用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基教~大坑東幼兒學校
樓主: FlorenceChan
go

基教~大坑東幼兒學校 [複製鏈接]

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-31 09:38 發表
FlorenceChan,
有一個short小朋友著住基教的校服ge ma

sorry! 我眼力唔夠睇漏咗添

原文章由 FlorenceChan 於 07-7-31 13:32 發表

衰鬼呀! 咁筍都唔通知聲我 ,係邊間報架! heili8月未有野學呀!
有無野可以介紹吓俾我呀ops:" />ops:" />ops:" />

紀錄在案先啦! 佢地好似冇教咁細,我諗heili下年先免強夠稱

其實未夠4歲好難有野岩學,好多都要4歲起,甚至6歲起 今年丸丸都作大報左個6歲roller班
http://www.rollersports.org.hk/lact0030.htm

我記得丸丸好似heili咁大時,報左個親子"普及體操班",都幾好玩,又係最緊要平 你睇下有冇興趣,抄底個網址留意定下一期啦! 應該8月尾有新章程... http://www.gahk.org.hk/doc/200708devschemeph1.pdf

仲有提定你先,每年暑期活動好多都5月開始抽籤+報名,下年記得密切注意影期,每個社區中心果d真係手快有快慢冇:tongue:

[ 本文章最後由 丸媽媽 於 07-7-31 19:23 編輯 ]

原文章由 丸媽媽 於 07-7-31 18:51 發表

紀錄在案先啦! 佢地好似冇教咁細,我諗heili下年先免強夠稱

其實未夠4歲好難有野岩學,好多都要4歲起,甚至6歲起 今年丸丸都作大報左個6歲roller班http://www.anybodyhere.net/xoops/uploads/smil3 ...

丸媽,

多謝您呀! 聽人講D 課程好多要抽籤添喎!葵青區/荃灣區的康民署辦事處係邊樹呢?

原文章由 FlorenceChan 於 07-7-31 21:58 發表

丸媽,

多謝您呀! 聽人講D 課程好多要抽籤添喎!葵青區/荃灣區的康民署辦事處係邊樹呢?

呢度--> http://www2.lcsd.gov.hk/cf/search/leisure/venue.cfm?lang=b5&sc=

有d網上報都得,我地返工好難去辦事處報o架!

係咪有個方老師﹖頭先好似佢打黎,話仔會入佢果班,西瓜組!

Free school uniforms for little boy:
summer normal uniforms: 3 sets size 16
summersport uniform: 1 set size 4
summer jacket:1 piece size 3
winter normal uniforms: 1 set size 16 + 1 extra shirt, 1 set size 15
Pls pm me if interested. Pick up at Mei Foo MTR station or at school.

(已送出).

[ 本文章最後由 Anthea 於 07-8-8 19:19 編輯 ]
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

ALL,

下星期開學啦! 你哋準備好未呀))))):)

原文章由 FlorenceChan 於 07-8-3 00:29 發表
ALL,

下星期開學啦! 你哋準備好未呀))))):)

Florence
琳琳玩著倆星期,今日開始收拾心情同佢講就快返學,真係怕佢又來新生适應期.
Heili幾時開學啊?

原文章由 candytsy 於 07-8-3 10:04 發表

Florence
琳琳玩著倆星期,今日開始收拾心情同佢講就快返學,真係怕佢又來新生适應期.
Heili幾時開學啊?

CANDY,

我相信琳琳會好快適應,因環境、老師及部份同學都已經熟悉,對琳琳應該有d信心。

Heili 30-31/8可以陪一個鐘,3/9就要正式啦! 自己坐校車返、放學! 都有d

有冇人講下方怡老師係點架﹖

原文章由 FlorenceChan 於 07-8-3 11:13 發表

CANDY,

我相信琳琳會好快適應,因環境、老師及部份同學都已經熟悉,對琳琳應該有d信心。

Heili 30-31/8可以陪一個鐘,3/9就要正式啦! 自己坐校車返、放學! 都有d   

Florence
Heili係個叻女,你應該好放心,一有唔妥佢會向你會報,我個傻妹就又冇膽又怕羞,上過幾堂課外活動喊著一半,再問佢下次仲會唔會喊結果又係喊,所以我諗著成年都仲未諗得通坐校車,坐校車其實大人細老都輕鬆啲!

原文章由 candytsy 於 07-8-3 12:14 發表

Florence
Heili係個叻女,你應該好放心,一有唔妥佢會向你會報,我個傻妹就又冇膽又怕羞,上過幾堂課外活動喊著一半,再問佢下次仲會唔會喊結果又係喊,所以我諗著成年都仲未諗得通坐校車,坐校車其實大人細老都輕鬆 ...

Xenc,
上年方怡老師無教過囡囡,所以無乜接觸,比唔到意見喎!

Candy,
佢叻,唔好講笑啦! 你記唔記得呀! 佢上年都有適應期,不過俾其他小朋友遲咋! 人哋唔喊佢先嚟
個隻囉!

如果可以我想自己帶安全d麻

我囡囡聽日第一日返學, 我想問下你地記唔記得需要帶書包嘛?謝謝..
:pint:

原文章由 blue0 於 07-8-5 17:33 發表
我囡囡聽日第一日返學, 我想問下你地記唔記得需要帶書包嘛?謝謝..

應該唔洗帶住,初頭只需返一兩個鐘頭課。返到學校再問老師啦!

原文章由 FlorenceChan 於 07-8-5 21:27 發表

應該唔洗帶住,初頭只需返一兩個鐘頭課。返到學校再問老師啦!

florence

我記得第一日都要帶書包ga.....  我仲記得係放書包個d 架到, 每個放書包個格都有個個小朋友張相, 第一日返學就會教小朋友認住自己個格放書包.  放學都要個小朋友去羅返.

all,

好野, 天日返學lu, 唔使再係屋企heir lu...  不過阿囡好多friend 都走晒, 希望佢識應la.
我的寶貝傻豬豬 - 嘉盈囡囡 ;-) [img align=left]http://www.hkphome.com/kaying/albums/11th-Month-Hong-Kong-Park/IMG_3467.thumb.jpg[/img] [img align=left]http://www.hkphome.com/kaying/albums/11th-Month-Hong-Kong-Park/IMG_3437.thumb.jpg[/img]

原文章由 maisylong 於 07-8-5 22:41 發表
florence

我記得第一日都要帶書包ga.....  我仲記得係放書包個d 架到, 每個放書包個格都有個個小朋友張相, 第一日返學就會教小朋友認住自己個格放書包.  放學都要個小朋友去羅返.

係喎! 好似仲要家長準備套後備衫仔,以防萬一都有得更換添!

blue,

sorry! 隱陣起見你都帶書包好d

方怡老師教左我囡囡兩年了, 我囡囡好鐘意佢, 想當年讀幼初班適應期時, 囡囡比較跟方怡老師及大玲玲老師, 方怡老師都好快了解囡囡的性格.... tht 的老師很好, 唔洗擔心!

原文章由 Xenc 於 07-8-3 12:00 發表
有冇人講下方怡老師係點架﹖

原文章由 丸媽媽 於 07-7-30 23:00 發表

Florence,

其實我係想介紹一款水袖畀heili,果陣我係千色店買,好似8折左唔駛廿雞,好處係唔駛COOL到手臂太緊,同埋超好浮力,

唔記得多謝你嘅好介紹添! 我嗰日返去同heili爸講,佢第日就尊登去千色店到買要$30,可能物價上升啦! 不過見倒heili用得好好都係值得

原文章由 FlorenceChan 於 07-8-6 10:13 發表

係喎! 好似仲要家長準備套後備衫仔,以防萬一都有得更換添!

blue,

sorry! 隱陣起見你都帶書包好d。

唔該哂你地呀, 我今日好彩都有帶書包..嘻嘻嘻~~我仲有個問題想問,  後備衫仔係咪帶屋企個d?定係帶多套校服呢? 真唔好意思, 有太多問題.....
:pint:

今日第一日返學,詩詩好開心,竟然冇喊,仲話比婆婆知佢大個女,讀幼兒班做姐姐添:
似乎佢好掛住d同學仔& 學校

希望各小朋友新學年繼續健康,開心上學去 :loveliness:

‹ 上一主題|下一主題