用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正家長 Chatroom
樓主: 彥彥媽咪
go

培正家長 Chatroom

Hope this would help :
(info) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=788388&forum=149&28
(Q&A Part 2) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1047502&;extra=page%3D1
(Q&A) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=716478

Dear 彥媽,

How can I find "答問區" & "精華篇" now?

Thanks!
[/quote]

[ 本文章最後由 paulmom 於 07-7-8 02:25 編輯 ]

Thanks Paulmom.

原文章由 paulmom 於 07-7-8 02:05 發表
Hope this would help :
(info) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=788388&forum=149&28
(Q&A Part 2) http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1047502&;extra=page%3D1
(Q&A) ...

sugarcream:

睇黎唔係太多人 OK ja...因為 Sat/Sun 係學野黃金周....咁啦, 我地幾家人可以照出黎...but in this case, 去飲下茶個停 lunch 如何...??

再唔係既...你地上黎我樹玩丫....(不過太多人擺唔落 wor... )

ok 架, 去你到都無問題wo! : 去我個邊會所都得架!

btw, 咩時段好呢?

Sugarcream:

hehe...你咁睇我起我呀....會鬼會馬咩, 我樹冇會所架, 不過若唔係人太多既, 可以 gather 一d小朋友上黎玩下喇...4, 5 個 family 都怕頂得住既, 不過就係小朋友一邊玩, 大人自己 chat 咁架咋...
我可以叫工人 prepare D lunch 俾大家...就個日 same time 都 OK ga...

Good!:

Pl check PM!

彥媽:

我突然間諗起其實我地可以照去返FORUM CAFE, 因為個度無人包場既話我地幾個家庭照去食野都得架, 都係$40-$50一個
lunch! 小朋友仍然可以係個度玩架! if 11:30am 去到, 其實唔係包場無時間限制既, stay 幾耐都得架! 如果有小朋友要學野又可以早d走麻! 你認為點呢?

sugarcream:

我突然間諗起其實我地可以照去返FORUM CAFE, 因為個度無人包場既話我地幾個家庭照去食野都得架, 都係$40-$50一個
lunch!
==>Good good idea wor...就約埋 lunch ar...

I should be able to arrive at around 12noon.

食到夠鐘 (d 仔 2:30pm 番 drawing) 我地就散水, 有d媽咪唔趕既可以 continue...咁好唔好..

彥媽
      sat TIM仔要11:30至12:45在荃灣學畫畫,要1:30先到
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

彥媽:

咁我就11:45am到搵定位等你地啦 (原來係一樓唔係二樓!)

timma:
我估荃灣黎都快既!
pl check pm!

twg:

Paulmom:
confirm晒, 你join嗎?

[ 本文章最後由 Sugarcream 於 07-7-13 11:57 編輯 ]

Hi Sugarcream,
預埋我2A1B or 2A2B得嗎? 12:00, 21-7-07.

Emanuel:

歡迎! 多d小朋友一齊玩開心d麻!

Sugarcream:

OKOK...真係麻煩哂喇...咁你預我地都係 around 12noon or before 會到喇...(d細路 swim till 11am ar ma...)

我多數只係帶大中彥喇...細彥唔好搞喇...成棚人....哈哈....拆左個場都似...

timma:

你一上完堂就盡快撲過黎喇....等你呀..!!!

Emanuel:

come come ... 你地都一齊黎玩喇....

彥媽,

妳唔帶細彥,我會好掛住佢個噃 .

原文章由 彥彥媽咪 於 07-7-13 14:33 發表
Sugarcream:

OKOK...真係麻煩哂喇...咁你預我地都係 around 12noon or before 會到喇...(d細路 swim till 11am ar ma...)

我多數只係帶大中彥喇...細彥唔好搞喇...成棚人....哈哈....拆左個場都似...  ...

Dear all & 彥媽,

唔好意思!咁耐無覆!arm arm 去完旅行返黎,累到c左! 細個個囡仲中途發燒! 好彩一日就好番,不過我就累到依家都仲未回氣!

21/7要去生日會,所以今次唔join你喇!下次啦!

Lulu

Dear all:

彥媽又有料報呀.....

HMT McDonald 參觀可口可樂汽水廠
=====================

Date : 17 Aug 2007 (Friday)
Time : 1:00-3:30p,
Fee   : $40 each (要大人陪的, 大小同價)

行程   : 先響 HMT McDonald 樹集合, 每位有一個開心樂園餐包的, 之後 McDonald D staff 會帶遊戲, 又有抽獎 之後就安排左旅遊巴去沙田參觀可口可樂汽水廠, 又有紀念品攞 (應該都有支 coke 飲下卦... )

彥媽評語: $40 皮入餐食, 有抽獎又有參觀, 仲有紀念品...簡直抵玩喇....所以我已經第一時間同兩個仔報左名喇...你地有興趣就自己上去報喇...

我知應該唔止一間麥記有搞的 (起碼我知太古城個間都有), so if 你地屋企個頭間麥記都有搞既就唔駛去 HMT 啦...otherwsie 可以 join 埋我地架...

P.S. 仲有個 visit 係參觀警察博物館的, 不過我覺得去可口可樂廠好玩d..所以我 only recommend 呢個...

timma:

幫你報左名喇.....佢地俾左 $80 禮卷你..叫你地到時帶番去當入場卷用架....我 21/7 見你時俾你啦...

sorry sorry

幾日無上黎, 原來update

sorry sorry sugarcream, I missed the msg here

and at the same time, thank you for your PM as reminder

彥媽 & other moms,

有冇書包推介呀 ,上小一唔知買邊隻書包好呢?邊度有
special promotion 呀  Thanks!!!

Sugarcream :

Already book the hotel summer package at Shatin. But thank you for informing me.

原文章由 Sugarcream 於 07-7-13 11:43 發表
彥媽:

咁我就11:45am到搵定位等你地啦 (原來係一樓唔係二樓!)

timma:
我估荃灣黎都快既!

twg:

Paulmom:
confirm晒, 你join嗎?