用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07-08年~嘉諾撒聖芳濟各小學小一,認識一下! ...
go

07-08年~嘉諾撒聖芳濟各小學小一,認識一下! [複製鏈接]

07-08年~嘉諾撒聖芳濟各小學小一,認識一下!

各位家長,你們好,想和大家認識一下.
希望有幸和大家做個朋友,可以互相關照.

Re: 07-08年~嘉諾撒聖芳濟各小學小一,認識一下!

Congradulations!!

我家二妹其實跟家姐衫尾,有幸返回St. Francis'.  其實她真是一間好學校, 可是家長們都是比較沉默但非常支持學校.  
6月23日考分班試.  上學期返下午班,但下學期轉全日制(原本上學期巳轉,可是工程延誤.)

Hi Mrs. Correia

你好!我女剛派到去St. Francis' 你大女都是讀這間的咁請問你,工課多唔多呀?考試測驗全年有幾多次呀?佢同 St. Paul (Happy Valley) 那間比較又如何呢?因聽聞St. Paul 係好谷的,所以我才選擇St. Francis 同時知道佢轉全日希望佢哋無咁辛苦。

hi, Mrs. Correia

我想問你女剛派到去St. Francis是否1st choice?

Mrs Ying

qqmom,

我想問你女剛派到去St. Francis是否1st choice?

Mrs Ying

我女都係派到入去St. Francis, 佢係第2個choice入到

mrs.correia,

{上學期返下午班,但下學期轉全日制(原本上學期巳轉,可是工程延誤.)}

你所說的上課問題,是否學校已經正式公佈了?
如果是返下午班的話,那上課時間是如何呢?

各位家長:

本人是住在灣仔的,我囡囡有幸第一輪自行選校時,已經被取錄,而且只得15分咋!本人用了一年時間來查詢各校,結果我最鍾意這校,雖然我囡囡考到真光和港大同學會,但我都決定讀這間.這校的小朋友比較純品,乖巧,學業成積也不錯.

6月23日考分班試時,希望有機會認識大家,升到小一時,大家可以有個照應.

deleted
‹ 上一主題|下一主題