教育王國

標題: 問錦泰課外活動 [打印本頁]

作者: Kenny-mak    時間: 17-6-8 18:29     標題: 問錦泰課外活動

請問有冇錦泰舊生可提供一下錦泰有什麼課外活動?
A課外活動是自己選擇到時抽籤 還是 B由老師推薦才可參加?或A+B?
thank you!

作者: honeybear0207    時間: 17-6-19 05:10     標題: 回覆樓主:

課外活動由多由錦泰教育中心辦,每學期有通告俾你揀,全部要俾錢。
唔使錢既係老師揀選或抽籤,有籃球,足球,水墨畫,國術,視藝,木童笛,普通話等。唔係好多,而且係校隊。
小一可玩多少少,小二開始忙到你唔會想佢星期一至五放學後有課外活動,因為多數放4點7至5點。會少咗時間做功課溫書,每星期中英默會佔好多時間溫,仲要每日一篇同睇圖書,時間唔夠用,所以我只會星期六日俾阿仔學嘢

作者: honeybear0207    時間: 17-6-19 05:11

Kenny-mak 發表於 17-6-8 18:29
請問有冇錦泰舊生可提供一下錦泰有什麼課外活動?
A課外活動是自己選擇到時抽籤 還是 B由老師推薦才可參加 ...

小三開始有童軍,紅十字,都唔使錢,但要玩就玩到6年級

作者: Kenny-mak    時間: 17-6-19 14:30

honeybear0207 發表於 17-6-19 05:10
課外活動由多由錦泰教育中心辦,每學期有通告俾你揀,全部要俾錢。
唔使錢既係老師揀選或抽籤,有籃球,足 ...

多謝,就咁睇學校的課外活動班唔係好多。免費項目我諗囡囡應該都冇咩興趣。聽講有個英文天地可以增強英語會話, 唔知係唔係要老師推薦先有得參加?
其他的或者等佢通告出左再決定要唔要報校外的興趣班。

作者: honeybear0207    時間: 17-6-19 20:59

Kenny-mak 發表於 17-6-19 14:30
多謝,就咁睇學校的課外活動班唔係好多。免費項目我諗囡囡應該都冇咩興趣。聽講有個英文天地可以增強英語 ...

應該係付費的

作者: Kenny-mak    時間: 17-6-20 08:57

honeybear0207 發表於 17-6-19 20:59
應該係付費的

多謝。

作者: bananaGi    時間: 17-10-18 15:20

honeybear0207 發表於 17-6-19 05:10
唔使錢既係老師揀選或抽籤,有籃球,足 ...
每日一篇...咩?? 小一已有?

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5