用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安夫人千禧小學...part II
樓主: tszyau2000
go

鄭任安夫人千禧小學...part II [複製鏈接]

baba返shift ka ..無計la..為兩餐
原文章由 bunny 於 07-7-7 11:24 發表
wa, baba收好夜喎, 辛苦哂亞爸爸

100% agree
原文章由 bunny 於 07-7-7 11:46 發表

我報ge都有撞期, 返d唔返d囉.  希望學校攪ge暑期活動可以早d通知, 咁我地先容易安排. 記唔記得我之前話過, 預d時間參加學校g ...

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:00 發表
e...mud 佢地甘攪笑ka...我要問下亞囡點認識你囡囡至得ar...有機會kei 話叫tszyau 問埋jovie叫咩中文名至得la..因為果日話認識你囡囡...但吾知叫咩名wor...真攪野ar:loveliness:

你囡囡幾時返學校暑期班ar: ...

tszyauma,

我囡囡將會係18/7開始返學校暑期班, 早上8:30於恒福花園上車. 但我送唔倒佢返學. 希望tszyau可以一齊坐校車啦:loveliness:

tszyau 716返暑期班la...8:30am係正校上車ar...不過吾知到時係米接左正校上車果d小朋友至再去恆福呢
原文章由 Joviemame 於 07-7-7 16:24 發表

tszyauma,

我囡囡將會係18/7開始返學校暑期班, 早上8:30於恒福花園上車. 但我送唔倒佢返學. 希望tszyau可以一齊坐校車啦:loveliness:

問左亞囡la...亞囡初時話帶"老夫子"返去睇wor...但後尾都係決定帶砌圖...甘都好kei..可以同d同學仔一齊玩

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:26 發表
你地d小朋友甩左門牙未ar ...tszyau 向701同702e 兩日甩左上顎kei 門牙la...一日甩一隻...e家變左無牙妹la...

tszyauma,

我囡囡係上年12月中甩左兩隻門牙. 到依家右邊都係出左少少, 左邊只係見到一點白色.前幾個月我同baba仲嚇佢, 可能以後唔出喇, 佢差d想 . 其實我都驚, 成半年都未出. 問過d媽咪, 佢地話係咁喎! 希望tszyau出快d, 影相唔怕擘大口

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 16:33 發表
tszyau 716返暑期班la...8:30am係正校上車ar...不過吾知到時係米接左正校上車果d小朋友至再去恆福呢  

tszyauma, 我問個老師, 係會接左正校先去恒福架

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 16:37 發表
問左亞囡la...亞囡初時話帶"老夫子"返去睇wor...但後尾都係決定帶砌圖...甘都好kei..可以同d同學仔一齊玩

我個囡仲三心兩意. 果然真係大project.

好ar...佢地米有機會同"車" law

我想問下你囡囡kei 暑期班係米兩星期ka咋...見tsyau kei 普通話班就係上兩星期ka ...吾知其他kei 暑期班都係甘kei 時間kei 呢

原文章由 Joviemame 於 07-7-7 16:55 發表

tszyauma, 我問個老師, 係會接左正校先去恒福架

玩具日係米只係星期一ka咋
原文章由 Joviemame 於 07-7-7 16:56 發表

我個囡仲三心兩意. 果然真係大project.

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 16:08 發表
100% agree   

我都完全同意. 不過今年有左經驗, 下年都會知點做. 如果學校真係可以早d比我地知道有無份參加, 就真係好好多.

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 16:59 發表
好ar...佢地米有機會同"車" law

我想問下你囡囡kei 暑期班係米兩星期ka咋...見tsyau kei 普通話班就係上兩星期ka ...吾知其他kei 暑期班都係甘kei 時間kei 呢

我囡既毛筆班有8堂, 去到13/8先完. 一星期兩堂.點解普通話班咁快完

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 17:01 發表
玩具日係米只係星期一ka咋  

我問囡囡, 佢話應該只係星期一. 希望係準啦

學校lai 緊有招募開學日家長義工...只限二年級kei家長...至衰要返工la...如果吾係kei 話都好想試下ka...

chunma 記住留意通告ar:) ...我都係向學校web 到睇到kei...吾知幾時至派通告呢

tszyauma, 好開心今日有史以來, 可以online對話, 不過, 我要預備去跑步啦, 下次再傾. bye

普通話班有6堂...一星期上3堂ar...所以兩個week 就完la...對tszyau lai 講都已經好好ka la...有樣暑期班上下...個傻囡知道可以參加到暑期班已經好開心
原文章由 Joviemame 於 07-7-7 17:14 發表

我囡既毛筆班有8堂, 去到13/8先完. 一星期兩堂.點解普通話班咁快完

原文章由 tszyau2000 於 07-7-7 17:15 發表
學校lai 緊有招募開學日家長義工...只限二年級kei家長...至衰要返工la...如果吾係kei 話都好想試下ka...

chunma 記住留意通告ar:) ...我都係向學校web 到睇到kei...吾知幾時至派通告呢

我同你一樣好想去, 但無晒隻lu...

wa...跑步果然有益身心ar..同埋亞囡去跑ar ...e 家跑都無甘熱kei...好la...就傾到此..有機會再online 對話ar
原文章由 Joviemame 於 07-7-7 17:18 發表
tszyauma, 好開心今日有史以來, 可以online對話, 不過, 我要預備去跑步啦, 下次再傾. bye

你想講無晒假ar

p.s.我間中都按錯字ka

原文章由 Joviemame 於 07-7-7 17:19 發表

我同你一樣好想去, 但無晒隻lu...

放心la...你囡囡好準ar..事關我見亞囡kei手冊只係寫左星期一係玩具日...所以我至多口問下大家係米只係星期一jet..:loveliness:

原文章由 Joviemame 於 07-7-7 17:15 發表

我問囡囡, 佢話應該只係星期一. 希望係準啦
‹ 上一主題|下一主題