用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人叩門後收到聖家(九龍塘)&九龍塘官小嘅通 ...
樓主: cherrycpk
go

有冇人叩門後收到聖家(九龍塘)&九龍塘官小嘅通知可intervie [複製鏈接]

Re: 有冇人叩門後收到聖家(九龍塘)&九龍塘官小

請問有冇人知聖家的中文是否用普通話教,另外有冇交phonics呢?英文程度是怎樣呢?

有人話聖家只是interview catholic,請問大家有得見的是否catholic?

wanmui 寫道:
請問有冇人知聖家的中文是否用普通話教,另外有冇交phonics呢?英文程度是怎樣呢?

The school said that they are not using PTH to teach Chinese.  As I know, no phonics, English level is average, just like other local govt schools.

請問多少%的人可直上聖家中學?

wanmui 寫道:

HF secondary has 160 F.1 seats, around 48 seats (30%) for 1st round self-selection,112 seats (70%) for 2nd round lucky draw.

The 2 HFCS have around 240 p.6 students competing to join.  So you can find the rough %.

唔好意思,係咪即係好少呢?人數約多少?若升不到聖家書院,會去邊呢?
Thanks
WYmom 寫道:
[quote]
wanmui 寫道:

HF secondary has 160 F.1 seats, around 48 seats (30%) for 1st round self-selection,112 seats (70%) for 2nd round lucky draw.

The 2 HFCS have around 240 p.6 students competing to join.  So you can find the rough %.[/quote]

請問有無人知有幾多人有得in聖家(九龍塘)叩門?有多少位呢?
另外聖家(九龍城)又有無人有得in ?

昨天筆試完, 囡囡話好難.  唔知收多少人?
九龍城聖家 我也是無得 in.   

我都好想知收多少人?21/6in時,我見around有40個小朋友考,家長帶小朋友去考都辛苦啦!又大雨,一陣又出猛太陽,我自己諗, 最好有考就收晒啦, 大家都係好家長, 小朋友so 細, 考3張紙來分, 好可憐,要等3星期, 太痛苦.........
huihui 寫道:
昨天筆試完, 囡囡話好難.  唔知收多少人?
九龍城聖家 我也是無得 in.   

有沒有人收到九龍城聖家消息呀?

我上星期交profile(九龍城聖家), 昨天見校長, 今天打電話confirm收!

我都收到 (九龍塘) 電話  

唔知有無人肯透露

聖家(九龍塘)巳收信, 但failed
你們呢??

聖家(九龍城)不用interview嗎?不用筆試?巳收了你, so good!

大B小B 寫道:
我上星期交profile(九龍城聖家), 昨天見校長, 今天打電話confirm收!

我知有家長寄了三次才有得見和筆試

原文章由 wanmui 於 07-6-14 21:50 發表
THanks a lot! 你寄了多少次呀?
LamLam mama
‹ 上一主題|下一主題