用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基教~大坑東幼兒學校
go

基教~大坑東幼兒學校 [複製鏈接]

大家嚟邊呀?
   0    1    0    0

Florence,
very difficult to use no bookmark topice
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

原文章由 FlorenceChan 於 07-7-3 22:38 發表
大家嚟邊呀?

HELP !我見到原本主題, 但入到去只係上個星期的post, 睇唔到最新的post, 但係主題出面又知道有新野,點睇呀 ?

我都想知?????
原文章由 Mcmug03 於 07-7-4 11:55 發表

HELP !我見到原本主題, 但入到去只係上個星期的post, 睇唔到最新的post, 但係主題出面又知道有新野,點睇呀 ?

我又係岩岩發表左,都係乜都睇唔到

不過發現舊topic發表超過2000,可能就係咁冇得再update,咁就呢樹繼續啦

今日論到幼初班玩水

打擾各位一下, 我兒將在官塘基教就讀, 請問各位媽咪有沒有二手6-8碼運動服或18碼校服送出or平讓? 我用來放書包做spare. 如有請pm我, thanks a lot.

hello,出面好似無咩n1家長,呢度收我入黎傾下得唔得﹖

8月開學,好興奮,我小朋友係最細最細仔,好擔心佢行四層樓行完都夠鐘放學呀!

原文章由 Xenc 於 07-7-5 14:01 發表
hello,出面好似無咩n1家長,呢度收我入黎傾下得唔得﹖

8月開學,好興奮,我小朋友係最細最細仔,好擔心佢行四層樓行完都夠鐘放學呀!

Hi Xenc,
緊係唔會行完都夠鐘放學la 可能同我囝一班Woo

little_lum_lum,
你係咪有個大既讀緊高班架喇﹖到時我地相認下先!

你準備好晒d野未呀﹖我咩都未攪,未買校服,未做label,被未洗,鞋未買…………個仔未戒片、未識完全自己食飯、講野算叻,但仲有好多bb話…………講講下,好似出年開學好d,呢次教c老師

我仔要開埋學先夠2y,猛車邊先讀到今年,係全校最細架,佢又腳短,行樓梯好似擧山架!

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-5 14:21 發表

Hi Xenc,
緊係唔會行完都夠鐘放學la 可能同我囝一班Woo

[ 本文章最後由 Xenc 於 07-7-5 16:12 編輯 ]

基教~大坑東幼兒學校

Hi,

我的仔都是今年八月入學呀,希望佢喜歡啦.
我又係乜都未準備,同你的情況是相同

係咪只須預備校長說的那些事項便行,我連d通告都未睇

原文章由 Xenc 於 07-7-5 16:05 發表

你準備好晒d野未呀﹖我咩都未攪,未買校服,未做label,被未洗,鞋未買…………個仔未戒片、未識完全自己食飯、講野算叻,但仲有好多bb話 ...

ballcar,真係好,我地又蓄多幾個同學仔!又係仔bor,佢地呢年好似多d仔﹖
剩係校長講果d,都有排準備………
你地幾時做health check,我地下個sat呀,希望仔阿仔果朝有屎all 啦!

你準備好晒d野未呀﹖我咩都未攪,未買校服,未做label,被未洗,鞋未買…………個仔未戒片、未識完全自己食飯、講野算叻,但仲有好多bb話 ...

哈哈 !我囝剛相反係大大囝, 不過佢八月升幼兒班啦!諗番去年八月, 時間真係快一年了.

Xenc, 唔使太擔心, 我去年都係好趕先至準備好, 有d仲要開左學先再買, 都ok啦, 其實係大人及小朋友初入學都係要適應, 返學後你見到小朋友由未戒片到戒片、未識自己食飯到識完全自己食飯...好多野慢慢進步, 你會好開心, 好開心...回味無窮!

Xenc,
我個囝而家2.5歲仲係幼初班,出年都係幼初班(大大囝)

原文章由 Mcmug03 於 07-7-5 17:23 發表

小朋友由未戒片到戒片、未識自己食飯到識完全自己食飯...好多野慢慢進步

呢個亦係我堅持要小朋友返2y全日班既主因, 呀……好期待呀………個仔自己食自己all自己訓…………… ……希望佢都好似各位c兄c姐咁叻叻喇!最最最緊要,就係佢返學開心!8月……仲有一個月咋:loveliness:

幼初班﹖幼初班即係第幾班呀﹖我唔識nursery d編制呀﹖
我仔2y係咩班呀﹖幼兒班﹖幼初班﹖
點解今年幼初,出年又係幼初﹖

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-5 17:35 發表

Xenc,
我個囝而家2.5歲仲係幼初班,出年都係幼初班(大大囝)

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-4 09:23 發表
Florence,
very difficult to use no bookmark topice

Me 22222222))))
版主請再改善吓啦! 唔該

原文章由 Xenc 於 07-7-5 17:43 發表
幼初班﹖幼初班即係第幾班呀﹖我唔識nursery d編制呀﹖
我仔2y係咩班呀﹖幼兒班﹖幼初班﹖
點解今年幼初,出年又係幼初﹖

幼初班=N1=BB班(2yrs以上)
幼兒班=N2=K1 (2.8yrs以上)
低班=N3=K2
高班=N4=K3

你囝囝當然係讀N1啦!

原文章由 Mcmug03 於 07-7-5 17:23 發表

哈哈 !我囝剛相反係大大囝, 不過佢八月升幼兒班啦!諗番去年八月, 時間真係快一年了.

時光飛世,又到.......時候.......:cry:

原文章由 FlorenceChan 於 07-7-5 20:07 發表

時光飛世,又到.......時候.......:cry:

咪咁啦! heili升左班一樣可以好開心
‹ 上一主題|下一主題