教育王國

標題: 請問有冇同學仔讀緊Ruthin? 想請教下校內情況(emoji)(emoji) [打印本頁]

作者: AnjiLeung    時間: 20-1-16 07:31     標題: 請問有冇同學仔讀緊Ruthin? 想請教下校內情況(emoji)(emoji)

請問有冇同學仔讀緊Ruthin? 仔仔會2021入讀Y7, 想請教下校內情況(emoji)(emoji)

作者: lovercat    時間: 20-1-22 16:44

好多中國人。。。最近校長好多唔好嘅新聞,成日無啦啦踢學生出校

作者: AnjiLeung    時間: 20-1-22 23:24

lovercat 發表於 20-1-22 16:44
好多中國人。。。最近校長好多唔好嘅新聞,成日無啦啦踢學生出校

踢出校又冇原因??好慘呀!

作者: tingtingb    時間: 20-1-23 14:44

AnjiLeung 發表於 20-1-22 23:24
因為考試成績唔達標,聽說只要有其中一科C,就要
作者: lovercat    時間: 20-1-23 15:06

AnjiLeung 發表於 20-1-22 23:24
唔係冇原因,而係好易就踢人出校,例如學生著得暴露D就踢左
要成績大把選擇(concord, oic) ,唔一定要佢
作者: AnjiLeung    時間: 20-1-23 15:24

lovercat 發表於 20-1-23 15:06
唔係冇原因,而係好易就踢人出校,例如學生著得暴露D就踢左
要成績大把選擇(concord, oic) ,唔一定要佢 ...

打算讀Yr 7, 有冇其他好學校介紹?謝謝

作者: lovercat    時間: 20-1-23 16:12

回覆 AnjiLeung 的帖子

"好學校"定義太廣了,如果與ruthin同類的我會考慮queen ethelburga college
作者: candy_媽媽    時間: 20-1-23 16:15

lovercat 發表於 20-1-23 16:12

"好學校"定義太廣了,如果與ruthin同類的我會考慮queen ethelburga college ...
QE同ruthin我覺得唔算係同級,QE淨係校園已經好過ruthin好多,最緊要係校長冇咁痴線
作者: AnjiLeung    時間: 20-1-23 16:52     標題: 回覆樓主:

我都聽聞QE 是5星級校舍, 但太貴,負擔唔到。。。

作者: Jansbaby    時間: 20-1-24 15:02

Ruthin和QE學費好似差不多貴
作者: rururuyaua    時間: 20-1-30 11:01

回覆 Jansbaby 的帖子

Ruthin最近真係太多負面新聞,黎緊幾年都睇定D唔好報住喇
有朋友問緊我預科書院報邊D,如果ruthin唔好,又邊間可以諗?
作者: kokok123    時間: 20-1-30 11:09

rururuyaua 發表於 20-1-30 11:01
回覆 Jansbaby 的帖子

Ruthin最近真係太多負面新聞,黎緊幾年都睇定D唔好報住喇
我諗離不開都係cardiff OIC concord啦
個人覺得考到OIC就OIC concord亦都唔錯
小朋友本身咩成績?
作者: Belfastmummy    時間: 20-2-8 08:50     標題: 回覆樓主:

https://www.bbc.co.uk/news/amp/uk-wales-51354742

作者: lovercat    時間: 20-2-10 14:08

其實仲有好多選擇
ruthin性醜聞唔算大件事,但個人覺得佢校長唔識管理學校
要就考慮oic/cardiff
ruthin就唔諗了
作者: ferrett    時間: 20-2-10 14:10

其實係咪英國好多學校都有好多呢類醜聞...

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5