用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 金巴倫舊生家長聯絡站
樓主: vvmakyy
go

金巴倫舊生家長聯絡站

祝大家中秋節快樂!!

原文章由 mickeywinnie3 於 07-9-25 10:34 硐表
bowie 真的好叻 !!

vv,
tiffany的蜜月期未過, 慢慢就來了!!

Happy Mid-Autumn Festival too!!

今天NODDY中文默書得85分, 因漏了d"一點"或出界 !!
教極都唔好, 又不能自動完成功課! 好辛苦....!!:cry: :cry:

原文章由 Bowiema 於 07-9-25 18:41 硐表
Happy Mid-Autumn Festival too!!

Winnie,

唔好甘啦, 其實都算唔錯lak. 你諗下佢一次要默甘多, 仲係第一次, 我相信佢下次一定會100分既.

至於做功課, 要慢慢train下佢, 始終都係開咗學一個月都未夠, 宜家佢係返full day定half day 呀?

我呢2日都攞咗annual leaves, 真係發覺越來越想係屋企湊佢地. 因為真係可以快好多完成所有野, 大家都有得休息下, 多d family time同親子時間.

half day !!
我也相信佢下次一定會100分既. 但佢真的好大意,好不著緊 !

原文章由 Bowiema 於 07-9-27 19:01 硐表
Winnie,

唔好甘啦, 其實都算唔錯lak. 你諗下佢一次要默甘多, 仲係第一次, 我相信佢下次一定會100分既.

至於做功課, 要慢慢train下佢, 始終都係開咗學一個月都未夠, 宜家佢係返full day定half day 呀?

我呢2日都 ...

winnie

tiffany 都好勞氣架, 尋日留咗做一份功課, 咁我教佢, 每做完一樣功課, 就係手冊上加個tick, 咁就唔會做溜功課, 默知今日佢就全部tick哂, 但到我check 功課時, 竟然有本功課未做, 佢跟本就係tick 哂先來做, 呢d行為仲難教, 激死我!

原文章由 mickeywinnie3 於 07-9-28 11:10 硐表
half day !!
我也相信佢下次一定會100分既. 但佢真的好大意,好不著緊 !

NODDY連手冊寫的代號也不太明e.g. ws, ers......:cry:

原文章由 vvmakyy 於 07-9-28 22:07 硐表
winnie

tiffany 都好勞氣架, 尋日留咗做一份功課, 咁我教佢, 每做完一樣功課, 就係手冊上加個tick, 咁就唔會做溜功課, 默知今日佢就全部tick哂, 但到我check 功課時, 竟然有本功課未做, 佢跟本就係tick 哂先來做,  ...

今天看了NODDY的英文評估忍不住打他一頓, 因一整版沒有做, 他是識做的.....問他他不答, 我就激死了!!

原文章由 mickeywinnie3 於 07-9-29 22:15 硐表
NODDY連手冊寫的代號也不太明e.g. ws, ers......:cry:

Winnie,

唔好甘啦, 雖然我知我地個個都會有呢d甘火甘忟既時間. 過後真的要同noddy傾下, 了解下.

老師說他常發夢, 不專心.......明明是識的都不去做!!
....!!

原文章由 Bowiema 於 07-10-9 00:04 硐表
Winnie,

唔好甘啦, 雖然我知我地個個都會有呢d甘火甘忟既時間. 過後真的要同noddy傾下, 了解下.

Winnie,

唔好 啦......真係同noddy慢慢講下, 傾下先得啊.....

昨天做功課由2:00-6:00 ! 你話死未 !

原文章由 Bowiema 於 07-10-9 10:29 硐表
Winnie,

唔好 啦......真係同noddy慢慢講下, 傾下先得啊.....

Winnie

點解
Noddy 明知識都唔做呀? 唔好鬧佢住, 慢慢同佢傾吓問吓係咩原因? 初初開學唔專心同心散一定有, 等佢慢慢習慣吓先啦

原文章由 mickeywinnie3 於 07-10-9 10:47 硐表
昨天做功課由2:00-6:00 ! 你話死未 !

佢話唔知背面有一版!!

原文章由 vvmakyy 於 07-10-9 13:53 硐表
Winnie

點解
Noddy 明知識都唔做呀? 唔好鬧佢住, 慢慢同佢傾吓問吓係咩原因? 初初開學唔專心同心散一定有, 等佢慢慢習慣吓先啦

咁 noddy 都唔係特登唔做呀, 只係大意唔記得咗, 希望佢第日小心d啦, 慢慢來啦

原文章由 mickeywinnie3 於 07-10-9 14:32 硐表
佢話唔知背面有一版!!

上星期評估完成 !

下星期要段考了...!!

原文章由 vvmakyy 於 07-10-9 20:53 硐表
咁 noddy 都唔係特登唔做呀, 只係大意唔記得咗, 希望佢第日小心d啦, 慢慢來啦

Winnie,

我地下星期都測第一次驗了, 而11月尾就會第2次. 我地全年4測2考, noddy學校呢?

每學期無記錯2評估, 1段考, 1大考!!

原文章由 Bowiema 於 07-10-11 22:17 硐表
Winnie,

我地下星期都測第一次驗了, 而11月尾就會第2次. 我地全年4測2考, noddy學校呢?

Say Hello!

大家好! 我係 Tiffany Chan 媽咪, 我和 Tiffany(君君) 都好掛住你們, 你們的小朋友好嗎? 習慣小一生活未?

Hello,

原來您們仍有在"金巴倫" topic中傾計, 我以為大家集中自已小學的topic.

由予有function, 想找您地, 所以係呢到找找lor. my husband book 了 bbq 爐, 在消防同樂會, 近荔晶花園. date on 4 Nov. 時間: start from 10am till 10pm. 但我應該會 after 1 才去. 但要大家一齌買食物. 看看您們有無興趣. 如 ok, 我們再傾怎安排.
thank you.

annie