教育王國

標題: 鴨脷洲街坊學校 [打印本頁]

作者: mingchanpp    時間: 15-11-29 22:11     標題: 鴨脷洲街坊學校

請問鴨脷洲街坊學校band幾?
升中派位如何?
是 happy school 嗎?
校長如何?
多謝

作者: pooh仔    時間: 15-11-29 23:27     標題: 回覆:mingchanpp 的帖子

學校報告沒有提及派位如何.學校網頁有顯示派某幾所中學(沒有數字)

作者: 布希亞    時間: 15-11-30 00:37

作者: pooh仔    時間: 15-11-30 07:26     標題: 回覆:布希亞 的帖子

學校報告唔喺最好嘅文件咩? 每所學校緊有人派到band 1 中學. 但%或數字久奉

作者: pmlai    時間: 15-11-30 09:17     標題: 回覆:mingchanpp 的帖子

其實呢間學校幾好,如果係雙職父母有好多幫助,可以留係學校做功課,課程也不比其他學校淺,學生人數小,老師可以兼顧好些,有名校老師也轉了街坊教,校長剛在TSA大會上發言,簡直大快人心,她說「我地學校TSA成績不好,但派位好」👍🏼👍🏼

作者: 布希亞    時間: 15-11-30 09:53

作者: isa_ty    時間: 15-11-30 10:20     標題: 回覆:鴨脷洲街坊學校

我今年八月參加左坊會搞嘅小學巡禮,參觀呢間學校之前,對佢好抗拒。

不過聽完校長介紹,又見到有舊生回校分享,感覺係一間有心嘅學校!

作者: jcaling    時間: 15-11-30 10:50

pmlai 發表於 15-11-30 09:17
其實呢間學校幾好,如果係雙職父母有好多幫助,可以留係學校做功課,課程也不比其他學校淺,學生人數小,老 ...
無錯, 校長好英勇, 唔會遮住良心, 女英雄!

作者: 雲牛    時間: 15-11-30 11:50

馮碧儀校長
https://www.youtube.com/watch?v=eie0FgZkEFs&app=desktop
作者: mingchanpp    時間: 15-11-30 15:54

謝各位

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5