用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

原文章由 felix喵喵 於 07-7-5 15:04 發表

kookooloo,

thanks so much!!

felix喵喵,

你買左特首本書未?
憑今日頭條日報優惠印花, 可以$45係星島中心換購.
截止日期:31/07/2007

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-6 13:54 編輯 ]

原文章由 nancytse 於 07-7-6 13:53 發表
felix喵喵,
你買左特首本書未?
憑今日頭條日報優惠印花, 可以$45係星島中心換購.
截止日期:31/07/2007

吓.... 咁so,
但我冇頭條喎, 有冇人有? 可以留番比我呢!
屋苑樓下d頭條/am及xx, 在9時前都已經比人取清了

原文章由 felix喵喵 於 07-7-6 15:18 發表

吓.... 咁so,
但我冇頭條喎, 有冇人有? 可以留番比我呢!
屋苑樓下d頭條/am及xx, 在9時前都已經比人取清了

你入頭條網睇下, 登記左做會員就可以download印花:
http://www.hkheadline.com/news/prom/tsangbook/index.asp
再唔係, 我有份頭條係度, 我留比你.

我個屋苑, d賓賓晨早落樓拎比主人ka, 我8am出門口都唔係朝朝拎到:-|

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-6 15:45 編輯 ]

原文章由 nancytse 於 07-7-6 15:43 發表

你入頭條網睇下, 登記左做會員就可以download印花:
http://www.hkheadline.com/news/prom/tsangbook/index.asp
再唔係, 我有份頭條係度, 我留比你.

我個屋苑, d賓賓晨早落樓拎比主人ka, 我8am出門口都 ...

nancytse,

thank you 你先 !!
我剛剛聯絡上一位家長, 他有一份, 可以幫我買.

felix喵喵 ,

I have sent the coupon to your gmail account for you to use the discounted price to redeem the book.  You might want to do it fast to avoid run out of stock.

Chelsea

原文章由 chelsea 於 07-7-6 16:19 發表
felix喵喵 ,

I have sent the coupon to your gmail account for you to use the discounted price to redeem the book.  You might want to do it fast to avoid run out of stock.

Chelsea

thanks thanks a lot, let me check it out

.......喵喵 .....喵喵.......喵喵

早晨喵.............喵喵,

各位老友, 你地有冇認識一d熱愛足球運動的男孩子, 年齡又是在16至24歲之間呢, 如果有!

可以邀請他參加一個由公民體育會足球隊所舉辦的"陽光少將之旅 - 2007年青年足球員發展計劃", 看看自己的能力有幾高, 挑戰自己

詳情可到 公民體育會website查閱 : http://www.tcaa.com.hk

各位早晨,

今個星期三註冊日除左拎成績表, 係咪要買書? 另外可以買書包同校服  

臨放假前, 老師派左枝毛筆比阿仔, 仲未用個筆頭就散開晒 , 請問有冇毛筆、墨盒/汁好介紹

Morning friends :)

ms99,

我知你交遊廣闊, 現想請你幫手, 我想找三年級哥哥讓出中、英文書。請幫我小女子

原文章由 chelsea 於 07-7-9 10:21 發表

Chelsea,

上個星期六, 睡公主已經幫我買左本書了, 因他有coupon及剛巧經過中環book store. 但還是要謝謝你的心意. thanks.

** i am a book worm **

原文章由 nancytse 於 07-7-9 10:12 發表
各位早晨,

今個星期三註冊日除左拎成績表, 係咪要買書? 另外可以買書包同校服  

臨放假前, 老師派左枝毛筆比阿仔, 仲未用個筆頭就散開晒 , 請問有冇毛筆、墨盒/汁好介紹

e... e... e... 為何沒有聽呀仔提過有毛筆派之事 ,
今晚等問下先

接放學

請問如果自己接放學,可否上課室接抑或在學校門口等?
Have a nice day!!

醒目開學勳章

原文章由 nancytse 於 07-7-9 10:12 發表
各位早晨,

nancytse:

係呀﹐星期三註冊日除左拎成績表外, 重係要買書(家)。 另外﹐你重可以買書包﹐校服﹐皮鞋﹐PE 鞋及訂課外書籍等。

P.S*個人意見﹕

最好帶備支票薄及小型旅行(硤) 或者係有(碌)既布車仔﹐唔洗拎得咁辛苦嘛﹗

你知啦﹐大熱天時﹐又要拎書﹐又要拖住個仔﹐都幾係(家)。。。最驚就係整殘張 report card﹐咁就唔係咁好啦。。。

[ 本文章最後由 kookooloo 於 07-7-10 03:00 編輯 ]
Cute﹗

醒目開學勳章

各位早晨,

呀﹗頭先唔記得講﹐我呀仔用既毛筆係響 ( 紙紮舖買的﹐希望你唔好介意 ) 因為貪佢夠平嘛。。大約 $ 3  - 4 蚊一枝。比佢整爛左都唔會肉(尺) 嘛。。

因為佢地初初唔係咁識控制﹐好容易整到枝毛筆披頭散髮(家)。。。所以我通常都會買定幾枝用黎睇門口﹐以備不時之需。

另外﹐墨盒用(物)牌子都無所畏﹐最緊要係閂得夠實。至於墨汁﹐就肯定要小心選擇﹐如果唔係就會臭死街坊無命賠喇。。記得當年每次改習字簿時﹐D薄都散發出一陣陣勁難聞既氣味﹐間直係臭遍整個教員室  ( =_='')。。坐係旁邊D同事都會立刻彈開幾丈遠。。

我既意見係~~~~千其唔好用  青X牌 ﹐ 真係勁臭。。。
我宜家用緊果枝都唔錯﹐無味﹐ 個牌子係《書道用液--墨彩》係日本製造的﹐大枝裝大約 23 蚊一枝﹐而細枝大約16 蚊一枝。

以上純屬個人意見﹐如有錯漏﹐希請見諒。。

[ 本文章最後由 kookooloo 於 07-7-10 03:02 編輯 ]
Cute﹗

醒目開學勳章

原文章由 Sarah 於 07-7-9 23:31 發表
請問如果自己接放學,可否上課室接抑或在學校門口等?

Sarah 你好﹐

如果係自己接放學,你係可以在操場等(家)。
Cute﹗

老師冇派毛筆比阿仔!

Chelsea

kookooloo,
唔該晒你d資料。 大家明天要準備做苦力la.

chelsea,
我o岩o岩打比阿仔, 佢話全班同學都派左1枝毛筆, NICHOLASMAMI, 你仔仔有冇?

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-7-10 11:06 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題