教育王國

標題: Lancing College vs The Leys [打印本頁]

作者: suzming    時間: 20-5-23 21:07     標題: Lancing College vs The Leys

大家請幫幫忙, 我好煩惱. 兩間揀邊間好? Lancing college不錯,但網上沒有刊登GCSE/ A level每科的詳細成績。反而The Leys有, 成績還可. 你們沒有沒有小朋友在/或曾在哪裏讀 ?有沒有comment? 感謝, 感謝!!!

作者: Edsie    時間: 20-5-24 19:40

回覆 suzming 的帖子

Lancing!  It is a very old and good traditional school!
作者: suzming    時間: 20-5-25 15:43     標題: 回覆樓主:

Thank you!

作者: topbabe    時間: 20-5-26 11:28

回覆 suzming 的帖子

兩間比較之下,The leys 成績好啲Lancing 太多中國人,你見佢個網上面班top achievers 都係上海/ 深圳

作者: luckyangel    時間: 20-6-14 23:30     標題: 回覆樓主:

The Leys Sixth Form ok嗎?

作者: Isaacmommy    時間: 20-6-15 13:06     標題: 回覆樓主:

Leys 應該係好學校,知有家長以前讀Leys, 畢業後去咗 Oxbridge。佢個仔幾年前都係入讀 Leys, 之後讀醫科。英國咁多好學校,如果Leys 唔好都唔會比自己仔去讀。

作者: Isaacmommy    時間: 20-6-15 13:09     標題: 回覆樓主:

Lancing 都應該唔錯,識人讀得開心,都有唔少香港B1 學生如 st paul (女校)同 st joe

作者: yuyueng    時間: 20-6-15 13:33

2間成績都好,2間都多海外生,2間都多內地及香港學生,不過Lancing校舍好大好靚。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5