用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 07-08 SFA 小一家長分享
樓主: ianhelen
go

07-08 SFA 小一家長分享 [複製鏈接]

Re: 07-08 SFA 小一家長分享

cherrycpk,
oic 我仲以為有8個york添

shiro!,

行過八下啫,你果幅相入面果個係你個女呀?

我果日去York畢業禮,見到D班相,我就諗 "乜坐响我個仔前面個女仔咁似BK果個人果幅相嘅?"

哈!!原來真係你個女...     

我果個是女來的.  

為了她買了部新電腦. 又係Money.. Money....
希望投資沒有錯誤啦!   

那你只是報了英文班? 我報了小一預備班後才知不是學校搞的. 想退錢也不可以了.   只好安慰自己比佢熟習一下環境..  

cherrycpk 寫道:
shiro,
其實因為我老公話佢去註冊俾錢後要一齊聽簡單講鮮,佢數下大概有8個家長,所以咪估今次收生(叩門)收左8個小朋友囉,可能人少先可以講解。

sat個日分左2個時段註冊, 我11點, 我個fd 2點.
我個朝都有5個家長, 你係幾點呀 ?

when did you register? you know the acceptance for knock door not only 8?

hihi ah-shui,
你小朋友又係今年york u3架,果日畢業典禮真係好精彩,哈哈不過係俾我誤導左啦,而家幅相果個係我細女,今年o向york 畢業果個係我個肥仔,不過我個女確實同個仔餅印咁架,      我小兒讀U3B,會唔會你小朋友同班呢﹖
該用戶已被刪除

簽名被屏蔽

bau 寫道:
when did you register? you know the acceptance for knock door not only 8?

我個朝都有5位家長, 有6位小朋友註冊, 1位no show
下午我就有2位識得既朋友註冊, 所以我先會咁估
重有無人知呢 ?

I was register on 22 June, were you in the same date. There was 8 registered on 22 June (my husband said) if you were on the other date, that means the total number of applicants for knocking door are more than 8 students. Would u pls advise which date you went there for registration?

bau
我都係22號, 我係朝早
你呢 ?
唔通你係有對twins既mami

shiro!

我個仔係U3C2,你有機會都留意下U3C2班相,左下角果個女仔似你個女似得好緊要下....     

亞水

hi Andy's Mom
1. 你是否叩門入SFA呢? --> NO
2. 叩門考什麼? --> 唔知道,好似都要筆試。
3. 如果自行收生要否interview? 還是計分就得呢? --> SFA 係私校
4. york 考咁多certificate, 是否有用? --> 其他私校應該有,但sfa就唔多覺。
5. 我囝囝比較內向, 我聽講SFA interview 只要造好paper就得, 是嗎? --> 我估係,校方冇明確說明。
希望幫到你

shiro!

I am not the mom of twins. Actually my husband went there to register.

I just curious how many students were accepted in this knock door stage.

BTW, anyone knows any limitation on the sport shoes or black shoe? I need to buy for my girl.
該用戶已被刪除

簽名被屏蔽

原文章由 ianhelen 於 07-7-13 11:13 發表
你地聽日有冇人會去SFA交校車費呀?

聽日我都會去交校車費+入數紙,
書就今日老公過左去買書啦

我地個topic好靜.....其他mami去左邊到?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

平價出售SFA P1課本

各07-SFA-P.1家長 :

平價出售現P1書單內的所有課本, 每本$15, 全部有8成新, 有興趣請pm給我
‹ 上一主題|下一主題