用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 07-08 SFA 小一家長分享
樓主: ianhelen
go

07-08 SFA 小一家長分享 [複製鏈接]

Re: 07-08 SFA 小一家長分享

我諗我地要自己去做校服+買書.

cherrycpk,
好呀,我個仔最易認,因為佢係應該係最高果個,而且講野都好大聲,教極佢細聲d佢都係咁,真失禮   

其實我好擔心,因為我個仔一向都好怕大場面,過去d表演佢都冇參加(包括catwalk show),因為細細個嚇親,但係今年唔知老師俾咩佢食,佢竟然肯參加表演 邊個敢話d老師唔掂

原來都有幾個小朋友同阿仔平頭喎,而家d小朋友真係快高長大啦。

阿仔今日表演唱歌同朗誦,順利完成,雖然有d緊張     

cherrycpk,
你囡囡今日表演邊項呀﹖

SHIRO,

我個女表演探戈,好搞笑,佢地今次搞得幾好!

sally1,
唔好意思,成日講錯,因為張相帶左帽,睇唔清楚! sorry!

cherrycpk,
話你女女跳探戈果part好正喎,佢幾多號呀    ,咁你個女有冇日日o向屋企跳俾你睇呀   

我冇睇過佢地之前d show,不過我都覺得安排得幾好,表演亦好精彩     

shiro,

亞女淨係跳過兩次俾我睇,不過就成日要喺學校練,開頭我都唔知佢跳探戈, 以後普通跳舞, 係嗰日先知佢地咁厲害, 佢出場時企前排左邊第二pair, 114號嗰對, 我兩公婆都睇到好開心!

shiro,

今天我老公去交學費, 原來今次都有收左8個月小朋友, 算多啦!

簽名被屏蔽

ianhelen,

校車要7月13,14日先搞,不過我會搬,但又未搵到地方,所以到時未必報名住,我本身住沙田,LEE兩個月搵屋搬番九龍。今日個註冊簡介話學校教英文係參考新加坡嘅,我地小一就等於香港嘅小二程度,所以幾深,仲話到時多數要幫佢地補習添,好彩我已有心理準備。
你地點睇呀?有冇過來人指教一下呀?

簽名被屏蔽

cherrycpk,
「8個」???係咪收左8個york學生呀﹖
點解你地今日有咁多資料話你聽o既﹖我地果日都冇o既

delete
[img align=left]http://www.jackylau.com/FreePhoto/PhotoData/U0045702.gif[/img]

cherrycpk:

"學校教英文係參考新加坡嘅,我地小一就等於香港嘅小二程度">>>係呀!

SFA小一已用"My Pal are Here" 那套書的2A 2B了.

ymama

我也來報到先! 你地好, 多多指教!  
是呀!用小二英文書, 所以, 係依個summer holiday, 要同佢補一補.  起碼你地班仔女是英文幼稚園出來. 會好一點!

簽名被屏蔽

ianhelen

希望她會跟得上進度啦! 我兩個班也有報. 不過, 就要放棄之前報了的課程..Money...Money    

簽名被屏蔽

shiro,
其實因為我老公話佢去註冊俾錢後要一齊聽簡單講鮮,佢數下大概有8個家長,所以咪估今次收生(叩門)收左8個小朋友囉,可能人少先可以講解。

ymama,

"SFA小一已用"My Pal are Here" 那套書的2A 2B了."
又係喎, 冇留意添! 我以後放工冇得成日去街囉! 不過好彩不嬲我個女都會自動自覺做晒功課,又會自己睇書,我淨係顧個細嘅就得。

請問有冇邊d班d時間會撞期lee?

‹ 上一主題|下一主題