用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 07-08 St Catherine's K1
樓主: Mui_Mui
go

07-08 St Catherine's K1

Re: 07-08 St Catherine's K1

ymc2727,

Thank you very much!  How come SC did not give us "大溢" contact? Or just I missed out the information!!

[quote]
ymc2727 寫道:
大溢
紅碪鶴園東街1跑富恆工業大廈8樓15號
MON-SAT: 9:00-18:00
TEL: 2365 7604

近漁人碼頭, 行5分鐘  

點解冇男仔???

login---child name(boy/girl)---am/pm---campus
ymc2727---Andrean Cheng(G)---pm---Norfolk
Mui_Mui---Jasmine Cheung(G)---am---Norfolk
magicmum---Carrie Lo (G)---pm---Norfolk
lokloklin---Alley Lin (G)---am---Norfolk
cfplan---Chevronie Lip (G)---pm---Norfolk[/quote]
honghong---Honson Leung (B)---am---Norfolk

ymc2727,
我個女有試條裙, 剛剛蓋到個膝頭.  而套pe衫是個店員配給我的, 未試過.  可能套pe衫是大左小小.
另外, 我件外套是just fit.  係2碼,  碼數點解唔同你一樣??
大溢買全套校服多少錢呀??

lokloklin,
裙: $55
外套: $55
pe 衫褲: $60
socks: $7

I brought the uniform in Sai Kwong today.
boy shirt  $53
PE uniform $105 1 set

Tai Yat is much cheaper wor.........
but people said Sai Kwong quality is better, is it??

mmmmm,
我fd 叫我去大溢買, 一來真係抵著
佢話0係世光買d 冬天外套, 手洗都縮水
d logo 有d 甩色
所以佢至highly recommend 我去大溢買

ymc2727,
我個女同你個女差不多size,咁我買同Andrean一個size應該ok啦...Thanks

honghong,
我估St Cat都係多女仔讀d,男仔多數都揀KV
honghong 寫道:
點解冇男仔???

All mami,
我尋日都去左世光買校服, 本來之前都諗住去大溢買套平嘅算,但睇過BK mami以前啲post,話大溢夏季運動衫洗兩洗就"wea",所以我決定去世光買算啦, 一分錢一分貨, 其實套校服起碼著成年, 仲要日日洗, 我想買套質料好啲嘅,三百幾蚊一套我覺得唔算貴.

lokloklin,
我買左嘅size原來同你一模一樣呀!

lokloklin 寫道:
magicmum

我個女大101cm高, 買了以下size:-
運動衫 - 28碼
校裙-24 碼
外套-2碼

Hi Monmon,

Wah I didnt know that we need to prepare the uniform so early. So did you buy all uniform at 世光, because I want to find better quality clothing for my son. Thanks
monmon 寫道:
All mami,
我尋日都去左世光買校服, 本來之前都諗住去大溢買套平嘅算,但睇過BK mami以前啲post,話大溢夏季運動衫洗兩洗就"wea",所以我決定去世光買算啦, 一分錢一分貨, 其實套校服起碼著成年, 仲要日日洗, 我想買套質料好啲嘅,三百幾蚊一套我覺得唔算貴.

lokloklin,
我買左嘅size原來同你一模一樣呀!

[quote]
lokloklin 寫道:
magicmum

我個女大101cm高, 買了以下size:-
運動衫 - 28碼
校裙-24 碼
外套-2碼
[/quote]

Dear all mama,

Will you register CCKG for your child for yr 2008? I heard is very hard to get accepted.

login---child name(boy/girl)---am/pm---campus
Mui_Mui---Jasmine Cheung(G)---am---Norfolk
lokloklin---Alley Lin (G)---am---Norfolk
honghong---Honson Leung (B)---am---Norfolk

ymc2727---Andrean Cheng(G)---pm---Norfolk
magicmum---Carrie Lo (G)---pm---Norfolk
cfplan---Chevronie Lip (G)---pm---Norfolk
pigpigbb---Alfred Sung (B)---pm---Norfolk

PigpigBB,
我都係見其他媽咪都買左我先早啲去買, 因為聽講太遲買會怕無size,而且我而家大緊肚, 暑假工人又要返鄉下, 我會好忙, 所以早啲搞掂晒啲野.
本來我諗過去晒大溢同世光兩間比較下啲質料先決定(因為我知好多媽媽都走兩間, 特別買冬季校服時, 因兩間價錢同質地都相差好大), 但尋日好大雨, 世光又比較就腳, 所以就去世光買全套.

我只係擔心PE衫紅色綑邊會甩色, 個sales話要用凍水手洗, 只要唔用水浸就無事, 希望係啦!另外, 我見世光無SC logo襪賣, 唔知係咪大溢先有呢?

Hi Monmon,

Really when is your BB due. I am currently preganet too and due in Dec. I guess I should take a look first, but do you have to wear SC logo socks?
monmon 寫道:
PigpigBB,
我都係見其他媽咪都買左我先早啲去買, 因為聽講太遲買會怕無size,而且我而家大緊肚, 暑假工人又要返鄉下, 我會好忙, 所以早啲搞掂晒啲野.
本來我諗過去晒大溢同世光兩間比較下啲質料先決定(因為我知好多媽媽都走兩間, 特別買冬季校服時, 因兩間價錢同質地都相差好大), 但尋日好大雨, 世光又比較就腳, 所以就去世光買全套.

我只係擔心PE衫紅色綑邊會甩色, 個sales話要用凍水手洗, 只要唔用水浸就無事, 希望係啦!另外, 我見世光無SC logo襪賣, 唔知係咪大溢先有呢?

PigpigBB,
我唔會呀,不過K2我諗住同個女try一try蔡繼有呀
PigpigBB 寫道:
Dear all mama,

Will you register CCKG for your child for yr 2008? I heard is very hard to get accepted.

Pigpigbb,
唔一定要著有logo 襪架, 不過我見$7 對, d 料又幾好, 買多幾對替換都抵啦

hey hey, d 夏季校服著3個月喎, 2套仲要隔日著, 每套都係一星期洗一次, 成個夏天都係洗十幾次, 唔會咁快殘嘛, 出年4月d 手腳都長哂, 再買過新啦

monmon,
我問過大溢個阿姐d 紅色會唔會甩色, 佢好大聲話用漂白水洗都唔會甩, 甩就搵佢啦, 我未洗過呀, 因為想換細件d, 您洗過世光0個件, 睇下有冇問題吖拿

換咗size 我又即洗一次, 睇下有冇走樣, 再上嚟報告   

pigpigbb,
我諗都會試下0既, 不過andrean 係細女, chance 比較細, 都係湊下熱鬧咁啦

Re: 07-08 St Catherine's K1 - Norfolk

monmon,
不如您加埋D 資料入去吖!

~~~~~~~~~~~~~~~~

cfplan---Chevronie Lip (G)---pm---Norfolk
pigpigbb---Alfred Sung (B)---pm---Norfolk

Re: 07-08 St Catherine's K1 - Norfolk

嘩, 我去KV 0個邊睇過, 好多人呀
唔通因為學券, 真係少咗人讀SC?
不過KV 都用唔到學券吖      

咩事跌到落第4版咁慘...要Up Up Up!!!

Pigpigbb,
我預產期是11月初, 而家5個幾月啦!

ymc2727,
我諗住佢套校服可以著一年架, 因為我個囡nursery呢一年都高左好多, 但佢套校服都仲啱著, 因為我只買一套, 所以一定日日洗,我仲未洗新校服, 唔知會唔唔甩色, 遲啲又上來報告下先.

原文章由 ymc2727 於 07-7-1 23:51 發表
Pigpigbb,
唔一定要著有logo 襪架, 不過我見$7 對, d 料又幾好, 買多幾對替換都抵啦

hey hey, d 夏季校服著3個月喎, 2套仲要隔日著, 每套都係一星期洗一次, 成個夏天都係洗十幾次, 唔會咁快殘嘛, 出年4月d  ...