用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基教~大坑東幼兒學校
樓主: FlorenceChan
go

基教~大坑東幼兒學校 [複製鏈接]

原文章由 candytsy 於 07-7-23 09:49 發表

霖媽:
你小朋友唔係一齊升幼兒班嗎?有三個老師升去幼兒班點解唔開心?

candytsy,
我個囝而家2.5歲開學要讀多年幼初班,我諗都要輔導下我個囝先得啦!
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-23 11:03 發表

candytsy,
我個囝而家2.5歲開學要讀多年幼初班,我諗都要輔導下我個囝先得啦!

霖媽:
唔使擔心,仲有康妮老師,你囝囝好似最鍾意佢架!?而且你囝囝返著應該唔係好耐,好快适應的.
我囡囡今日同我講好悶冇得返學.煩緊點好呢?

原文章由 candytsy 於 07-7-23 13:08 發表
霖媽:
唔使擔心,仲有康妮老師,你囝囝好似最鍾意佢架!?而且你囝囝返著應該唔係好耐,好快适應的.
我囡囡今日同我講好悶冇得返學.煩緊點好呢?

霖媽,

係啦! 只要你對學校有信心,小朋友都fell到嘅!
你唔駛咁膽心喎!

FlorenceChan,

咁你小朋友有冇轉校ㄚ??

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-23 14:39 發表
FlorenceChan,

咁你小朋友有冇轉校ㄚ??

新學年會轉去聖羅撒,我本人都有d唔拾得架! 有時....無耐。

囡囡來年升高班,時間過得真係好快:loveliness:

賣下廣告先 我覺得遇到大坑東是囡囡福氣,在低班這一年,學校安排一切學習及見聞,使得只作參與的我也感喘不過氣來 更遑論那一群打點安排的 "超人"老師們,真的由衷說聲"謝謝"

再者,THT算是一間有要求既kinder,小朋友所學到既野,全是不知不覺下累積,並非由家長陪讀下產生,我囡囡絕對係典型例子(因為我正是位活生生的懶媽 )

我覺得學習係漫長歲月,必須小心保存或增加小朋友與生俱來學習興趣,無必要趕做"龜兔賽跑"內兔子角色

展望囡囡來年高班學習更豐盛

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-23 11:03 發表

candytsy,

霖媽,

你個囝係米大仔, 所以早左一個學期入學, 要讀多一年幼初呀 ?
SAMUEL仔唔會轉校, 理想的會你THT讀4年上小學, 所以開學都會見到.

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-23 09:21 發表
loklok0104,
你小朋友係咪升小一啦?派左去邊間ㄚ。

霖媽,
我多事 ,幫樂媽答, ISAAC應該升高班, 08年升小一.

原文章由 Mcmug03 於 07-7-24 10:33 發表

霖媽,

你個囝係米大仔, 所以早左一個學期入學, 要讀多一年幼初呀 ?
SAMUEL仔唔會轉校, 理想的會你THT讀4年上小學, 所以開學都會見到.

Samuel媽,
Samuel 會升幼兒班,霖霖一定miss Samuel la。 你有乜心儀的小學,你住係THT附近?…………

all,

八卦吓, 請問幼兒班, 幼初班係邊個老師教呀? 因有朋友的小朋友將會入讀!

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-24 13:19 發表

Samuel媽,
Samuel 會升幼兒班,霖霖一定miss Samuel la。 你有乜心儀的小學,你住係THT附近?…………

原文章由 mandymfl 於 07-7-24 14:45 發表
all,

八卦吓, 請問幼兒班, 幼初班係邊個老師教呀? 因有朋友的小朋友將會入讀!

mandy,
幼初班應該有康妮老師、張老師、大玲玲老師(不過唔肯定Woo,唔知會唔變)

原文章由 mandymfl 於 07-7-24 14:45 發表
all,

幼兒班:安安老師;凯雯老師;惠珍老師;采采老師

all,

我看過一次新學年老師大執位校內通告,但記憶有限,只記得Fiano老師轉左教初幼班,好唔捨得佢:cry:

至於幼兒班好似有安安老師跟住一齊升,通常每班都有1-2位老師跟住升,會跟足4年

原文章由 丸媽媽 於 07-7-24 02:30 發表
囡囡來年升高班,時間過得真係好快:loveliness:

賣下廣告先 我覺得遇到大坑東是囡囡福氣,在低班這一年,學校安排一切學習及見聞,使得只作參與的我也感喘不過氣來 更遑論那一群打點安排的 "超人"老師們, ...

我都好同意大坑東的老師有超人技能,戶外學習機會真係好多。我好.....:cry: .....,你願意做我支指南針嗎

all,

mandy,

你放心同你朋友講,大坑東每位老師都唔錯,有一定水準架! 放心入讀啦!

丸媽媽 ,

睇完 繽紛暑期活動巡禮 通告後真係好同意你所講大坑東老師真係超人, 一開學就有好多活動!!

all,

唔該晒!
我只知道低班係大玲玲老師, 瑞景老師和舒老師!

原文章由 Little_Lum_Lum 於 07-7-24 13:19 發表

Samuel媽,

霖媽,

我地住係長沙灣, 暫時未有心儀的小學, 不過都應該要諗下啦 !

八卦下, 8月開學, 幼初班應該有新生適應期, 咁 lum lum 是否一樣唔使返全日呀 ?

原文章由 mandymfl 於 07-7-25 09:55 發表
all,

唔該晒!
我只知道低班係大玲玲老師, 瑞景老師和舒老師!

大玲玲老師及瑞景老師都very good ar !
e...舒老師是新老師嗎 ?

我囡囡好鬼鐘意大玲玲老師, 芳兒老師, miss lee, 由幼初班跟到幼兒班!

我問囡囡升左低班, 芳兒老師同miss lee都唔教你架啦, 你會唔會排著佢地架, 佢答我: 在學校都會見到佢地架, 唔洗唔開心架....! 好鬼成熟...!:tongue:

我都唔認識舒老師!

原文章由 Mcmug03 於 07-7-25 10:13 發表

原文章由 Mcmug03 於 07-7-25 10:13 發表

我都係最後個日先聽聞有位舒老師咋!
問heili佢話係芷慧老師,唔未同一位老師我就唔敢肯定la。

‹ 上一主題|下一主題