各取所需law.

原文章由 tszyau2000 於 08-8-11 09:42 發表
傻la...咩super fans jet...bk 只不過係我同d 媽咪一個傾計kei 平台lai jet..facebook又點可以甘ar.. 加上我又無咩興趣upload d 野...傾計簡單直接d...  

私人野當然自己要過濾左 or 認為比其他人睇到都無咩大問題至post 出lai la...如果想再傾d 更私人又吾出公開kei 我同d 媽咪會用msn law.. ...再吾係  or 出lai dinner 傾law.. ...最緊要自己衡量清楚d野至好post 出lai...甘米會好d
原文章由 bunny 於 08-8-11 23:29 發表
bk易用好多, 係一班人一齊傾計好好ge平台, 但係呢...就冇咩私穩, 傾計ge內容, 咩人都睇到, 講私人ge事, 要小心d, 或者
FACEbook有選擇性, 比較可以暢所欲言, 分享生活...

...

me too..我曾經試過四維睇下d野 同埋點用...可惜...攪lai 攪去都係無咩興趣
原文章由 bunny 於 08-8-11 23:14 發表
我都上過去, 攪黎攪去都吾知去左邊樹, 真係要花多d時間去學習..

都無所謂嘅...bk好, facebook好..自已鐘意去邊咪去邊度傾囉...最緊要傾得開心.

我自已除咗班媽咪朋友之外,
仲有其他唔係媽咪的朋友/親人 鐘意上 facebook,
facebook 只係大家聯繫的其中一個好地方, 聚會後可以分享下相片, tag俾佢哋, 唔洗email send 來 send 去. 自已用得最多係呢d function. 至於傾計facebook一樣可以好似bk咁開topic 傾... 仲可以同番自已個group人傾計/share photo. 唔洗一定公開哂俾其他人睇.   

原文章由 tszyau2000 於 08-8-11 09:42 發表
傻la...咩super fans jet...bk 只不過係我同d 媽咪一個傾計kei 平台lai jet..facebook又點可以甘ar.. 加上我又無咩興趣upload d 野...傾計簡單直接d...  

bk , facebook都係好hit嘅地方..我識得好多bk mami 除咗係BK 傾計, 都一樣會去facebook, 大家function唔相同, 自已覺得邊度好咪去邊度囉.  

原文章由 bunny 於 08-8-11 23:29 發表

...

我相信你好快上手...開咗account, 自然好多你識得嘅朋友 add 你, 慢慢用下好快習慣.  bunny 仔返咗學之後 得閒咪上去研究下, 都唔係想像中咁難.....只要有心學點會唔掂..
係facebook好多人開咗唔同group, 有幾個朋友 仲可以搵番以前沒有聯絡的小學/中學同學架. 佢哋仲出返黎聚會, 真係好得意...

原文章由 bunny 於 08-8-11 23:14 發表
‹ 上一主題|下一主題