用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 仁濟醫院羅陳楚思小學 "羅陳"大家入黎交流下啦...
go

"羅陳"大家入黎交流下啦...

醒目開學勳章

"羅陳"大家入黎交流下啦...

我囡囡是今年小一新生仔....多多指教

亦希望大家入lai交流一下ar     

醒目開學勳章

Re: "羅陳"大家入黎交流下啦...

好似冇乜人回應下既,其實這間學校應該都幾多人讀架...   

原文章由 nono913 於 07-6-11 23:33 硐表
好似冇乜人回應下既,其實這間學校應該都幾多人讀架...     

我路過的, 我估屯門亞太不是太多人懂得 或 有時間上網掛! 我都係屯門亞太, 食lunch時間上來look look! 不過我不是碼頭區, 不是讀陳楚思 . 我住市中心. 讀拔臣.

你囡囡是今年小一新生仔, 適應小一生活未呀 ? 這間學校好大, 好多學生, 老師可唔可以照顧到呀 ? 午飯可以嗎 ? 聽說這間學校功課都唔算多, 可以在導修課時, 由班主任教導完成...可唔可以提供多些資料呀 ? 謝謝 !!

hi!我有兩個女,都係讀羅陳、下年我仔仔都讀一年級啦!

原文章由 k188718 於 07-11-20 17:11 硐表
hi!我有兩個女,都係讀羅陳、下年我仔仔都讀一年級啦!

我剛剛看到這標題, 我的仔仔也是讀羅陳, 現在讀二年級, 學校好唔好, 我覺得一半一半, 現在摸索階段.

原文章由 小傑媽媽 於 07-11-27 14:56 發表
我個仔都係讀緊二年級,我覺得教學方面都ok既,不過同家長溝通方面就真係

傑傑媽媽:

我也好認同你的說話, 老師同家長的溝通太小, 你的囝囝也是二年級, 唔知會唔會同一班呢? 我個仔讀2a班, 你呢??

希望多些在bk聯絡, 知道多些學校的情況啦!:)

唔好意思......我想問問哩間學校一年有幾多次考試架.......同埋分別會係幾時呀??
Thanks!!
Yan Yan

原文章由 小傑媽媽 於 07-12-19 10:54 發表
學校每年有四次考試,通常第一次係10月或11月,第二次係1月,第三次係3月,第四次係6月!而每次考試之前都會有一次小測!

傑傑媽媽:
你的囝囝讀2c, 咁翹, 剛剛12月18日的戶外學習日, 我是負責照顧2c的小朋友, 我認得你的小朋友, 他很文靜, 很乖的

原文章由 ElizLeung 於 07-12-20 12:55 發表

傑傑媽媽:
你的囝囝讀2c, 咁翹, 剛剛12月18日的戶外學習日, 我是負責照顧2c的小朋友, 我認得你的小朋友, 他很文靜, 很乖的

妳問吓他記不記當日有一個叫eliz姨姨? 世界真係細啦!!

hi

[quote]原文章由 nono913 於 07-6-9 20:44 發表
我囡囡是今年小一新生仔....多多指教

亦希望大家入lai交流一下ar       [/quot

hi,i am in law chan ,i amP.6 student

原文章由 小傑媽媽 於 07-12-21 14:30 發表
Hi, ElizLeung,

原來你係佢哋嗰班既義工姨姨呀?又會又啱既?
小傑話記得有兩個姨姨幫手,一個係唐太(佢同學既媽咪),另一個佢只係叫姨姨,不過佢記得你架! 好多謝你當日幫手照顧佢呀! 平時佢係學校都 ...

小傑媽媽:

你有冇去剛剛星期日(13號) 的學校旅行, 我們一家人都有參加坐A車呀!

醒目開學勳章

13號的旅行,我們一家人都有參加呀,我地坐C車,
A車好似好多人抽到獎喎 :D
我呀女只係在車上抽到一包糖呀

quote]原文章由 ElizLeung 於 08-1-17 15:28 發表

小傑媽媽:

你有冇去剛剛星期日(13號) 的學校旅行, 我們一家人都有參加坐A車呀! [/quote]

原文章由 小傑媽媽 於 08-1-18 00:28 發表
ElizLeung,

我哋冇去到呀,因為佢爸爸唔得閒,所以冇參加囉!咁你哋嗰日玩得開唔開心呀?

吾繄要, 下年再去過囉 , 過日我們一家人都玩得開心

原文章由 nono913 於 08-1-22 14:21 發表
13號的旅行,我們一家人都有參加呀,我地坐C車,
A車好似好多人抽到獎喎 :D
我呀女只係在車上抽到一包糖呀

quote]原文章由 ElizLeung 於 08-1-17 15:28 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/common/bac ...

Angel媽咪:

係咩!A車真係抽到好多奬咩, 但係我一個奬都抽唔到呀