教育王國

標題: 請問有冇人係深圳做西裝攞去讀書用 [打印本頁]

作者: ning673    時間: 17-7-3 17:58     標題: 請問有冇人係深圳做西裝攞去讀書用

哪裡買西裝,我見G2000都要$2000-3000
作者: woodylam    時間: 17-7-3 18:12

ning673 發表於 17-7-3 17:58

前幾天去H&X買了一套黑色西裝,質料一般啦,但好在分skinny fit, slim fit, regular fit, 啱阿仔瘦身型, 約$850,都ok的

作者: ricetaster    時間: 17-7-3 18:51

買现成最稳陣,除非你對個tailor好有信心。

作者: noel2010    時間: 17-7-3 19:29

Element 間Zara 買,合年青人,都要2-3千。
作者: scso    時間: 17-7-3 19:39

過英國買普通學生着的唔會貴,款也ok

作者: brother4    時間: 17-7-3 20:21     標題: 回覆樓主:

約兩年前在英國買西裝,夏天西裝當時大減價另用學生証再有discount,計約1000元。。。

作者: 亮燈    時間: 17-7-3 20:42

阿大都係G2000買,當時遇到特價,$1XXX都有,著出黎都唔錯,幾型。XD

作者: Brianmommy    時間: 17-7-3 21:12

回覆 ning673 的帖子

G2000特賣場(樂富), 幾百蚊有一套
作者: noel2010    時間: 17-7-3 21:24

Year 9, 10 & 11 西裝靑年版晚會食飯用。今年placement 見工要成熟版,在英國買都很多選擇。
作者: ning673    時間: 17-7-3 21:33

回覆 Brianmommy 的帖子

請問樂富边度?
作者: Brianmommy    時間: 17-7-3 21:39

樂富商場近百佳
作者: HSMOM    時間: 17-7-3 23:06

如果是日常穿著,英國當地M&S Washable系列的西裝最化算,現時正價也只是由79-129英磅不等一套,已有slim fit和regular fit可選。學校也建議要買washable系列。
作者: weiwei    時間: 17-7-6 00:03

G2000, $1000 one set

作者: scso    時間: 17-7-6 07:43

Brianmommy 發表於 17-7-3 21:12

G2000特賣場(樂富), 幾百蚊有一套

依家樂富仲有G2000賣場嗎?是否只做短期展銷?Thanks

作者: yhlmami    時間: 17-7-6 16:07

scso 發表於 17-7-6 07:43

依家樂富仲有G2000賣場嗎?是否只做短期展銷?Thanks
北角港運城有G2000賣場

作者: adventure    時間: 17-7-6 16:38

Year 12 ,校服要着西裝,你地會買幾多套?
作者: 亮燈    時間: 17-7-6 16:48

adventure 發表於 17-7-6 16:38
Year 12 ,校服要着西裝,你地會買幾多套?

兩套

作者: scso    時間: 17-7-6 17:20

yhlmami 發表於 17-7-6 16:07
北角港運城有G2000賣場

Thanks

作者: Brianmommy    時間: 17-7-6 18:00

回覆 scso 的帖子

長期的
作者: cherries09    時間: 17-7-6 22:26     標題: 回覆樓主:

deleted

作者: ning673    時間: 17-7-7 19:59

買到西裝啦,好平平……屯門vcity,G2000月尾搬,所以折上
作者: adventure    時間: 17-7-14 16:42

學校話要買washable 既西裝,但HK既西裝都要乾洗,如去英国買,有無washable 既西裝呢?
作者: HSMOM    時間: 17-7-14 22:53

回覆 adventure 的帖子

你可以考慮英國當地 M&S washable西裝系列,唔貴£79-129一套不等。 上M&S UK online search "washable "就睇到。但聽說8/9月D碼唔係每間分店都齊,建議俾錢預約定D碼去你想去的分店,試唔啱先安排全退款。
作者: skIII    時間: 17-7-14 22:57

adventure 發表於 17-7-14 16:42
學校話要買washable 既西裝,但HK既西裝都要乾洗,如去英国買,有無washable 既西裝呢? ...

英國買既西裝多數係washable ,價錢亦唔貴,建議你先去M&S網站睇下,佢地每一呎碼再細分R(標準),L(長),S(短),你可以睇下啲碼岩唔岩,另外收到後唔鍾意或者唔岩可以交去分店免費退貨,我覺得十分方便。

作者: adventure    時間: 17-7-15 16:45

skIII 發表於 17-7-14 22:57
英國買既西裝多數係washable ,價錢亦唔貴,建議你先去M&S網站睇下,佢地每一呎碼再細分R(標準),L(長),S ...
Thanks
作者: kit2004    時間: 17-7-17 23:04

noel2010 發表於 17-7-3 21:24
Year 9, 10 & 11 西裝靑年版晚會食飯用。今年placement 見工要成熟版,在英國買都很多選擇。 ...
要打tie嗎?
作者: noel2010    時間: 17-7-18 01:41

kit2004 發表於 17-7-17 23:04
要打tie嗎?
在英國學校晚宴活動要打呔,另呀仔都帶了bow tie 去,不過暫時未用過。
作者: ycmami    時間: 17-7-18 12:04

我仔上個月grad din, 都係喺G2xxx 買咗套現成嘅老西,包改袖長、褲長,好fit, 盛惠$999.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5