用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 ABRSM Remote result (piano) - 8月
go

ABRSM Remote result (piano) - 8月 [複製鏈接]

我見話8月11 開始轉左 no booking periods or exam sessions,無左due date!

請問有無人係11/8後報名交片,已出成績,大約幾多日有結果?

Thanks!

0    0    1    0

kodream 發表於 22-9-2 01:03
我見話8月11 開始轉左 no booking periods or exam sessions,無左due date!

請問有無人係11/8後報名交片 ...

通常一個星期有成績

kodream 發表於 22-9-2 01:03

請問有無人係11/8後報名交片 ...
已交左2次,都係1星期內出成績

想問下八月十一日後報名的, 不是仍然有Due date (報名後28 日) 嗎?

Gina11 發表於 22-9-5 11:32

謝謝回覆我仲等緊 希望快d有

Gina11 發表於 22-9-5 11:32

請問你係交片後一星期定due date 既一星期後有result 呢?

Chan2015 發表於 22-9-5 21:28
請問你係交片後一星期定due date 既一星期後有result 呢?

交左日期後 1星期,家下鼓勵考生錄完先交 (我係錄完先報,報完即時upload) 所以個 due date 已無乜意義 (對我同我學生黎講)補充: 家下都已經唔係 due date 黎先安排考官睇 video 評分,係你一upload 黎就幫你排隊轉比考官,所以只要你有video 交得,已經唔使等N咁耐先出成績

Gina11 發表於 22-9-7 09:44
交左日期後 1星期,家下鼓勵考生錄完先交 (我係錄完先報,報完即時upload) 所以個 due date 已無乜意義  ...
唔該晒你呀! 我而家明白晒! 我都係拍好片先即報名同埋Upload, 係唔知要唔要等28日後due date 過先check result

Chan2015 發表於 22-9-7 10:20
唔該晒你呀! 我而家明白晒! 我都係拍好片先即報名同埋Upload, 係唔知要唔要等28日後due date 過先check res ...

不用,交片後一星期內

MLPW 發表於 22-9-21 00:33
不用,交片後一星期內

thx! 我最終係交片後第八日收到成績

Chan2015 發表於 22-9-21 10:15
thx! 我最終係交片後第八日收到成績
官方講係一星期,我暫時得 2次經驗。但都係 4-6日內收到。我有另一樂器老師都係 7日就收到。(我覺除非個考官覺有少少野,要再 比人審刻,先會遲少少) ---》個人意見。(anyway, 都比以前交完等 due date來得快)

Gina11 發表於 22-9-23 21:12
官方講係一星期,我暫時得 2次經驗。但都係 4-6日內收到。我有另一樂器老師都係 7日就收到。(我覺除非個考 ...

yes! 點都好過等due date 完
就算7/8 日都比我地細個個陣快得多(emoji)

請問現時交片考試是否比較手鬆?見身邊都多咗人考到distinctions. 係因為考制易咗定俾分鬆咗?

Katherinee 發表於 22-11-9 14:55
請問現時交片考試是否比較手鬆?見身邊都多咗人考到distinctions. 係因為考制易咗定俾分鬆咗?
...

應該係錄無限次,錄到最好才交上去

Katherinee 發表於 22-11-9 14:55
...

無限NG,唔洗考scales,sight reading,aural tests,當然係易咗(除非考生aural 強演奏弱)。

2jkidsfather    發表於 22-11-16 15:40

Momobaba012 發表於 22-11-13 20:14
無限NG,唔洗考scales,sight reading,aural tests,當然係易咗(除非考生aural 強演奏弱)。
...

係易咗,好多distinction都14X分,以前要sight reading 和aural時冇咁易,通常13X。

964000 發表於 22-11-16 17:13
係易咗,好多distinction都14X分,以前要sight reading 和aural時冇咁易,通常13X。
...

我當年八級145分可以攞full scholarship去英國皇家音樂學院讀,而家通街都係14x分 (拉到走晒音都攞到),貶值得好緊要

Momobaba012 發表於 22-11-16 17:17
我當年八級145分可以攞full scholarship去英國皇家音樂學院讀,而家通街都係14x分 (拉到走晒音都攞到:happ ...

真係
當年145真係好勁好少見,要sight reading 同aural差唔多啱哂

Gina11 發表於 22-9-23 21:12
官方講係一星期,我暫時得 2次經驗。但都係 4-6日內收到。我有另一樂器老師都係 7日就收到。(我覺除非個考 ...

尋晚check到轉左marking scheduled,係咪好快會有結果?又係期待又緊張既時刻。

honeybibibibi 發表於 23-1-25 10:44
尋晚check到轉左marking scheduled,係咪好快會有結果?又係期待又緊張既時刻。
...

今次好快出result, 星期日晚上交,昨天星期三下午便出了!好開心我女8級了
希望她以後會更認真仔細一點練習
‹ 上一主題|下一主題