用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) ...
樓主: BallBallMaMa
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) [複製鏈接]

Iron,
全部老c都係ladies...不如送鏡盒...有D水晶或仿古鏡盒幾靚gar...
一係靚D

IRON

我而家上來up 下,咁你唔洗找得那麼辛苦.
原文章由 IRON 於 07-7-21 10:29 發表
hi all,

2日無黎就要去幾頁搵啦, 各位多d打野up返啦, 我因要搞謝師宴d野, 所以會少黎左.

請問各位有無買紀念禮物既經驗?? 有無相熟店?? 因我地諗緊.......

hi kayiu626,

終於諗左整一本相集, 而家叫晒d媽咪e相俾我, 都幾多野搞.

多謝妳既意見~~

hi wawa,

哈哈, 妳真係好, 得閒up一up.

今日同仔仔去將軍澳中心見有滾軸溜冰場, 仔仔好想玩, 聽日同佢去試下, 唔知得唔得~~

hi all,

決定邊日未??

Iron

我地最近既高層retire 都係送相薄比佢地, 內面都係由佢地入地做到而家所攪既seminar 同埋佢地同我地gathering 既相, 真係好有紀念價值.

我唸你唸下去邊樹, 我地唔多人又無理由book club house 呀.

原文章由 IRON 於 07-7-23 22:14 發表

終於諗左整一本相集, 而家叫晒d媽咪e相俾我, 都幾多野搞.

多謝妳既意見~~

hi wawa,

哈哈, 妳真係好, 得閒up一up.

今日同仔仔去將軍澳中心見有滾軸溜冰場, 仔仔好想玩, 聽日同佢去 ...

hi wawa,

我地去mega box囉, 又有得食又有得玩又唔駛$$泊車.

iron,
好有心思ar...下年教我la...

IRON

咁而家想邊日出來呀? 5/8, 19/8 sun or 26/8

原文章由 IRON 於 07-7-24 12:15 發表
hi wawa,

我地去mega box囉, 又有得食又有得玩又唔駛$$泊車.

hi wawa,

搵c我啦, 又轉新花款.

hi all,

不如就8月5日啦, 各位得唔得呀??

哇,无上来几天又改版, 真是挑战我们的极限.

Hi all, 我们刚刚由北海道回来, very happy and very tired, 还在富良野一个花田见到一个K3同班同学.

dear all,
5/8我返早+夜2更...
12/8...18/8...19/8都ok...之後就未出duty

The school fee (2007-2008) increased to $2820 X 11months
原文章由 kayiu626 於 07-7-26 22:55 發表
dear all,
5/8我返早+夜2更...
12/8...18/8...19/8都ok...之後就未出duty

IRON

我尋日原本上來upup, 點知係回應唔到變了新主題,之後要做野,就無上, 其實你可去觀看帳號內再click 你的回應咁就好快找到.

原文章由 IRON 於 07-7-26 14:02 發表
hi wawa,

搵c我啦, 又轉新花款.

hi all,

不如就8月5日啦, 各位得唔得呀??

今年又加$120

原文章由 mariobie 於 07-7-26 23:28 發表
The school fee (2007-2008) increased to $2820 X 11months

hi all,

kayiu出左更表啦, 咁不如8月12日(星期日)好唔好?? 請回覆.

地點提議: mega box 食lunch/tea, 之後行小朋友街(唔記得8/9樓), 有滑梯/跳音樂盒, 10樓又可睇溜冰(可能有比賽睇).

請再提議.

hi wawa,

都預左年年加, 我都同kayiu講小學讀到p6可能成7萬/年.

希望經濟好人工都年年加, 老公尋日拎糧單返黎原來今月(過幾日出糧)會補加4月開始人工, 我仲以為要8月尾果期先加. : :

12/8 ok wor)))

sorry 12/8  i'm not ok wow. 我全個月係呢個sunday 唔得, 又會選呢日既. 5,19&26/8 都得

原文章由 kayiu626 於 07-7-27 15:54 發表
12/8 ok wor)))

[ 本文章最後由 wawa 於 07-7-27 17:02 編輯 ]

18/8 or 19/8 also ok wor!!

19/8我班搞謝師宴呀~~

hi all,

想同大家分享.......

前2星期同樓鄰居一齊bbq, 佢讀小二既仔仔不嬲同我仔仔有玩開, 果日佢地玩捉, 但我仔仔細自然捉唔到佢(佢好高大), 佢就好得戚咁同我仔仔講"蠢材, 捉我丫, 捉我丫", 但仔仔無嬲既反應一樣照玩, 返屋企我問仔仔原來佢唔知咩係蠢材, 經我解釋後而家先知, 我又教左佢人地講d無禮貌既野時應點應對.

幾日後我同同班同學仔lunch, 講起呢件事, 佢媽咪話等佢又問下佢女女點反應先, 結果佢女女都係咁(無乜反應唔知乜)

我既感覺係我校既學生真係純良, 同學間唔會有呢d無禮貌既說話, 所以佢地都唔知呢d係乜, 當然家庭亦有關係; 果位小朋友係將軍澳津校, 我相信佢亦唔係惡意, 不過日常同同學仔都係咁溝通; 我興幸無簡錯出九龍塘讀書, 因為接觸既人真係會唔同.

朋友又有唔同意見, 佢話如果咁樣咪亳無競爭力, 出黎俾人蝦cccc?? 各位有咩睇法??

iron,
我曾經唔覺意講左D好似傻豬呀...痴線呢D說話...阿女反應係話:mummy...你咁講係冇禮貌
‹ 上一主題|下一主題