教育王國

標題: 陳守仁 Waiting [打印本頁]

作者: BabyBookBu    時間: 19-12-20 14:36     標題: 陳守仁 Waiting

有冇人知陳守仁 Waiting List 有幾長? 今年改咗制冇三面, 只有OFFER可以見校長, 好多家長可能為了見校長而註冊先, 咁WAITING的家長係咪冇緣見校長一面?

作者: Jecabayle    時間: 19-12-20 16:33

BabyBookBu 發表於 19-12-20 14:36
有冇人知陳守仁 Waiting List 有幾長? 今年改咗制冇三面, 只有OFFER可以見校長, 好多家長可能為了見校長而 ...

我想要學位多D,入咗去曰曰都見到校長啦!

作者: Jecabayle    時間: 19-12-20 16:34

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: doublea115    時間: 19-12-22 00:53

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: miriam    時間: 19-12-22 01:44

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝
作者: Reitsal    時間: 19-12-22 15:37

我想知2nd in reject係咪代表冇機會...
作者: Jecabayle    時間: 19-12-22 19:57

Reitsal 發表於 19-12-22 15:37

我諗會先比waiting 先,waiting list 無哂人上,先會比reject 掛?

作者: Happy_funny    時間: 19-12-23 00:26

Reitsal 發表於 19-12-22 15:37

往年經驗

600second in
15x offers
400 parent sharing

Second in 後unsuccessful 坦白說 機會很微

因為仲有很多siblings 都在waiting list

作者: Jecabayle    時間: 19-12-23 00:57

Happy_funny 發表於 19-12-23 00:26
往年經驗

600second in

請問前輩,正路都係有哥哥姊姊響度讀優先過我地waiting ,定是唔計,按面試表現來call ?多謝指教!

作者: Happy_funny    時間: 19-12-23 01:05

Jecabayle 發表於 19-12-23 00:57
請問前輩,正路都係有哥哥姊姊響度讀優先過我地waiting ,定是唔計,按面試表現來call ?多謝指教!
...

好像一直是以面試成績排序 但同分 好似sibling有優勢

但到8月尾call 應該call sibling 或「有誠意者」機會大 因為都唔想音樂椅繼續轉

Siblings往年有第4輪復活賽 大概10個被邀請 2-3offers 今年唔知會唔會有改動

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5