教育王國

標題: Harts樂希 vs hkps樂基火炭 [打印本頁]

作者: angelyam    時間: 19-4-29 17:17     標題: Harts樂希 vs hkps樂基火炭

兩間幼稚園都收咗pm班,如果唔睇地點會揀邊間,點解?

作者: assado    時間: 19-5-9 19:04     標題: 回覆樓主:

hkps

作者: Iristungtung    時間: 19-5-20 21:39     標題: 回覆樓主:

why hkps

作者: jojosesame    時間: 19-6-20 07:45

Iristungtung 發表於 19-5-20 21:39
why hkps
樂基 朋友仔讀完 考到優才佢無咩負評

樂希唔清楚

作者: 小曳人    時間: 19-6-21 13:12

近屋企嗰間
作者: piglover    時間: 19-7-7 09:01

睇完harts 今年升小成績,你會知道自己選擇。hkps已經差佐好多。 而家仲可以有K1位。(emoji)(emoji)

作者: crystalwong0422    時間: 19-7-8 02:30

即係Harts好d?

作者: ballerinas    時間: 19-7-8 21:23

Harts應該係HKPS的affiliates,課程應該差不多吧,選近屋企就無錯:)
若你住沙田,又不是target最頂級的小學(SPCC DGS DBS),樂基可以考慮呀!我少同家長交流,但眼見識嘅同學仔及我小朋友今年考小學都幾順利,有英華、蔡繼有、德望、宣道、九龍塘學校、SFA、聖瑪加利、培僑書院、王錦輝、音小的1st round offer,仲有其他冷門少少如啟思、德雅、聖母等。
有同學派位不理想,也能叩番入沙田一線津小(沙呂、培基), 相信區內的小學還是頗喜歡HKPS的學生。
如果希望係沙田區穩中求進,又不是太aggressive,樂基應該可以滿足,低調穩陣的選擇。(DGS真係非年年有,DBS, SPCC就更少,等學校公布才知今年有無驚喜)

作者: JSanic    時間: 19-7-29 02:27

ballerinas 發表於 19-7-8 21:23
Harts應該係HKPS的affiliates,課程應該差不多吧,選近屋企就無錯:)
若你住沙田,又不是target最頂級的小 ...

呢個係今年派位結果嗎?還是前幾年?

作者: ballerinas    時間: 19-8-3 15:15

JSanic 發表於 19-7-29 02:27
呢個係今年派位結果嗎?還是前幾年?

今年呀,黎緊9月小一

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5