教育王國's Archiver

STH920 發表於 07-6-23 21:48

有無後補生已經in左基恩, 請入來分享下~

今日收到通知下星期一去in.  

有無後補生已經in左基恩, 或之前曾經in過既, 請入來分享下~ 唔該 :adore:  :adore:

starry^.^ 發表於 07-6-23 22:33

Re: 有無後補生已經in左基恩, 請入來分享下~

hi~ STH920,

唔知你仲記唔記得我呢? 我係tszhin媽咪呀! 上環上班一族helen既朋友呢~  ;-)

我仔舊年入

STH920 發表於 07-6-24 10:46

Tszhin媽咪 :

你好呀, 我緊係記得你啦~你仔仔同我仔仔同名架嗎. ;-)

多謝你, 我都希望佢可以承你貴言~入到la.

原來你仔仔都入左基恩, 真係鄧你開心! 我都好鐘意間學校, 可惜抽唔中 :-(   昨日收到學校電話, 好開心, 同時又有d 緊張~ 你知啦, 我仔仔係一個慢熱又怕羞既男仔, 所以好驚佢衰左law.  

starry^.^ 發表於 07-6-24 21:31

STH920,

你星期一幾點in呀?? 你唔好太緊張, 要比多d笑容, 唔係仔仔都緊張就唔好啦, 叫仔仔多d笑呀! ;-) 想問你, 你有無宗教背景? 大抽獎基恩係唔係第一志願??

唔知你係唔係只見校長(女) or 副校長(男)呢?? 副校長都幾好人ga~

有好消息通知我丫 ;-) 我都認識幾位今年(9月)既新生, 到時再係基恩小學topic慢慢交流 :mrgreen:

STH920 發表於 07-6-25 00:17

tszhin媽咪:

就係因為我地無宗教分, 所以將基恩排第二位, 僅次於般小law.  你話我地機會係咪唔大呢?

係啦, 個男副校叫mud名架?  個黃校長又係咪一個nice 既人?  佢地鐘意d小朋友活潑d定係定d架?  個interview會係齊小朋友成group in定係校長同每個家庭單獨in呢?

唔好意思, 我好多問題tim.  如果妳知道快d過d料俾我la.   :oops:

STH920 發表於 07-6-25 00:17

我地in 1:45pm. :-P

starry^.^ 發表於 07-6-25 09:47

STH920,

無宗教分.....排第二位呀 :roll:

李副校長! 我平日有去學校做義工, 以我觀察.....我諗佢地好喜歡小朋友要有禮貌, 平時學生返學係門口見到主任/校長, 一定要叫早晨! 我諗.....你要教仔仔一定要有禮貌, 叫人要清楚唔好太細聲. 保持笑容更加好!  ;-)

其他野我答你唔到喇, sorry~

STH920 發表於 07-6-25 11:02

tszhin媽咪:

我都知機會可能比人低, 不過都希望誠意搭夠la.~我係學校派表第一日早上9:30am就交左profile la.  希望學校會count埋我地既誠意la. :cheeze:

我呢幾日都特別提醒soso見到人記得同人講"校長, 午安".  你話soso著埋幼稚園校服去in好d定係著去街衫好d呢?

starry^.^ 發表於 07-6-25 11:25

STH920

最緊要整齊著乜都無所謂! ;-)

STH920 發表於 07-6-26 12:17

starry^.^

得左la, 今朝未到9點就收到取錄電話la. :-D   

真係好多謝你既分享 :wave:

可愛彤彤 發表於 07-6-26 15:04

我今早都收到通知啦, 都幾開心!
但我剛又收到軒尼詩下午的通知信, 真係唔知點算好?
唔該比D意見呀?

STH920 發表於 07-6-26 17:34

可愛彤彤 :

其實旁人好難俾意見你架...因為 :

1. 呢2間學校唔同校網
2. 基恩係全日制, 而軒官係半日制
3. 基恩係宗教學校, 而軒官唔係

只要你自己分priority, 自然可以選擇到.  Anyway, 呢兩間都係好學校.  你真係幸運, 有2間好學校俾你選擇 :-D  :-D

可愛彤彤 發表於 07-6-26 18:27

多謝你的意見, 但我最想佢入軒官上午呢, 但仍未收到通知!
都冇時間比我想, 因基恩要我明天去註冊, 而軒官下午就下星期二, 真係煩.

ethaniel 發表於 07-8-12 02:44

Dear Parents

I also like Kei Yan very much, can you tell me if i only have 15 points, can I still apply Kei Yan as the 1st choice, or it would be very silly ?

please kindly suggest. My choices are Kei Yan, BR, St Peters, thanks

ethaniel
頁: [1]