教育王國

標題: 曾肇添VS華英 [打印本頁]

作者: mayfung1997    時間: 15-2-10 09:08     標題: 曾肇添VS華英

曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心. 其實呢2間都是BAND 1A嗎? 謝謝各位給意見!

作者: austism    時間: 15-2-10 09:18     標題: 引用:曾肇添VS華英,+請大家給點意見,+其實我已選

原帖由 mayfung1997 於 15-02-10 發表
曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心.  ...
樹大有枯枝,可必介意人地點講?自己做好家庭敎育不是更重要嗎?

祝你小朋友心想事成,考到第一志願。

作者: hkpapa852    時間: 15-2-10 09:21

mayfung1997 發表於 15-2-10 09:08
曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心.  ...
每間學校總有D學生家教係差一點, 斷不能以一個/一小部份學生當作係所有學生都係咁.

如果要咁諗, 689讀過既英皇, 貪湯讀過既DBS, 貪曾讀過既華仁, 許仕仁讀過既QC ..... 應該無一間學校可以讀了!
作者: hkpapa852    時間: 15-2-10 09:33

hkpapa852 發表於 15-2-10 09:21
每間學校總有D學生家教係差一點, 斷不能以一個/一小部份學生當作係所有學生都係咁.

如果要咁諗, 689讀過既 ...
hktraffic 曾俊華讀過既LS...

相信大多數人都會覺得, 曾俊華暫時都俾我之前講果幾位好既......

真係要計, 唐唐讀過既培正, 袁國強讀過既伊中, 黎國楝讀過既瑪神...... 似乎係唔可以係香港讀中學同大學
作者: Mei    時間: 15-2-10 13:17     標題: 引用:曾肇添VS華英,+請大家給點意見,+其實我已選

原帖由 mayfung1997 於 15-02-10 發表
其實兩間學校我都唔識。不過我有個朋友個仔讀曾肇添,成績好,人又斯文,又有禮貌,談吐又得體又有遠見,仲剛剛入埋港大,好少而家見到後生仔咁,簡直係理想女婿。不過我相信又係個別例子,都唔係學校唔學校問題啦!

作者: 王家爸爸    時間: 15-2-10 13:25

不能因為個別事件影響決定
作者: fatman69    時間: 15-2-10 20:49     標題: 回覆:曾肇添VS華英

第一屆DSE,曾記有90人入港中科三大。華英吾夠曾記咁勁。

作者: HMmummy    時間: 15-2-11 11:53     標題: 回覆:曾肇添VS華英

作者: Michelle24    時間: 15-2-12 13:51

最緊要係家教
華英咪一樣有衰學生同好學生,因為我識人華英畢業

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5