用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 對ABC Pathways退學處理好失望
go

對ABC Pathways退學處理好失望

小朋友於COVID期間由於ABC完全沒有Contingency plan , 只好選擇退學、等佢的退學申請表也等了兩星期,退學申請表填了一個半月也不回覆,一路send WhatsApp問他們幾時回覆,每次他們看了也當看不到我連追三次才有一點的反應,之前還有幾堂補堂在電話中說會於暑期補課,今天打過去又說沒有合適的課堂,又說合適的課堂可能要等到聖誕節,我問他們是否保證可以聖誕節補堂、他們也說不能保证,既然没有辦法補堂又不肯退款,咁大個辦學機構一啲責任心都冇,一味想逃避責任拖字訣,之前對佢哋印象好好而家簡直係扣晒分非常勞氣

Poyau    發表於 20-6-27 23:01

Ilearn?

回覆 uscayenne 的帖子

Yes ilearn

邊間分校?

回覆 hkcalvin 的帖子

Kornhill

我仲諗住幫我仔報今年9月的ILEARN tim

ILEARN 疫情期間有冇zoom 堂?

我都係Kornhill, Ilearn 有Zoom, 但佢哋Admin 堅差,whatsapp 一定唔覆,Zoom 上堂要用嘅書同工作紙都可以派漏,咁叫小朋友點上堂

佢d Zoom 全部要另外俾錢,我唔明點解佢地堅持唔肯用zoom補課。之前我俾錢買佢地d工作紙,好多錯漏

mkwlsab 發表於 20-6-28 19:09
佢d Zoom 全部要另外俾錢,我唔明點解佢地堅持唔肯用zoom補課。之前我俾錢買佢地d工作紙,好多錯漏
...

另外比錢?
但ilearn 唔係每月收4k學費架咩?d工作紙仲要另外買?

佢哋停左幾個月冇收學費,但係之前俾左學費的月份d堂一路唔肯補

回覆樓主:

我都係上緊i learn,  由上年十一月停課,再到今年一月尾又停課,d 補堂都唔知點計。
最重要係點解暑假唔補番堂,但眼見center就開暑期班。
將i learn 課程就放番係九月才上番。

我女試過某日早上十點用zoom上dayday zoom class,但無老師上堂,後來打了幾次電話去佢地回覆是那間分校電腦問題,我們班只有3個小朋友上堂,佢地無任何電話通知我們。

我地有次 上上下(10 mins)係我自己問題disconnect
Center 即時打比我
不過我返左工
得老人家係屋企唔識攪
佢地識得打比婆婆教佢點solve
但最後都最黎十分鐘先入得返
然後佢count 我absent 可以比我補堂咁計

我都好討厭day day zoom有個別老師遲到,同埋好多老師的口音好怪,不過我小朋友好喜歡學英文,我見平平地俾佢繼續學

marrowcherry 發表於 20-6-30 08:04
我都係上緊i learn,  由上年十一月停課,再到今年一月尾又停課,d 補堂都唔知點計。
最重要係點解暑假唔補 ...

我地I learn LV 6復課之後有延長到八月尾,不過細女LV1就要全部停(emoji),大女我仲有二十幾個鐘未補堂

二十幾堂佢地有冇講點補?不過你仲繼續俾緊學費佢地應該會積極少少回應,但我呢d quit 左就真係當我透明

我黃埔分校又ok wor...本來level6 讀到7月中完,依家要上到28/8先完

再問佢地之前11-12月停左地鐵,同埋1月尾,就計好晒有幾多堂,暫時可以補錢top up暑假上寫作班,或者等聖誕新年special class

回覆 marrowcherry 的帖子

我問過藍田分校, 補堂可以暑假補的