用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安小學(華都花園附近)
go

鄭任安小學(華都花園附近)

鄭任安小學(華都花園附近)

我小朋友將在今年九月入讀小一,大家入來傾下,大家做下朋友及交流一下

Re: 鄭任安小學(華都花園附近)

hello ywm1016

囡囡今年都是升小一 , 真系開心啦 , 日後可以互相交流一下

這是不可能的,其實"凡事都能"...................

Re: 鄭任安小學(華都花園附近)

你小朋友讀邊班? 我女兒讀一仁

Hi,
我兒子升小三,如不介意是舊的,佢的校服可轉贈妳們,請 email to me at [email protected]

我仔仔都係今年升小一呀, 等我地d家長都來做個好朋友呀, 我都好開心呀, 因為我仔仔係要考入去呀, 所以十分之開心呀....

原文章由 good 於 07-7-17 23:43 發表
我仔仔都係今年升小一呀, 等我地d家長都來做個好朋友呀, 我都好開心呀, 因為我仔仔係要考入去呀, 所以十分之開心呀....

你小朋友讀那一班呢,到時大家可以交流一下.

我個讀高年級,有做家長義工
可能見到你地d小朋友呢.:D

Dear all
Hi, Good morning
我大女今年K3
我打算幫佢選依間小學
想問吓學校校車及 lunch 安排如何?
功課壓力大嗎?

原文章由 豬B媽咪 於 07-9-5 09:18 硐表
Dear all
Hi, Good morning
我大女今年K3
我打算幫佢選依間小學
想問吓學校校車及 lunch 安排如何?
功課壓力大嗎?

我們都是剛剛進入這間小學數天,我看要遲些先可以覆到你上問題.

ywm1016
謝謝你先
想再問吓你小朋友係第一輪計分入到 or
定係大抽獎入架
每班有多少學生
Sorry for so many questions

原文章由 ywm1016 於 07-9-5 16:34 硐表

我們都是剛剛進入這間小學數天,我看要遲些先可以覆到你上問題.

我小朋友大抽獎入的,每班有約35-36人學生

原文章由 豬B媽咪 於 07-9-6 13:47 硐表
ywm1016
謝謝你先
想再問吓你小朋友係第一輪計分入到 or
定係大抽獎入架
每班有多少學生
Sorry for so many questions

你小朋友現在習慣學校生活嗎?有否同你細說斑裹情況,我小朋友常常同我講的:

原文章由 good 於 07-7-17 23:43 硐表

大家好,我想幫我女轉學校,吾知有無消息尼間學校重有無位呢?同埋我想問功課如何,老師教法如何.
心急呀媽上.

為甚麼要轉校呢?你小朋友多大呢?學校每班平均收35-36人,你可嘗試一下,應有機會的。如是小一生,班住任都跟得很好,功課方面都現在不算太多,遲幾個月就不知了,因我小朋友今年小一,所以要遲些先可以回覆妳。

原文章由 eyan 於 07-9-13 17:07 硐表
大家好,我想幫我女轉學校,吾知有無消息尼間學校重有無位呢?同埋我想問功課如何,老師教法如何.
心急呀媽上.

原文章由 ywm1016 於 07-9-15 12:59 硐表
為甚麼要轉校呢?你小朋友多大呢?學校每班平均收35-36人,你可嘗試一下,應有機會的。如是小一生,班住任都跟得很好,功課方面都現在不算太多,遲幾個月就不知了,因我小朋友今年小一,所以要遲些先可以回覆妳。

...

明天我會帶齊所有資料去試下,希望可以成功,同你既小朋友做到同學.

HELLO,
大家好呀. 我女今年升二年級了.. 小朋友適應左小學生活未呀?

可以呢?我自己還需要摸索一下. thanks

簽名被屏蔽

原文章由 babyellow 於 07-11-5 15:13 硐表

hi...我想問...呢間學校難入嗎?

今年應該不太難入的,因這幾年出生率比較少,入到這間學校都有60%

想請問下,

這小學你們滿意嗎?  還有這小學跟千禧有什麼分別?

1. 學校成績,
2. 老師
3. 學生
4. 課外活動

我小朋友今年要選校. 想多了解