用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正家長 Chatroom
樓主: 彥彥媽咪
go

培正家長 Chatroom [複製鏈接]

ai ya...I've got some problem to post msg here...I'll check check

原文章由 Sugarcream 於 07-7-5 16:45 發表
彥媽:
問左啦, 21/7無問題, $2000for 40人(3小時), 即$50位!
$2000內任點食,  如超額照計, 埋單加埋一就ok, 如果我地人數多過40人, 會照count $50一位咁囉, 12:30pm - 3:30pm ok? 如confirm通知我啦, 因要落訂!

Sugarcream,

想問 Max.可容納幾多人啊, 我地 2007 培正 K 有大概 60人, 我地又係要搞 Gathering. 如果你地搞得成功 ge, 我地麻可以照
copy你地個形式咯!

原文章由 Sugarcream 於 07-7-5 16:45 發表
彥媽:
問左啦, 21/7無問題, $2000for 40人(3小時), 即$50位!
$2000內任點食,  如超額照計, 埋單加埋一就ok, 如果我地人數多過40人, 會照count $50一位咁囉, 12:30pm - 3:30pm ok? 如confirm通知我啦, 因要落訂!

Sugarcream:

唔該哂....hmmm...good good...要落訂呀...咁就要即 call D PC moms 先 confirm 到幾多人 bor...我想問下...

1) 口頭 book 左先, 俾個 deadline 去落訂 OK or not? 因我地要 call 齊人 bor, 可以的話, 要麻煩你出牙力拖住佢地先, later 先 confirm.
2) 再問多的...個樹有冇 free parking (if 幫襯)
3) D food 係要預先 order 定去到先叫架?
4) 40 人係指大人細路都當一位, 還是 3 歲以下唔計之類?
5) $2000 係 min spending, right? 即係唔夠 40 人都要 $2000 對嗎..??

聽落真係幾抵 bor...我一於去 call 人先...

原文章由 Sugarcream 於 07-7-5 04:45 PM 發表
彥媽:

[ 本文章最後由 彥彥媽咪 於 07-7-5 21:18 編輯 ]

twg:

係呀, 呢樹好"隱蔽"架, 要 PC 友先識揾到架...hehe..

你 bookmarked 左 "培正小學" 呢個 link 啦, 咁會易揾d...唔駛次次 login 之後揾餐死...

http://discuz.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=172&page=1

以後有關 PC 既野我都會 post in this topic ga la...

彥媽:

真係唔好意思,我7月21日、22日、28日都唔得呀,我報左個course,要上full day,7月28日約左姑奶上Shenzhen 。如果你就到其他人就唔好就我了,同埋我星期六長週要返工,放一點,就到都要1點半後先到。
小蕎媽媽

小蕎媽媽:

真係唔好意思,我7月21日、22日、28日都唔得呀
==>icic...okok...下次見你...

我報左個course,要上full day
==>你 weekend 上堂...咁上法...上乜...NLP 嗎??...

彥媽:
1) 口頭 book 左先, 俾個 deadline 去落訂 OK or not? 因我地要 call 齊人 bor, 可以的話, 要麻煩你出牙力拖住佢地先, later 先 confirm. 最遲下星期五要交訂金!
2) 再問多的...個樹有冇 free parking (if 幫襯) 要問問, 不過我估無多啦!
3) D food 係要預先 order 定去到先叫架? 去到先點, 係menu個d都可以叫既!
4) 40 人係指大人細路都當一位, 還是 3 歲以下唔計之類? 細佬都要計, 至於手抱一兩歲個d我要再問下!
5) $2000 係 min spending, right? 即係唔夠 40 人都要 $2000 對嗎..??  exactly! 所以最好有40人啦!

FORUM CAFE 地址: 長沙灣深盛路8號碧海藍天名車博覽館二樓
(荔枝角MTR A出口經昇悅居商場出對面就係啦)

waihinma:

我估40人會坐得舒服D囉, 如果多過60人, 我估可以試下同佢傾可唔可以成個場要晒囉! 因為$2000 FOR 40人個場佢出面D地方都會OPEN FOR PUBLIC!:

彥媽,
July 21 我哋去旅行呀, 要等下次lu.....

原文章由 bblong03 於 07-7-6 10:09 發表
彥媽,
July 21 我哋去旅行呀, 要等下次lu.....

彥媽,
  July 21 we also 去旅行呀 and cannot join. Hope you all
have a  wonderful time.:
[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_6_13.gif[/img]

Oh......e...?? 唔通 July 21 係好日...?? 大家都去旅行既...?? 個日有乜平 package 好玩我唔知架...

Sugarcream:

依家初步都有好幾個 family 唔得噃....即係我估未必會有 20 個 family 可以到噃....

咁啦....let me 即刻 open a new topic outside 去問問有多少人, next Wed deadline...人數夠就去, 唔夠就改去另一地方, 你點睇...??

Hi! 星期六阿仔2-3pm要學英文, 所以join唔到la!

Cleo 報到!

21/7 下午唔得呀,小朋友要學游水。下次再 join。:cry:

dear all

seems like 個個 Sat 都有世藝 bor, in fact 我兩個仔都有, 2:30pm 學畫畫, 不過我打算 join 完 lunch 再去咋....

咁既話, 不如我問下 Sat/Sun 咩時段先會有人吼架..因為 night time 又係 most people 既 family night...Sat 又要學野, Sun 又係 family day or 62 99 day..etc etc..

What about Sat morning?

e.g. 9am-12noon?  不過你地起身未 (我就起左的)

21/7 AM 我地 ok
小朋友可以玩完 zz afternoon sleep
而家報名先:
twg -- 2A2B

原文章由 彥彥媽咪 於 07-7-6 16:38 發表
dear all

seems like 個個 Sat 都有世藝 bor, in fact 我兩個仔都有, 2:30pm 學畫畫, 不過我打算 join 完 lunch 再去咋....

咁既話, 不如我問下 Sat/Sun 咩時段先會有人吼架..因為 night time 又係 most  ...

[ 本文章最後由 twg 於 07-7-6 16:56 編輯 ]

理解既, 好多星期六日都去左學野麻!

如果早上去FORUM CAFE, 我估唔OK, 因為佢最早開11:00AM呀! 要考慮去另一到先得囉!

want to join too but the time & place seems not confirm yet. Maybe I just sign up first OK?
1A1B(3yrs)

彥彥媽咪

我都報到先.

every sat, 上午april學swimming, 下午香兒丫. 黎唔到喇. sorry.

Thanks Sugarcream.

原文章由 Sugarcream 於 07-7-6 09:27 發表
waihinma:

我估40人會坐得舒服D囉, 如果多過60人, 我估可以試下同佢傾可唔可以成個場要晒囉! 因為$2000 FOR 40人個場佢出面D地方都會OPEN FOR PUBLIC!:

Dear 彥媽,

How can I find "答問區" & "精華篇" now?

Thanks!
‹ 上一主題|下一主題