用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣卓思,宏福&康傑,那間比較好呢
go

青衣卓思,宏福&康傑,那間比較好呢 [複製鏈接]

醒目開學勳章

青衣卓思,宏福&康傑,那間比較好呢

我個女15個月,想替她報讀N1,青衣卓思,宏福&康傑,那間比較好呢?

她應該是08年3月入學,定08年9月入學呢?我現在十分混亂        

Re: 青衣卓思,宏福&康傑,那間比較好呢

如果你咁早報我建議你讀卓思,真係好好,今年上午班好早都full 左,其次係康傑,都唔差,好乾淨,宏福就唔清楚

應該系2008-9月入學(n1) 我個仔都系.
哲哲寫真 哲哲私相集

想請問康傑d老師好嗎?
kendrick 寫道:
如果你咁早報我建議你讀卓思,真係好好,今年上午班好早都full 左,其次係康傑,都唔差,好乾淨,宏福就唔清楚

醒目開學勳章

Thanks!!!!!!!!!

我會幫她試吓啦.
可否有更多資料??

其實我覺得你想小朋友讀n1得到d乜野.....
因為呢幾間都有唔同特色.....
我就覺得卓思都ok,但就冇咁光猛,康傑就乾淨,宏福有全日,不過學費唔平......
不過如果比我揀,會揀近屋企既,因為小朋友始終細,唔好咁辛苦去行路或搭車返學啦.....

三間之中, 我會建議卓思!

您可以試吓等囡囡足2歲時插班, 因為好多時候會有小朋友退學或轉校(任何一間都有此情況)..  

宏褔好商業化, 樣樣都同您講錢......

康傑都ok, 比較活動教學, 要注意上小學的接軌問題....    

康傑 - 活動教學, 相對其他幼稚園真係好乾淨, 老師家長溝通非常好.

卓思 - 傳統教學, 程度較深, 要小朋友從小習慣努力讀書寫字, 呢間不錯呢.

宏福 - 好商業化, n1 同 k1 上課地點不同, 個人不太鍾意
我的曳豬囡囡10月12日浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 7.6kg-Mar 05; 8.2kg-May 05; 9.0kg-Jul 05; 9.8kg-Sep 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07

Hi,

你們好! 請問報N1班時, 小朋友需要不要面試? 我個女06年9月出世, 可能到10月時都未識講嘢! 學校多數以什麼準則收生?

原文章由 ck1656 於 07-6-29 08:57 發表
康傑 - 活動教學, 相對其他幼稚園真係好乾淨, 老師家長溝通非常好.

卓思 - 傳統教學, 程度較深, 要小朋友從小習慣努力讀書寫字, 呢間不錯呢.

宏福 - 好商業化, n1 同 k1 上課地點不同, 個人不太鍾意
‹ 上一主題|下一主題