用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無小朋友讀沙田官立小學?
go

有無小朋友讀沙田官立小學? [複製鏈接]

有無小朋友讀沙田官立小學?

有無小朋友讀沙田官立小學,我囡囡今年九月會入讀小一,想了解多些間學校

Re: 有無小朋友讀沙田官立小學?

有呀 ! 我囝未讀緊一年級,你都係住沙田o架 ?

我住大圍,其實沙官小一多唔多功課?註冊日見老師都好像有點嚴肅,與幼稚園參觀時感覺不同

我住顯徑,通常小學d老師都會嚴肅d o架啦,唔會好似幼稚園o架啦,功課我又唔覺多喎,ok啦

囡囡現在很期待9月的來臨,想快些當個小學生
反而我開始有點擔心,因為有太多未知數
例如:吃午餐為例,同學多數訂飯,自己帶飯還是家人送飯多?帶飯,用保暖壼還是帶飯盒再叮熱
好多好多問題,其實是否我太緊張呢?

囡囡現在很期待9月的來臨,想快些當個小學生
反而我開始有點擔心,因為有太多未知數
例如:吃午餐為例,同學多數訂飯,自己帶飯還是家人送飯多?帶飯,用保暖壼還是帶飯盒再叮熱
好多好多問題,其實是否我太緊張呢?

HI !  肥嘟媽,
我個仔仔是07/08 入讀小一, 我都想選擇沙官小, 好想了解多些這家學校, 你囡囡讀咗一個星期多, 覺得怎樣呢? 請給些意見! tks !

一星期多,其實未太了解間學校
不過囡囡每天放學都好開心,功課暫時只是2-3樣
午膳方面,我們選擇訂飯,囡囡屬揀飲擇食類,但都話飯餐較想像好

原文章由 肥嘟媽 於 07-9-12 00:21 硐表
午膳方面,我們選擇訂飯,囡囡屬揀飲擇食類,但都話飯餐較想像好

hi ! 肥嘟媽,

多謝回覆! :)

原文章由 肥嘟媽 於 07-9-12 00:21 硐表

hi  肥嘟媽,
開學都快一個月了, 你囡囡適應到小學生活了嗎? 功課多嗎? 有沒有報課外活動呢 ?
‹ 上一主題|下一主題