用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (2)
樓主: 黃巴士
go

仁立紀念小學家長區 (2) [複製鏈接]

csy_ma,

好呀! 如果你可以讓出來, 因我答應了幫個同事買, 如方便的話, 我可以要兩本, 另一本我想送比人, 如唔夠我都可以先要一本的

7號仔係冒險家/火麒麟形, 經常三分鐘熱度, 太心散和常常給自巳找籍口(同老師評語一樣), 你話死未, 好難教ka佢

我囝囝今日好開心咁拆禮物, 一份係家教會送的文具, 另一份係老師送的, 眞係好多謝家教會, 也多謝老師們

咁右係, 響海灘真係要睇實d小朋友, 我通常都係2對1, 即係2個大人睇住1個小朋友.
如果唔放心, 可以俾佢地玩吓執貝殼, 堆吓沙, 倒吓海水, 一樣好好玩架.

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-9 22:09 發表

去沙灘游水係好好玩 ,但要睇到實--我細個大概都係六七歲時,就因行開去淺水搵同緊大人玩既哥哥,一個浪冚埋黎,就跌低咗,仲被海浪捲出去 ,好彩個灘淺(好似係龜背灣,好耐冇去,唔知變 ...

阿仔都派左成績表啦。佢話原班升2B喎, 但班主任李老師早前已經叫佢地2年班要開始讀書 (應該係叫班小朋友要認真咁讀, 乜之前唔駛讀咩 ) 因為3年班要開始分班。

原文章由 kswiss 於 07-7-9 14:21 發表
Hello Everybody,

我地班都派咗啦!

原文章由 黃巴士 於 07-7-9 23:19 發表
咁右係, 響海灘真係要睇實d小朋友, 我通常都係2對1, 即係2個大人睇住1個小朋友.
如果唔放心, 可以俾佢地玩吓執貝殼, 堆吓沙, 倒吓海水, 一樣好好玩架.

黃巴士

黃巴士:

如果只玩水唔游水,咁妳得閒都可以搵吓我地玩,因為我住既屋苑隔鄰係海水污染左冇救生員既海灘.

妳個囝好似同我個囡係同一班?不過我猜唔出其實妳係邊位 如果同學仔都有玩過既,咁得閒一齊玩可能更開心

wp-bn

你囝囝好叻, 考到班裡頭3名

kswiss

你個小朋友都好叻, 有份拎獎金

[ 本文章最後由 lucy 於 07-7-10 00:12 編輯 ]

唔係好慣你個新代號csy_ma, 都係以前heart & moon 親切得多.:loveliness:

你講果個熟人係邊位?  俾d貼士我估下啦. :idea: :idea:

原文章由 csy_ma 於 07-7-9 22:25 發表

kswiss:
歡迎您 您一出現就咁熟絡,反應又快,好似以前成日上黎,而家失左蹤但我地都好掛住既熟人 ,而果位熟人既小朋友成績亦都很標青,您究竟係唔係果位熟人呀

秘書小姐,

唔洗咁講野嘅, 您嘅唔好經驗唔好抹煞曬人地講嘅野. 我仔上次係搭船接駁去海灘游水嘅.  唔arm聽米算囉!!!!

您遲早都會估到嘅.
我問過我果仔佢同您囡囡唔係太熟, 所以少接觸傘.

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-9 23:43 發表

黃巴士:

如果只玩水唔游水,咁妳得閒都可以搵吓我地玩,因為我住既屋苑隔鄰係海水污染左冇救生員既海灘.

妳個囝好似同我個囡係同一班?不過我猜唔出其實妳係邊位 如果同學仔都有玩過既,咁 ...

我唸無家長鍾意小朋友去有污染嘅沙灘玩嘅.

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-9 23:43 發表

黃巴士:

妳個囝好似同我個囡係同一班?不過我猜唔出其實妳係邊位 如果同學仔都有玩過既,咁 ...

01,

Sorry to typing mistake before.  Please check pm again.

Thanks!!

Yellow Bus

原文章由 01 於 07-7-6 20:03 發表
黃巴士:

你好! 我是小一新生的家長, 請問是不是除了學校指定的校車, 可以選擇保母車, 請你可以PM資料我嗎? THANK YOU

原文章由 黃巴士 於 07-7-10 01:04 發表
秘書小姐,

唔洗咁講野嘅, 您嘅唔好經驗唔好抹煞曬人地講嘅野. 我仔上次係搭船接駁去海灘游水嘅.  唔arm聽米算囉!!!!

您遲早都會估到嘅.
我問過我果仔佢同您囡囡唔係太熟 ...

黃巴士:

唔好咁嬲喇 我諗係我既表達能力出咗問題
去乾淨既海灘當然十分happy,但唔係響港島,就係西貢,雖然我地都好想去,但路途遙遠,可能因為我地冇車,所以一年真係去唔到幾次
不過屋企隔離比較近便,雖然唔能夠真正游出去,但d沙都ok,所以我地成日逗朋友仔去.好多小朋友入到黎都玩得ok開心
我猜你地可能住學校附近,落大窩口便有直車入黎,所以想請你地暑假得閒入黎玩吓,順便認識認識,如此而矣 絕對唔係話有意干涉你地既家庭活動咁嚴重
澄清一下:被沙灘污染而取消救生員既沙灘,唔好諗一定會係一灘垃圾,要睇風向同水流.好多晨運客日日搭車去游既麗都灣,都係咁既命運,但係一樣有好多公公婆婆每朝去,不過以前游游吓有條魚越過人身邊玩吓跳水既情況,就冇左勒...
我因為自己個囡太鍾意熱鬧,成日交淺言深咁逗人黎玩,都唔記得左應有既禮貌,表達又好唔清楚,係唔啱
再次致歉

csy-ma,

SORRY!!

可能我敏感左D, 因為以前響公司受左一D唔好嘅辦公室政治經歷所致.
其實我真係好欣賞您好有能耐咁為我地家長表達意見同sharing.

我唸您好快估到我小朋友係邊個.

Anyway, Sorry!!! 唔好介意!!!

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-10 10:25 發表

黃巴士:

唔好咁嬲喇 我諗係我既表達能力出咗問題
去乾淨既海灘當然十分happy,但唔係響港島,就係西貢,雖然我地都好想去,但路途遙遠,可能因為我地冇車,所 ...

原文章由 黃巴士 於 07-7-10 10:45 發表
csy-ma,

SORRY!!

可能我敏感左D, 因為以前響公司受左一D唔好嘅辦公室政治經歷所致.
其實我真係好欣賞您好有能耐咁為我地家長表達意見同sharing.

我唸您好快估到我小朋友係邊個.

Anyway, S ...

黃巴士:

唔好咁講,都係我講野一舊舊,跳得太快所致
我以前係唔係都有機會同妳傾偈,我地有次放英文補習,響荃灣坐響條街時,仲撞過妳添,妳係唔係果個同學仔媽咪?

我比較少出席學校活動, 應該無同您面對面傾過計喎, 相信日后總有機會嘅.
不過係荃灣撞到我同仔仔都唔出奇, 因為我地經常響荃灣.

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-10 12:14 發表

黃巴士:

唔好咁講,都係我講野一舊舊,跳得太快所致
我以前係唔係都有機會同妳傾偈,我地有次放英文補習,響荃灣坐響條街時,仲撞過妳添,妳係唔係果個同學仔媽咪?

有沒有人知道今年小六升中仁紀派位如何 ﹖

有沒有人知道今年小六升中仁紀派位如何 ﹖

請報料。有勞 ﹗

csy-ma (h&m) 好開心又係度見到你啦:loveliness:

你講叩門入仁紀,我都相信緣份 我仔對答嗰part相信無問題,唯獨係到家長嗰part ~~即係我答嘅野就九唔搭八差到無譜 一路行出門口,一路自怨自唉:( 同仔同老公say 晒sorry .....但個天可憐我....所以

另外,我絶對唔係女強人....如果可以,我都想做全職媽媽,可以跟貼d仔女,依家睇見你地寫嘅野,真係令我好慚愧呀

原文章由 csy_ma 於 07-7-6 19:57 發表

黃巴士:

唔好俾我之前講既野誤導 ,妳問E班第三輪面試入去既,有邊個唔係兩位家長都有返工既?我識果D,就全部都係.露西、ccpig、562005都攞明係女強人喇
總覺得面試既野講運同狀態, ...

lucy, 你点知ka  隻懶鬼好彩姐

原文章由 lucy 於 07-7-10 00:09 發表
wp-bn

你囝囝好叻, 考到班裡頭3名

kswiss

你個小朋友都好叻, 有份拎獎金

原文章由 黃巴士 於 07-7-10 13:00 發表
我比較少出席學校活動, 應該無同您面對面傾過計喎, 相信日后總有機會嘅.
不過係荃灣撞到我同仔仔都唔出奇, 因為我地經常響荃灣.

黃巴士

黃巴士:
係,日後總會有機會既 睇黎,係我估錯左妳囝囝既身份,如果冇面對面傾過偈,..請問妳囝囝係唔係有時會戴眼鏡架?

原文章由 562005 於 07-7-10 15:17 發表
csy-ma (h&m) 好開心又係度見到你啦:loveliness:

你講叩門入仁紀,我都相信緣份 我仔對答嗰part相信無問題,唯獨係到家長嗰part ~~即係我答嘅野就九唔搭八差到無譜 一路 ...

我記得以前都有講過...唔知妳舊年見,係見主任定校長?今年我經過,好似見校長好多時響度in人
我而家無所事事,係因為搵唔到一份可以早d收工既工,老公又返夜晚,兼吃過外傭既虧,有陰影,焗住要自己黎 但係我囡就唔稀罕,反而想我將佢托俾隔鄰屋小朋友既菲傭湊
做全職媽媽,好多時激氣到想再搵返野做好過 我見你地眾位媽咪,教d仔女都咁叻 又識得自律,真係又慚愧又羡慕:loveliness:

ccpig:
妳係邊呀?我有事要搵妳,但係又冇左妳電話(因為冇得入去以前個pm度睇野)...
快d出現啦 仲爭妳未歸位咋

囝囝無戴眼鏡架!!!

黃巴士

原文章由 csy_ma 於 07-7-10 21:13 發表

黃巴士:
係,日後總會有機會既 睇黎,係我估錯左妳囝囝既身份,如果冇面對面傾過偈,..請問妳囝囝係唔係有時會戴眼鏡架?
‹ 上一主題|下一主題