教育王國

標題: 22-23聖保羅書院交流群組 [打印本頁]

作者: deen    時間: 22-3-28 13:40     標題: 22-23聖保羅書院交流群組

今日電郵收到offer,5-6/5會註冊的家長們。
大家可以交流下!

作者: QUEENIErao    時間: 22-3-28 14:57

同樣今日收到Offer仲有英華offer,選哪間好?

作者: deen    時間: 22-3-28 16:56

QUEENIErao 發表於 22-3-28 14:57
同樣今日收到Offer仲有英華offer,選哪間好?

我地無申請英華

作者: QUEENIErao    時間: 22-3-28 21:45

阿仔鍾意運動,係籃球🏀足球校隊,我哋住九龍,駕車返SPC多十幾分鐘,係咪SPC比英華好好多?看DSE排名好好👍

作者: deen    時間: 22-3-28 21:47

QUEENIErao 發表於 22-3-28 21:45
阿仔鍾意運動,係籃球🏀足球校隊,我哋住九龍,駕車返SPC多十幾分鐘,係咪SPC比英華好好多?看DSE排 ...

有無獎學金?

作者: QUEENIErao    時間: 22-3-28 22:03

無,未申請
作者: s99667973    時間: 22-3-30 21:16

今日打去學校問升中一嘅bridging course . 職員回覆註冊時會有通告, bridging course 約八月舉辦,維期 一星期,上半天課。不另收費

作者: chitchit0520    時間: 22-3-30 22:58

作者: 20210726    時間: 22-3-31 18:21     標題: 回覆樓主:

獎學金是不是年年申請

作者: Patrickding    時間: 22-3-31 20:41

s99667973 發表於 22-3-30 21:16
今日打去學校問升中一嘅bridging course . 職員回覆註冊時會有通告, bridging course 約八月舉辦,維期 一 ...

今年嘅時間真係好緊湊,從小學生瞬間變身

作者: deen    時間: 22-4-2 00:11

Patrickding 發表於 22-3-31 20:41
今年嘅時間真係好緊湊,從小學生瞬間變身

個暑假移左去,好似一畢業就升中咁

作者: QUEENIErao    時間: 22-5-3 10:20

回覆 chitchit0520 的帖子

有道理👍Thx🙏🙏🙏
作者: 2jkidsfather    時間: 22-5-4 09:17

QUEENIErao 發表於 22-3-28 21:45
阿仔鍾意運動,係籃球🏀足球校隊,我哋住九龍,駕車返SPC多十幾分鐘,係咪SPC比英華好好多?看DSE排 ...
應揀SPC

作者: jbbmom    時間: 22-5-4 14:15

SPC x 2
作者: 20210726    時間: 22-5-5 14:54

SPC x 3

作者: 為食仔    時間: 22-5-7 09:56

Plenary Session - Celebrate Our Heritage; Build Our Future

Saturday, 7 May 2022, 9:30 a.m. - 12:55 p.m. HKT

YouTube Live: https://youtu.be/U1lBa7EY3Kc

大家可以去感受一下

作者: happyt610    時間: 22-5-13 11:41     標題: 回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: shanyip0720    時間: 22-5-13 18:13     標題: 回覆樓主:

作者: 20210726    時間: 22-5-13 20:58     標題: 回覆樓主:

作者: Eagle_Cho    時間: 22-5-13 23:05

作者: miriam    時間: 22-5-14 00:57

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

作者: BellDandy    時間: 22-8-15 18:29

作者: miriam    時間: 22-8-15 22:22

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
作者: nismachan    時間: 22-12-4 02:33

SPC既朋友請問你地有認識靠體育入讀既學生嗎?想知道體育系學生入去讀書情況是如何…感謝回覆🙏
作者: nismachan    時間: 23-3-11 01:49

nismachan 發表於 22-12-4 02:33
SPC既朋友請問你地有認識靠體育入讀既學生嗎?想知道體育系學生入去讀書情況是如何…感謝回覆🙏 ...
同問🙏
作者: tingdong    時間: 23-7-20 14:18

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5