教育王國

標題: 普爾詩盃 (朗誦比賽) [打印本頁]

作者: yeunglovesyeung    時間: 19-5-1 15:18     標題: 普爾詩盃 (朗誦比賽)

普爾詩盃並不值得參加, 亦欠公平! 如果參加, 去GAPSK吧!
作者: C.Humphrey    時間: 19-5-17 12:00

其實朗誦比賽好主觀,GAPSK、校際朗誦節亦然。
你有咩咁怨屈,講出黎大家評下理

作者: 王家爸爸    時間: 19-5-18 17:39

其實呢啲比賽,志在參與,當平平地俾小朋友玩下。

作者: pekovian    時間: 19-5-21 16:08

GAPSK都好亂黎來,比賽開始左遲到既參賽者不斷亂入,遲成30分鐘都仲比入,對比賽中既小朋友非常騷擾。

今次仲要俾錯分紙我,我返屋企先發現打去問又無人跟進。都算,之後佢地email返張手改姓名既分紙俾我,我都唔知係咪真係我女既。

最搞笑係我手上錯果張分紙係另一個參賽者,明明寫住亞冠,點知上網check result佢竟然係冠軍。可能d分紙派錯晒,所以...... 總之就係得啖笑。

作者: tiffany168168    時間: 19-5-21 16:10

pekovian 發表於 19-5-21 16:08
GAPSK都好亂黎來,比賽開始左遲到既參賽者不斷亂入,遲成30分鐘都仲比入,對比賽中既小朋友非常騷擾。

今 ...

所以都係參加校際朗誦最好,又嚴謹,對手普遍有質素。

作者: pekovian    時間: 19-5-21 16:25

tiffany168168 發表於 19-5-21 16:10

你講得啱,升左小學只會報校際。
雖然名次都係睇評判,但起碼感覺唔會咁亂來,又唔會掠水派一大堆豬肉獎。

作者: 王家爸爸    時間: 19-5-23 13:55

tiffany168168 發表於 19-5-21 16:10
除咗校際朗誦節,其他比賽都係有啲亂,資源有限,無辦法。

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5