用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 仔仔考琴出左成績
樓主: loverbb
go

仔仔考琴出左成績 [複製鏈接]

Re: 仔仔考琴出左成績

不會啦, 有很多以經出成績了.

purplewan 寫道:
點解版主咁快有成績既?

我打去考試局佢地話唔會咁快, 最快都要 6 個week噃     

希望唔會又係d假sharing...
該用戶已被刪除

考apa唔係咁易架.
五級考得141分係算高, 但都唔代表真係彈得好好.
好睇你仔仔係咪真係有興趣學琴, 即是話自己好想練琴, 想自己彈新歌,甚至基本功好唔好....

醒目開學勳章

我囝囝19/4考琴試,19/5已經收倒成績!
cdylam 寫道:
不會啦, 有很多以經出成績了.

[quote]
purplewan 寫道:
點解版主咁快有成績既?

我打去考試局佢地話唔會咁快, 最快都要 6 個week噃     

希望唔會又係d假sharing...
[/quote]

kinling621 寫道:
考apa唔係咁易架.
好睇你仔仔係咪真係有興趣學琴, 即是話自己好想練琴, 想自己彈新歌,甚至基本功好唔好....

其實APA唔係太著重考級成績, 第一,小朋友真係要對音樂有濃厚興趣, 其次, APA 有佢地一套評估小朋友係呢方面既天份. 上星期同囡囡去APA搵佢朋友仔, 佢個朋友仔舊年考入APA, 佢報名既時候係9歲同埋只考到皇家五級, 佢另一個己考8級(142分)既同學一齊報名, 結果係, 囡囡既朋友仔收左, 而朋友仔既同學就唔收. 不過佢舊年自己都考埋8級. 上星期係練習室睇佢練習同埋同佢媽咪傾計, 我地叫佢彈首歌聽下, 佢就攞左兩首導師岩岩比佢既功課(旦昭義既變奏曲集), 只係第二次彈, 已經非常流暢地演繹, 並非一般人可以達至的水平

我同老師都有問過仔仔佢想唔想入apa

仔仔自己同老師講佢想可以多d上台表演,

佢好多時聽到咩..就可以彈到出來... 5歲個時佢都可以自己彈到mozart 奏鳴曲..... 當然唔係十分好...啦.... 佢平時自己好主動prepare .... 我都無叫佢..佢會自己去彈

我唔係要仔仔做mozart....or 點....apa真係一個好選擇... 

neighbour931 寫道:
[quote]
kinling621 寫道:
考apa唔係咁易架.

其實APA唔係太著重考級成績, 第一,小朋友真係要對音樂有濃厚興趣, 其次, APA 有佢地一套評估小朋友係呢方面既天份. 上星期同囡囡去APA搵佢朋友仔, 佢個朋友仔舊年考入APA, 佢報名既時候係9歲同埋只考到皇家五級, 佢另一個己考8級(142分)既同學一齊報名, 結果係, 囡囡既朋友仔收左, 而朋友仔既同學就唔收. 不過佢舊年自己都考埋8級. 上星期係練習室睇佢練習同埋同佢媽咪傾計, 我地叫佢彈首歌聽下, 佢就攞左兩首導師岩岩比佢既功課(旦昭義既變奏曲集), 只係第二次彈, 已經非常流暢地演繹, 並非一般人可以達至的水平[/quote]
‹ 上一主題|下一主題