用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘) 家長 - PART 2
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘) 家長 - PART 2 [複製鏈接]

hi 各位家長

如之前 topic over 2,000 個 message, 所發表之新 message 係看不到的, 請重新再開新 topic

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=365505&page=184#pid17609295

如要睇番之前 post, 請 click 以上條 link

[ 本文章最後由 vvmakyy 於 07-10-17 13:34 編輯 ]
   14    0    1    0

唔怪得剛剛發表完又睇唔到. 不如你張標題的名加 PART 2

[ 本文章最後由 綽盈媽咪 於 07-7-4 14:59 編輯 ]
綽盈媽咪 ;-)

Dear all
等我來報到先,

問吓大家9號下午的小一新生適應工作坊有什麼做呢

[ 本文章最後由 id00288 於 07-7-4 22:51 編輯 ]

更改咗啦, 加埋以前條 link 啦

[ 本文章最後由 vvmakyy 於 07-7-4 20:37 編輯 ]

上次家長會後, 有d問題, 學校每日下午都有一堂”多元xx堂”, 星期三及四仲多多一堂, 而每一日堂數時間都幾長, 50mins/堂, 咁一日咪上得好少科目 lor, 如果唔參加多元智能堂, 除做功課外, 小朋友d時間可以做什麼, 會唔會浪費呢,? 因為我見好多學校堂數都好多, 反而冇時間參加課外活動, 但我反而驚太多課外活動堂而影響主科堂, 主科堂時間變得好緊迫呢?

Hihi,好耐無見呀!!!有新地步添呀?? 好彩我搵到積!!

如果無參加課外活動既同學就會響多元智能課堂做功課,如果做功課做得快老師批准就可以去圖書館,宗教室又或者輔導室玩架!!不過其實學校都好多節目,除左自己參加左既課外活動外,星期二有午間閒情,而星期三又有一堂自費既PTH課外活動,星期五如果參加到既又會去大頭妹讀書會,幾忙架,我囡囡幾乎無試過可以係學校做完一半功課以上........但佢好開心架!

大家講下升讀邊班

綽盈媽咪  ------  2b
綽盈媽咪 ;-)

彤彤升上2C. 今日終於收埋成績表,感覺真係完成左小一喇,可以真真正正放暑假喇!!!:)

醒目開學勳章

hi hi , 報到 ! 女女今年升小一。

Id00288,
我女女尋日下午返左小一新生適應工作坊, 佢話主要係老師帶佢地參觀一下學校, 有幾個高班大姐姐一齊, 有野飲又有野食甘law, 我放工返去仲見到佢有幾份禮物, 總之亞女話好開心, 好鐘意間學校啊 !

原文章由 id00288 於 07-7-4 15:51 發表
Dear all
等我來報到先,

問吓大家9號下午的小一新生適應工作坊有什麼做呢

小一新生適應工作坊

原文章由 Celestine 於 07-7-5 10:21 發表

Id00288,
我女女尋日下午返左小一新生適應工作坊, 佢話主要係老師帶佢地參觀一下學校, 有幾個高班大姐姐一齊, 有野飲又有野食甘law, 我放工返去仲見到佢有幾份禮物, 總 ...

hi Celestine & Id00288,

我囡囡都係昨天參加, 內容大致和你所講一樣, 囡囡一見到我就話 : 「媽咪!今日真係好開心呀 !」她說她很喜歡這學校

不過有個問題, 囡囡話老師跟她說她小一都是在這班, 她一時說1B, 一時說1C, Celestine, 你囡囡有無話你知呀 ? 咁快分

小一新生適應工作坊

原文章由 Celestine 於 07-7-5 10:21 發表

Id00288,
我女女尋日下午返左小一新生適應工作坊, 佢話主要係老師帶佢地參觀一下學校, 有幾個高班大姐姐一齊, 有野飲又有野食甘law, 我放工返去仲見到佢有幾份禮物, 總 ...

我囡囡都係昨天參加, 內容大致和你所講一樣, 囡囡一見到我就話 : 「媽咪!今日真係好開心呀 !」她說她很喜歡這學校

不過有個問題, 囡囡話老師跟她說她小一都是在這班, 她一時說1B, 一時說1C, Celestine, 你囡囡有無話你知呀 ? 咁快分

Dear Celestine & pullip
多謝兩位的新料,
原來是分開不同時間,
因為30號家長會我自己無去到,只是叫人代報呀,
謝謝大家

星期日自己去做校服,
校服公司講仲有十多人未來做校服啊!

原文章由 pullip 於 07-7-5 10:43 發表

不過有個問題, 囡囡話老師跟她說她小一都是在這班,  ...

id00288

我阿囡都係7月9日返去參加小一適應活動, 學校係排英文姓氏去分組, 所以姓氏最前就係7月4日, 我係 "M" 字頭, 所以係下一輪 lor

原文章由 綽盈媽咪 於 07-7-4 22:57 發表
大家講下升讀邊班

綽盈媽咪  ------  2b

Keiko ------  2b

升2c

原文章由 Keiko 於 07-7-5 20:05 發表

keiko

我地1d班有邊個同學仔都係升去2b班? 起碼大家多個照應.
原文章由 Keiko 於 07-7-5 20:05 發表

綽盈媽咪 ;-)

Hi Kiwaiwong,

我個女 2A, 知唔知學校怎樣分班,好似好散。

原文章由 kiwaiwong 於 07-7-6 00:05 發表
升2c

Hi ! All mami,
尋找了好耐才入到呢個topic,真係唔係幾識用

升2c

原文章由 綽盈媽咪 於 07-7-6 20:41 發表
keiko

我地1d班有邊個同學仔都係升去2b班? 起碼大家多個照應.

Hi! 綽盈媽咪,

真係有緣,我地又同一班啦 ,除了keiko,還有陳鈺明.

請問最快點樣找回呢個topic?
‹ 上一主題|下一主題