教育王國

標題: York插班K1 [打印本頁]

作者: Kwan0406    時間: 19-12-4 20:02     標題: York插班K1

因搬屋會報九龍塘的York插班下學期K1,想了解多啲,故請教大家以下的問題:
1. 如讀雙語班,英文需要外補嗎?
2. 老師有愛心嗎? 會否包容一啲較坐唔定的學生嗎? (唔嚴重,只係間中企一企起身之後好快坐返低)
3. 上,下午班的上課時間分別是?
謝謝!

作者: lynnlam0528    時間: 19-12-5 00:03

Kwan0406 發表於 19-12-4 20:02
因搬屋會報九龍塘的York插班下學期K1,想了解多啲,故請教大家以下的問題:
1. 如讀雙語班,英文需要外補嗎 ...

1.需要唔需要外補我覺得就真係每個小朋友唔同,外補唔外補都有,但英文確實係教得好,又教得深。老實講,家長都要跟。
2.讀左三年,遇到老師都有愛心,k2k3同一個local班主任,唔同net,個個小朋友都鍾意個班主任。
3.上午9:15-12:15
下午1:55-4:55

作者: kylekan    時間: 19-12-5 07:56

尋日啱啱問完同事,佢個女喺york讀,話讀完啲英文accent超級好聽,佢哋兩公婆點學都唔到。
Ps. 我同事用英文教通識,太太係教務主任
作者: Kwan0406    時間: 19-12-5 09:36

lynnlam0528 發表於 19-12-5 00:03
1.需要唔需要外補我覺得就真係每個小朋友唔同,外補唔外補都有,但英文確實係教得好,又教得深。老實講, ...

好詳細呀,謝謝回覆   希望我小朋友都可以遇到有愛心的老師

作者: Kwan0406    時間: 19-12-5 09:43

kylekan 發表於 19-12-5 07:56
尋日啱啱問完同事,佢個女喺york讀,話讀完啲英文accent超級好聽,佢哋兩公婆點學都唔到。
Ps. 我同事用英 ...

謝謝回覆 想問吓佢女女讀雙語還是國際班呀?

作者: kylekan    時間: 19-12-5 10:03

回覆 Kwan0406 的帖子

唔記得咗,一陣等佢空堂再問
作者: lynnlam0528    時間: 19-12-5 22:19

Kwan0406 發表於 19-12-5 09:43
謝謝回覆  想問吓佢女女讀雙語還是國際班呀?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5