用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔知維多利亞幼稚園難唔難入同好唔好呢!? ...
go

唔知維多利亞幼稚園難唔難入同好唔好呢!? [複製鏈接]

唔知維多利亞幼稚園難唔難入同好唔好呢!?

何文田果間好唔好!?

Re: 唔知維多利亞幼稚園難唔難入同好唔好呢!?

我仔仔今年九月會入讀何文田

你知唔知維記除左學費外,every 學期重有咩費用要比,因學費已好貴,要打個預算,讀唔讀得過($的問題)

catcatlam,

學費同買校服, 書包咯!

開學前有張書單, 每學期約$900大元, 仲有一個借圖書玩具費, 好似每學期$200-300, 呢兩項都是optional的, 我問個d家長, 可以不買及不入會, 因書單上的書和教具是for家長&小朋友在家使用的, 我同事話根本無時間同個囡玩, 所以我只買了數本書, 約$300, 另學校也有圖書閣供小朋友免費借書, 入會主要是借玩具, 睇

maxcat,

維記playgroup素質如何?
何文田維記與其他分區維記是否有差別?
校車能否到達沙田區?
面試情況如何?

請提供資料及給與意見

Fish

Radiomama,

我囝囝今年8月讀(CWB)K1,我唔知有d書&
教具可以唔洗買,所以交
:oops: :verycold: :roll: :cheeze:

我囝囝係何文田讀k2, 正如radiomama所講, 除咗校服同書包你一定要幫佢哋買外, 其餘都真係可以唔要. 何文田分校學費已包茶點, 所以唔駛比. 至於啲書因為學校已有供應, 買的話都只係比小朋友返屋企睇, 而我多數都冇買, 只係會買吓啲字咭同兒歌cd等.  玩具圖書館都係任你參唔參加, 參加咗的話就可以一星期兩日借啲玩具返屋企玩.  另外有圖書係免費比小朋友借的, 一個星期兩本, 一次中一次英! 課外活動我都係一次都未參加過, 家長會我都冇入過!

媽媽寶寶,
校服方面買一套的話, 你就會每日都好趕咁同佢洗, 有時天氣唔好, 啲衫唔係咁易乾就好麻煩!

[quote]
媽媽寶寶 寫道:
Radiomama,

我囝囝今年8月讀(CWB)K1,我唔知有d書&
教具可以唔洗買,所以交

Cyrusmum & Radiomama,

Thank you so much!!
:oops: :verycold: :roll: :cheeze:

現在物質太豐富,有邊位家中玩具仲唔夠多(特別係生日之後)?仲要係學校借玩具回家玩?
‹ 上一主題|下一主題