用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人收到瑪利諾小學插班試的通知
go

有冇人收到瑪利諾小學插班試的通知 [複製鏈接]

有冇人收到瑪利諾小學插班試的通知

小女報咗小二插班,但一直還未收到消息,好想知道有冇其他家長收咗通知筆試啊??????     

Re: 有冇人收到瑪利諾小學插班試的通知

之前見到有家長話收到GA,

我囡囡收唔到 , 但朋友個女上星期收到插小三班筆試的通知    

我女還末收到插小二通知! 會唔會沒有機會? 好擔心!!!

[quote]
babybayb 寫道:

請問知唔知2007/08小一叩門點樣做呢?

SARIDON

請問你知否那一天考筆試呢 ? 另外, 你朋友的囡囡是否成績很好, 或是某方面很出色呢 現在也消息, 恐怕已沒有機會了

SARIDON 寫道:

如果冇記錯,好似8號左右,佢同一日重收到聖心的通知.

好似係月底, 佢係我囡囡同班同學, 是否成績很好, 或是某方面很出色呢, 我冇問, 我都有去信瑪利諾小學, 想考插班試, 我已經係第二年收唔到信, 唯有希望佢個女成功啦   

sylviabb,

請教你是何時寄出申請 ? 我是去到門口交低的, 都是沒有回音...
曾聽聞瑪莉諾比女拔遲考插班試, 通常女拔6月底就考插班, 今年是29/6, 瑪莉諾約7月初, 如屬實, 都應該發出通知了

寫道:
我女還末收到插小二通知! 會唔會沒有機會? 好擔心!!!

唔知會唔會分開年級考筆試呢??????????

SARIDON 寫道:
好似係月底, 佢係我囡囡同班同學, 是否成績很好, 或是某方面很出色呢, 我冇問, 我都有去信瑪利諾小學, 想考插班試, 我已經係第二年收唔到信, 唯有希望佢個女成功啦   

sell2japan,
我是寄去的, 他有回信通知收到我的文件, 但看有無學位或者要犀選過!

sell2japan,
收到末? 我仍末收到.

我都有申請插班一樣沒收到回音,是不是因為成績沒達到要求呢呢?請問你的小朋友成績怎樣?我囡囡全級第8.全港比賽都有拿獎.是不是要第1名先可以呢?真是等的心急~
小女報咗小二插班,但一直還未收到消息,好想知道有冇其他家長收咗通知筆試啊??????     

Hi,sylviabb,

因為我忘記付回郵信封, 所以沒有收過任何通知 !!
但我女是全級第一呀 ! 唔知要有什麼特異功能才收..
今年唔得明年又試試啦, 聽講四年級都有人插入MaryKnoll,
你有沒有幫女女考第二間 ? 我女會考協恩和女拔, 其實我只是抱試試心態, 我覺得揀學校除了好還有地點最重要, 近屋企是必然的 !

sylviabb 寫道:
sell2japan,
收到末? 我仍末收到.

梗學校就算通知你筆試都不知道個通知信寄去邊.女拔要搬去將軍澳0.都唔近啊,我囡囡都有考協恩,今天嘍,不過發揮不好英文粗心錯不少.希望渺茫了.
sell2japan 寫道:
Hi,sylviabb,

因為我忘記付回郵信封, 所以沒有收過任何通知 !!
但我女是全級第一呀 ! 唔知要有什麼特異功能才收..
今年唔得明年又試試啦, 聽講四年級都有人插入MaryKnoll,
你有沒有幫女女考第二間 ? 我女會考協恩和女拔, 其實我只是抱試試心態, 我覺得揀學校除了好還有地點最重要, 近屋企是必然的 !

[quote]
sylviabb 寫道:
sell2japan,
收到末? 我仍末收到.
[/quote]

Hi, 終於收到啦,真係等到頸都長。       

恭喜恭喜,我都係沒.祝你如願以償!!!旗開得勝
!!!!
Hi, 終於收到啦,真係等到頸都長。       
  :    

babybayb,
祝你女女順順利利 !
我女都沒有收到通知呀
可否請教你何時寄出申請 ? 是否有截止申請日期呢 ?
謝謝你 !

截止申請日期我知有,係4月30號.
sell2japan 寫道:
babybayb,
祝你女女順順利利 !
我女都沒有收到通知呀
可否請教你何時寄出申請 ? 是否有截止申請日期呢 ?
謝謝你 !
‹ 上一主題|下一主題