用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 番禺會所華仁小學(二) - July 2007
樓主: 麟媽媽
go

番禺會所華仁小學(二) - July 2007 [複製鏈接]

"我要做好這份工" 曾蔭權 著

有冇人知 how much !!

醒目開學勳章

原文章由 felix喵喵 於 07-7-4 16:17 發表
"我要做好這份工" 曾蔭權 著

有冇人知 how much !!

Felix 喵喵

Cute﹗

醒目開學勳章

Thank you 麟媽媽, 我終於搵返呢度喇   返黎報到先。。。。

今日下午返左學校﹐幫呀仔影相﹐真係熱到嘔白泡﹐你知我肥加啦﹐D 汗簡(直) 流唔停﹐於是問老公(囉)張紙巾印下臉上D汗﹐(因為化左妝﹐又唔可以去洗臉)﹐突然間佢叫我停﹐嚇得我都未開口問物事﹐一位相熟家長剛剛經過﹐佢笑笑口咁話﹕都叫你用 Tampo 加啦。。原來塊臉有好多紙碎。。 真係 (籮爆) 個衰佬就只係係度笑﹐其它識果D 家長都異口同聲咁笑住同我講﹕都叫你用 Tampo 加啦 ﹗﹗哈哈。。。。再一次的(籮爆)。。

呀仔今日好開心﹐因為佢終於可以(羅) 到金獎﹐一共得到兩個牌﹐一金一銀﹐佢話會繼續努力喎﹐ 聽住先啦。。希望佢真係可以做倒啦。。

[ 本文章最後由 kookooloo 於 07-7-5 02:26 編輯 ]
Cute﹗

Morning friends, new day but end of chaper 1 for my son.  Time flies, can't believe he will soon become Primary 2.

王國長老

亞仔咁快又話4 年班了,
琴晚睇番佢幼稚園D 相,
佢去到我肚臍咋,哈哈!
而家真係高左好多,
我諗佢十三、四歲會高過我囉。
琴日派校刊,佢好有興趣睇喎,
又係咁睇中學既部份,
我話想入番中學要比D 心機,
如果唔係入唔番唔知派去邊了。
係呢小六幾時知派位結果?
希望各位小六生都派得好喇。

原文章由 nancytse 於 07-7-4 15:54 發表
你地個個都換大頭相, 我又換先

NICOLASMAMI, 你個stitch好kawaii nei

nancytse:

我只係是旦找個, 但我不 like stitch ka.

上星期你去了學校呀??? 是nicholas 說給我聽的. 我代nicholas
say:  Thank you auntie.
10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

原文章由 kookooloo 於 07-7-5 01:48 發表

Felix 喵喵

早兩日的簽名會,有2位華小A班 同學被TVB記者訪問,好大方得 體

原文章由 NICHOLASMAMI 於 07-7-5 12:29 發表

nancytse:

我只係是旦找個, 但我不 like stitch ka.

上星期你去了學校呀??? 是nicholas 說給我聽的. 我代nicholas
say:  Thank you auntie.

NICHOLASMAMI,

係呀, 阿仔成鬼日'o累'我去探佢, 咪放日假去探下班law。

You're welcome! 你仔好鬼cute, 排隊上班課室果時同我眨眼, 電我 , 我仔就鬼咁痴纏, 我地拖住手行到去樓梯口先分手。

原文章由 jackjackma 於 07-7-5 12:44 發表

早兩日的簽名會,有2位華小A班 同學被TVB記者訪問,好大方得 體

頭條日報都登左張相, 但得一個學生o者 。

原文章由 麟媽媽 於 07-7-5 10:00 發表
亞仔咁快又話4 年班了,
琴晚睇番佢幼稚園D 相,
佢去到我肚臍咋,哈哈!
而家真係高左好多,
我諗佢十三、四歲會高過我囉。
琴日派校刊,佢好有興趣睇喎,
又係咁睇中學既部份,
我話想入番中學要比D 心 ...

今年7月10日(星期二)放榜,
心情忐忑,
明天畢業禮,亞仔就正式結束小學生活,
在華小6年有苦有甜,
最大欣慰是見到亞仔真正成長,
明白自己的方向,
聽到各老師都對他有良好的評價,
真係好開心,不枉自己及各位老師多年的苦心教導.
希望各位華小老師能繼續為香港培育精英.

在此多謝各位華小老師,
特別是林校長,錢副校長,
何美玲老師,廖潔玲老師,陳笑容老師
多謝你們對教育的投入,付出
對學生們的鼓勵,支持,包容.
令小兒獲益良多,令他能勇於面對困難.
為升中的路打好基礎.
多謝!!!!

還有要多謝各位華小爸爸,媽媽,
在這裏互相扶持,互勵互勉.

[ 本文章最後由 jackjackma 於 07-7-5 16:54 編輯 ]

原文章由 nancytse 於 07-7-5 13:31 發表

頭條日報都登左張相, 但得一個學生o者 。

TVB新聞中係A班的兩兄弟.

jackjackma,

My prayers are with you, your boy will definitely go to
Wah Yan College.

Chelsea

原文章由 kookooloo 於 07-7-5 01:48 發表

Felix 喵喵

kookooloo,

thanks so much!!

王國長老

Jackjackma,

相信大少吧!亦要信天主的安排,
我會為大少祈禱,希望佢順利入番華中。
呢段時間睇怕唔止你忐忐忑忑,
所有小六生都要面對升中 / 轉校,
以及仲有可能同咁多年既同學分離,
要知佢地細蚊仔,呢D 已經係好大打擊架喇!
希望各位小六生都可以開開心心面對,
踏入漫長教育路程既另一個新階段。

I believe I can fly

醒目開學勳章

各位 爸爸﹐媽媽﹕

條舊 link 果道 現在已經可以再一次留言喇。。。。。。

咁我地應該響邊處留言才對?

[ 本文章最後由 kookooloo 於 07-7-6 00:00 編輯 ]
Cute﹗

王國長老

係呢度囉,好似唔可以多過一千個posts 吖嘛。

Morning friends :)

The graduation ceremony takes place at Kowloon Wah
Yan today, then that trigger my question, since Kowloon Wah Yan is also part of Wah Yan's group, any of our
primary school students will apply for that, if so, will they
have a higher chance?

Chelsea

王國長老

我地同香港華仁先係直屬關係,
咁根據現時派位制佢地要預留直屬學額比我地,
我諗如果想考九華,都同一般出面人咁考入去,
會唔會同一個辦學團體機會D?真係唔知喎。

原文章由 chelsea 於 07-7-6 11:33 發表
The graduation ceremony takes place at Kowloon Wah
Yan today, then that trigger my question, since Kowloon Wah Yan is also part of Wah Yan's group, any of our
primary school students will app ...
‹ 上一主題|下一主題