用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報幾多間幼稚園呀 ?
go

報幾多間幼稚園呀 ? [複製鏈接]

報幾多間幼稚園呀 ?

今年取表.......

Re: 報幾多間幼稚園呀 ?

報多幾間,唔係目標就當係熱身囉

我都唸住報多幾間, 因為唔知interview當日佢既表現會點, 希望可以比阿囡多幾個chance.
不過到時可能要成日請假, 因為我星期六都要返工架   

I hear most apply for at least 4, cause the b may not be accepted. Go to those u like less first as rehearsal for the b. At least make sure he/she does not cry at the sight of strangers or run around when he/she sees toys.

我去年幫阿女報了四間, 3間ok, 1間 waiting list.

都要好睇你小朋友係大/細仔/女 好似我個係細女 int甘多間 幾乎全部都係w/l 舊年去int時 阿女先岩岩2yrs 咋

報4-5間都所當夠, 最緊要係有不同程度的幼稚園, 睇

通常星期六interview架?

Sindy 寫道:
報多幾間,唔係目標就當係熱身囉

如果心頭好個間見先咪麻煩     
我提議你搵D朋友, 而阿仔阿女是唔識, 係屋企練習下, 其實來來去去都是個20-30題, 玩定D配對玩具, 唱定一兩支飲歌, 當然做家長的都要接受這練習, 答下點樣陪阿仔阿女玩, 點解揀這間幼稚園等 ... D幼稚園除左揀小朋友外, 父母、家庭環境都會考慮, 尤其是多人爭個D幼稚園。
Good Luck
‹ 上一主題|下一主題